תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 14:27
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
הלחות של ת"א הורגת לי את המיתרים.
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (145) ›
לך לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4   הבא
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » גיטרות - Guitars
dorvega
WD-40
הודעה פורסם: חמישי 15 יול',04 01:36   
אני אישית משתמש בWD-40 כבר כמה שנים.
יש לי סאונד פיצוץ והמייתרים מחזיקים לי חודש וחצי
כל המוצרים האלה שכאילו מיוחדים לגיטרה זה פשוט תעשיה של כסף.
חוץ מ-guild guitar polish שהוא באמת מבריק את הגיטרה בלי כתמים.

בד לבן קשה שפריץ קטן מWD-40 משפשפים על המיתרים מורידים את הג'יפה והגואל נפש
ואתה יכול ללכת לישון בשקט.
OffSound
הודעה פורסם: רביעי 18 אוג',04 02:37   
תראה, אני אישית משתמש בSMITH 10, ומשהו שאפשר להגיד עליהם זה שאפשר לקשור אותם למשאית ולנסוע והם עדיין לא יקרעו. מבחינת לחות וחלודה, אני דווקא כן משתמש בFAST FRET. המיתרים שלי נשארים כסופים ויפים לאורך זמן, אבל אני חושב שזה הודות לשני דברים ספציפיים:
א. הקייס של הגיטרה: יש לי קייס קשיח "פרוותי" שכזה, כך שהטמפרטורה ומזג האוויר לא משפיעים על הגיטרה. מן הסתם אם הגיטרה שלך על סטנד, או נרתיק עור, אז המיתרים יושפעו יותר.
ב. הFAST FRET הגיע עם מין מטפחת כזאת, שהתבררה כמאוד שימושית - אחרי נגינה אני נוהג לעטוף איתה מיתר מיתר ולעבור לאורכו. זה מוריד את כל הג'יפה מהמיתרים, ולא משאיר להם "חומר למחשבה", או בעצם "חומר להחלדה".
זהו. אני אישית מחליף מיתרים פעם בכמה חודשים. למזלי (וקצת לצערי), יש לי רק חשמלית אחת, אז אני רק יכול לדמיין איך זה עם שלוש. לא רק את המיתרים, אלא גם את הסטאפים וכו'...
שיהיה בהצלחה, והמשך שבוע טוב!
עופר.
mandela
תומך
שמעתי מיתרים שנקראים optima
הודעה פורסם: שלישי 31 אוג',04 17:02   
הם מצופים זהב 24 קרט, נשמעו נהדר, ובעל הגיטרה טען שהם נשארים במצב חדש כמה חודשים.
הם אמנם לא מיובאים לארץ, אבל אח שלי בא לבקר מאנגליה ובאמתחתו 2 סטים של המיתרים הנ"ל שעלו 7 פאונד הסט.
דו"ח שימוש בקרוב.
schneider
הודעה פורסם: שני 11 אוק',04 09:29   
אחרי נסיונות רבים ובעיות דומות . יש לי מספר עצות שאולי יכולות לעזור ...
תנסה לעבור ל-dr הם מחלידים פחות מהר מהשאר . בנוסף יש להם דגם של מיתרים שחורים מצופים בחומר מיוחד שמחזיקים בערך 6 חודשים עד שנה על הגיטרה , זה עולה יקר יותר אבל בחישוב ארוך זה משתלם.
תפוצץ את כל המזוודות של הגיטרות בסיליקה ג'ל שזה השקיות שסופגות לחות שנמצאות בכל מוצר חדש שאתה או קרוביך קונים. לפני ואחרי נגינה הגיטרות תמיד סגורות ואתה חייב לנגב את המיתרים כל הזמן שאתה בא לנגן וכשאתה מסיים...
זה כל המעט שאני יכול להציע לך . יש גם סט של elixir שעולה אפילו יותר ומחזיק שנה...
mandela
תומך
הודעה פורסם: שני 11 אוק',04 16:50   
אם אני לא טוועה השקיות ג'ל שמגיעות עם מוצרים חדשים נועדו לספוג את הלחות שבתוך האריזה, ולכן לאחר הפתיחה הן לא יעילות כי הן מהר מאוד הן סופגות לחות מהסביבה.
ובנוגע לעצות, אני נוהג לשטוף ידיים עם סבון לפני הנגינה - זה מוריד זיעה וג'יפה ועוזר קצת למנוע את הקורוזיה.
ואגב, בנוגע למיתרים שדיברתי עליהם בהודעה קודמת, הם הגיעו קצת באיחור, ועוד לא הרכבתי אותם (אני מחכה שהמיתרים הקודמים ילכו בדרך כל מיתר).
צופיפניק
S.Supporter
Re: שמעתי מיתרים שנקראים optima
הודעה פורסם: חמישי 02 דצמ',04 14:50   
mandela :
דו"ח שימוש בקרוב.

