תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 22:21
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
שליחה למספר אוזניות.
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
לך לעמוד 1, 2   הבא
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » DIY, אלקטרוניקה וחיווט
  Maorsa  
Act Compatible
הודעה פורסם: רביעי 29 מאי,02 21:46   
מה קורה?

במיקסר שלי (MACKIE VLZ1402) יש שליחה לזוג אחד של אוזניות ואני כרגע צריך יותר שליחות.
חשבתי לשים מפצל בחיבור יציאה מהמיקסר אבל אחרי פיצוץ אוזני בווליום מטורף הבנתי שהדבר לא אפשרי בגלל שלזוגות אוזניות שברשותי יש רמת התנגדות שונה.

יש למישהו פתרון לבניה עצמית?
מיקסר 2 ערוצים שלא יפגע באיכות השליחה אלא רק בעוצמתה...
ReuvenM
Administrator
הודעה פורסם: רביעי 29 מאי,02 22:51   
אנסה לפשט:
ההספק צריך להתפזר נכון בין כל הצרכנים - האוזניות - כדי שכולם ישמעו באותו עוצמה.
כפי שהזכרנו, אם אוזניה אחת היא בעלת עכבה נמוכה יותר משל האחרות, היא תסחוב יותר זרם אליה, תישמע יותר חזקה, ואילו האחרות תישמענה חלשות יותר אם בכלל.
לשם כך רצוי שכל האוזניות תהינה בעלות אותה עכבה, impedance.

ואם הן לא כאלה?
אז צריך בכל זאת להשתדל שהן תהינה כך - לא חובה מאותו סוג או יצרן או תצורה, אבל אותה עכבה.

ואם בכל זאת זה מה יש; אוזניות בשלל עכבות?
השיטה הברברית:
אפשר להכין מפצל עם נגדי התאמה בתוכו, היכן שאוזניה בעלת עכבה נמוכה יותר תזכה לנגד-'העלאת ערך' בהתאם (נגד להספקים גבוהים), כך שלא תוכל 'לשאוב' זרם יותר מהאחרות.
הקלק על התמונה לצפיה בגודל מלא
הנה דוגמא לקופסא פסיבית מסחרית:

השיטה הפרוטסטנטית:מולטי מגבר לאוזניות, היכן שיש לו כניסה סטריאופונית אחת ושפע יציאות חמושות במגברונצ'יק כל אחת, משם יציאה לכל אוזניה.
השיטה הלבנטינית:
יציאה ראשית מהמיקסר ברמת קו, וליד כל נגן/זמר מגברון קטן עם ויסות עוצמה, והמהדרין מוסיפים גם אפשרות לכמה שליחות מיקס מהמיקסר, למען יקבע הוא את הבלאנס המתאים לו.
בעמוד הזה תוכנית והוראות הרכבה מלאות לדוגמא של מגבר רמוט שכזה.
  Maorsa  
Act Compatible
הודעה פורסם: חמישי 30 מאי,02 03:45   
אני אלך על השיטה הקלה והברברית (בוגה בוגה!) להתחלה.
אני יודע שלאחת האוזניות יש רמת התנגדות של 600ohm ולשניה יש רמת התנגדות של 35ohm.
אני משער שאת הנגד אני צריך להעביר בשרשרת הסאונד של ה+ של החיבור אליו יתחבר הפלג של האוזניות עם העכבת הנמוכה יותר (35). ולכן יש לי שלוש שאלות:
1. ההשערה שלי נכונה?
2. איפה יפגשו שתי הרכבות הנוסעות מת"א לחיפה אחת אחרי השניה כשזאת שיצאה קודם נוסעת במהירות 100קמ"ש וזאת שבאה אחריה נוסעת במהירות 150קמ"ש?
3. מה ערך הנגד שאני צריך להתשתמש בשרשרת? 600-35=565ohm?
ReuvenM
Administrator
הודעה פורסם: חמישי 30 מאי,02 03:57   
על שאלות שכאלה יש לי תשובה אחת:
אתה אחד מאותם אנשים כשרוניים שמסתובבים כאן בפורום, בעלי פוטנציאל קטלני שניתן לקלוט בין השורות את עתידם.
אתם העתודה של המדינה.
כן תרבו #thumbsup
כן.
t-kol
S.Supporter
הודעה פורסם: חמישי 30 מאי,02 05:39   
אני הייתי ממליץ להשתמש מפוטנציומטרים של 1-2K בטור לאוזניה. הסיבה: בנוסף לעכבת של כל אוזניה
יש לה גם נצילות שונה. כלומר ששתי אוזניות אם עכבת
זהה אך נצילות שונה יהיו בעלות עוצמה קול שונה אפילו אם יחוברו במקביל.
דבר נוסף זה שלכל אחד מאיתנו סף שמיעה שונה.
מהסיבות הללו מומלץ לתת לכל אחד לכוון את העוצמה כפי שהוא רוצה.
  Maorsa  
Act Compatible
הודעה פורסם: חמישי 30 מאי,02 13:46   
תודה על העזרה ותודה על המחמאה!!!!
#thumbsup
Zooot
S.Supporter
הודעה פורסם: שישי 31 מאי,02 00:58   

One of the desks I worked on (SSL) had a very cool mod routing busses 25-32 to the cues.
Each musician had his / hers own 8 ch mixer, and they would mix their own cans.

I know the VLZ is no SSL but there's a nice trick on the stock SSL 2:

U may send the mix 2 cues, then pressing any send button on the CUES/SLS (Studio LoudSpeakers) row U may ADD an individual send 2 the cans mix.

The performer will b getting ur monitor balance PLUS any channel boosted on the individual send.
(Him/Her self 4 ex.).

This is very useful when switching quickly between titles, saves the time of getting the balance twice.
This way U also make sure the performer is getting exactly what ur monitoring + himself a bit louder.

In many cases the producer may work 4 hours trying 2 get the artist in time with a gtr line that was not in the cans 2 begin with...

In other cases the performer will ask 2 kill some tracks in his / hers mix, or gradually change the balance 2 the point where it makes no sense. By that time, the performer is so confused, he'll just leave it like that and performance will suffer.

If U r building a box, U could mix the monitor o/p (buffered) with the cans' send, and route it to the cans.

Peace,

Zooot

Maorsa  
Act Compatible
הודעה פורסם: ראשון 02 יונ',02 23:16   
רק עידכון על כך שבניתי קופסא ל2 אוזניות והשארתי מקום ל4 אם אני ארצה להוסיף מתישהוא...

הכל עובד ממש טוב!
שמתי LABEL שיאמר לי כמה התנגדות בכל כניסה כדי שאני לא בטעות אפוצץ למישהו את האוזניים ואגרום לו להיות אמפטי אלי ולציפצוף שבאוזן שלי... #thumbsup

#headphones #headphones
t-kol
S.Supporter
הודעה פורסם: שני 29 יול',02 21:48   
בניית קופסאת פיצול אוזניות ושימוש במוצא הרמקולים
במגבר, לאולפן ולעבודת במה: http://www.act.co.il/forums/viewtopic.php?topic=4100&forum=53&2
  Maorsa  
Act Compatible
הודעה פורסם: שני 21 אוק',02 19:03   
היי...
אני צריך לפצל את היציאה של האוניות שלי עכשיו ל-8 אנשים.... קצת בעיה.... בניתי את המגבר שראובן הציע בעמוד הזה, בתקווה שאני אוציא קו 2 קוים מיציאת הסטראו שלי ל16 מגברים כאלה, ומהם לאוזניות....
קראתי גם את כל המאמר של הלינק שצורף, והכל נשמע דיי פשוט.... אבל:
את הג'וק OPA134 לא מצאתי בשום מקום בהר ציון....
אמרו לי שאני יכול להחליף אותו בLM741CN ,
והשתמשתי בספק DC 4.5 וולט.
בניתי מגבר אחד ביינתים וחיברתי אותו, אבל בעוצמה הכי חזקה שלו הוא מחליש את העוצמה הרגילה (אם הייתי מחבר את האוזניות ישירות ליציאת הסטראו)
וגם יש המממ בעוצמה נמוכה....
מה עושים? (אולי קצת עבדו עלי בקטע של הג'וק?)
תודה!
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » DIY, אלקטרוניקה וחיווט

לך לעמוד 1, 2   הבא
עמוד 1 מתוך 2

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון