Expert
פורסם: שבת 07 פבר',04 02:38
יש תו מסויים שצועק. למשל בTRILOGY. אותו הצליל בכל הסאונדים של הTRILOGY ובכל האוקטבות (מלבד הגבוהות מאד). הצליל לפניו והצליל אחריו בסדר גמור. כמובן שיש סאונדים שזה יותר מורגש בהם ויש כאלה שפחות, אבל זה מורגש בכולם.
דרך אגב, זאת לא בעיה ספציפית לTRILOGY , ניתקלתי בה גם בVSTi נוספים למשל: NOVATION V STATION
זה קטע ממש מוזר שהרבה פעמים מאד מציק. אני מדבר על בווווווווו עצבני שיושב על הצליל ולא זז, לא משנה איך אתה מנגן, ובאיזה גובה.
אני מצטער אם אני חוזר על עצמי, אבל כשאני מתחיל לכתוב על זה אני כבר מתעצבן. אמרתי כבר שאני חוזר על עצמי?
Act Compatible
פורסם: שבת 07 פבר',04 02:40
אם זה תמיד אותו תו אז תחשוד בחדר שלך
פורסם: שבת 07 פבר',04 12:36
אני מתחיל לחשוב שהבעיה במוניטורים.
יש לי את המוניטורים של סמסונג RESOLVE 65 A.
באוזניות אין בעיה בכלל. הצליל אומנם נשמע מעט יותר עמום מצלילים אחרים אבל נידמה לי שזה בגלל הסימפול. אני לא חושב שזה קשור לאקוסטיקה או למיקום של הרמקולים, זה קורה גם בווליומים נמוכים שאקוסטיקה אמורה פחות להשפיע בהם.
מישהו ניתקל בבעיה משונה כזו, שמוניטורים צורחים בוווו בתו מסויים? אני מדגיש שוב שמדובר בתו שבכמה אוקטבות שונות הוא צועק ולא רק במקום ספיציפי.
מוזר לי מאד.
Supporter
פורסם: שבת 07 פבר',04 13:02
כדי לוודא שאכן לא מדובר בבעיה אקוסטית (מה שאתה מתאר נשמע מאד מאד דומה לבעיה של "גל עומד" בחדר), נסה להעביר את המוניטורים לחדר אחר (רצוי גדול, או כזה בעל מידות שונות מאד משלך) ולבדוק. לפני כן נסה להקשיב לבעיה בכמה מקומות בחדר (שנה את המקום שלך יחסית לרמקולים) - אם היא נעלמת, קרוב לוודאי שזו בעיה אקוסטית.
Act Compatible
פורסם: שבת 07 פבר',04 13:22
אולי ישנו חפץ בחדר שרוטט בתדר המסויים, אולי חפץ בעל תיבת תהודה (גיטרה קלאסית-אקוסטית..).
וכן, כל מוניטור, כמובן, מגיב שונה לטווח התדרים וייתכן שישנם עליות חדות בתדרים מסויימים.
נסה לחדד את הQ באקולייזר של ערוץ הבס ולהדגיש את התדרים הבעייתיים. אתה יכול להבחין במדיוק איזה תדר זה? (או שתגיד לנו איזה תו אתה מנגן)
? 160 הרץ? 120?
פורסם: שבת 07 פבר',04 13:38
הייתי רוצה לחדד את הנקודה (שכבר צוינה למעלה), שלכל מוניטור יש תדר שבו הוא נכנס לתהודה, וכתוצאה מכך מתגברת העצמה בתדר הנ"ל, וזה יכול להופיע בכמה תדרים אבל בד"כ הבעיה מורגשת בבס, ביחוד במוניטורים בעלי bass reflex - tunde port etc .
אפשר לאתר את האיזור הבעיתי די בקלות, ע"י נגינה בכלי בתדר נמוך עד שנשמעת שמתחילים לשמוע את התהודה, ומשחק עם גלגל הפיץ.
במוניטורים טובים הבעיה תהיה פחות מורגשת , ותתפרש על תחום תדרים קטן יותר.