ובכן? #sleep
mandela
תומך
הודעה פורסם: חמישי 02 דצמ',04 16:59   
צודק 100%, אני אכן #sleep
אבל יש לי סיבה: המיתרים אכן הורכבו על הגיטרה לפני כחודש וחצי, וזה זמן מספיק לכל הדעות, אבל הרכבתי אותם על הגיטרה הישנה שלי, בדיוק בשבוע שבו קניתי גיטרה חדשה, אז אתה יכול להבין מי קיבלה את תשומת הלב בחודש וחצי האלה...
אם הייתי מנגן על הגיטרה כרגיל, אז היו מספיקים לי שבועיים כדי לגבש דיעה. בגלל שניגנתי קצת פחות החלטתי לחכות קצת יותר.
ולעיקרו של עניין: אז רק כדי להזכיר, מדובר בסט מיתרים של חברת optima המצופים זהב 24 קראט, וכן , הם עמדו בכל הציפיות: אין קורוזיה בכלל (לפחות לא כזו שנובעת מנגינה מרובה. כן הופיעו כתמים קטנטנים, ספק חלודה, בחלק קטן של מיתר רה. אני מייחס זאת לגיל הבלתי ידוע של המיתרים, כי הם נקנו דרך ebay ולא בחנות), הצליל בהיר ועמוק כמו שמיתרים חדשים יודעים להוציא. שווה כל גרוש (7 פאונד בebay).
אמנם היופי של מיתרים צהבהבים מוטל בספק, אבל למי אכפת.
בקיצור - אם מישהוא שאתם מכירים נוסע לחו"ל (מיוצרים בגרמניה), שווה לבקש שיביא לכם סט או שניים להתנסות.
צופיפניק
S.Supporter
הודעה פורסם: חמישי 02 דצמ',04 17:48   
נשמע נחמד מאוד! #smile
המיתרים הדקים - G B E, גם הם לא החלידו?
(במיתרים מצופים של אליקסיר, הדקים מחלידים מהר מאוד. ראה גם הודעתי בנושא זה, כאן)

עוד משהו - איפה הזמנת אותם?
חיפשתי באינטרנט ומצאתי רק את זה:
http://www.juststrings.com/optimaelectricguitar.html
באיביי מצאתי את זה

שניהם יקרים מדי. 7 פאונד זה 12 דולר, המחיר שם כמעט כפול, וזה לא כולל משלוח...
mandela
תומך
הודעה פורסם: שישי 03 דצמ',04 11:05   
אף אחד מהמיתרים לא החליד או העלה קורוזיה, למעט מה שציינתי - נקודות קטנטנות על חלק של מיתר D, שלא נראות תוצאה של נגינה (אחרת היו צריכות להופיע גם על שאר המיתרים), אולי זה בגלל שהמיתרים שכבו על המדף הרבה זמן לפני שהגיעו אלי.
אני הזמנתי אותם דרך ebay.co.uk, לאח שלי שגר באנגליה (לכן המשלוח היה זניח).
חוץ מזה, לאחר חיפוש קצרצר ברשת הבנתי שהמיתרים האלה נקראו בעבר maxima ואז שונה שמם ל optima. ואכן חיפוש אחר maxima הניב קצת יותר תוצאות כמו זה maxima strings וגם זה another maxima
שים לב שבלינק השני מופיעים עוד מלא דברים אז פשוט חפש maxima בדפדפן.
על הסט עצמו מופיע אתר הבית של החברה, אך האתר עלה אצלי באופן חלקי אתר הבית (האתר בגרמנית)
אה כן, וחיפוש maxima ב ebay (גם com וגם uk) העלה בעיקר מיתרים לבס/אקוסטית.
עושה רושם שקשה להשיג את המיתרים האלה... #ugh

תוספת להודעה: מבחר של סטים מהפירמה הנ"ל, במחירים שבין 8 ל 10 אירו, מצאתי כאן בחנות שנמצאת בגרמניה. מחירי המשלוח נמצאים כאן
צופיפניק
S.Supporter
הודעה פורסם: שישי 03 דצמ',04 16:15   
תודה רבה!
אולי אני אזמין מ-saitenkatalog.de.
אני מניח שהנאצים (לשעבר) לא כוללים את ישראל באירופה, מה שאומר שהמחיר למשלוח יהיה 15 יורו (83 שקלים) עבור משלוח של 3-8 שבועות. זה יצא לי בסביבות 130 ש"ח סה"כ עבור סט אחד. הרבה כסף, אבל אם זה יפתור לי את הבעיה של החלדת המיתרים הדקים - אני מוכן לשלם. במיוחד אם זה אומר שאני צריך להחליף רק פעם בכמה חודשים ולא פעם בחודש כמו עכשיו.

נ.ב: כשאתה עושה סליידים, האם ציפוי הזהב חלק והאצבע מחליקה בלי בעיה, או שהוא מחוספס והאצבע נתקלת בהתנגדות?
זו בעיה שמאוד מפריעה לי עם המיתרים הדקים של אליקסיר. (על העבים האצבע מחליקה בקלות)
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » גיטרות - Guitars

לך לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4   הבא
עמוד 2 מתוך 4

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון