S.Supporter
פורסם: שישי 08 פבר',02 19:40
מאור יקירי
DI לא משפיע על הסאונד המונח הוא שקוף, כלומר , מה שניכנס זה מה שיוצא.
תפקידי ה DI כפי שכבר הסברתי בעבר זה לאזן את הקו
ולנתקו חשמלית מהמקור. אם הDI היה משפיע על הסאונד
הרי הוא היה מזיק ולא משפר.
לגבי סכמה כדאי לך להביט בראשית העמוד, יש שם סכמה
ל DI רב שימושי המסוגל גם להתחבר במקביל לרמקול של מגבר הגיטרה. כך שאתה יכול לדגום גם את סאונד המגבר שאתה אוהב
S.Supporter
פורסם: שישי 08 פבר',02 23:29
לגבי המעגל מודפס רצוי לפתוח סקר ופשוט כל מי שמעוניין (כדוגמאתי) יקליק ויוסיף את עצמו באופן מספרי במקום לרשום הודעות.
S.Supporter
פורסם: שבת 09 פבר',02 02:44
הבעיה עם מעגל מודפס שהוא יתוכנן בהתאם לרכיבים מסוימים (שנאי, שקעים, קופסא) כך שכדי להשתמש במעגל מודפס אחיד נצטרך גם לקנות את הרכיבים יחד ולמכור אותו כקיט, קיבלתי את רעיון הסקר לגבי מעונינים
כדי שתיהיה רשימה און ליין ואוכל לשלוח לכם הצעת מחיר, שברור שתהיה תלויה בכמות המזמינים.
S.Supporter
פורסם: שבת 09 פבר',02 03:31
מחכים "לסקר"... (מי רוצה ולא קיבל?)
פורסם: שבת 09 פבר',02 03:35
Me too
פורסם: שבת 09 פבר',02 05:01
במה בדיוק מדובר? בדירקט בוקס מוכן או במשהו שצריך להרכיב לבד?
כמו כן בקשר לנקודה שתיקול ציין,ש-d.i לא אמור להשפיע על הסאונד כלומר להיות שקוף וזה העלה לי מספר שאלות:
א. למה באולפנים מסויימים יש העדפה לסוגים מסויימים של דירקטים כמו bss או earthworks כאשר ברמות הגבוהות יש מאפיינים של סאונד.
ב. מה לגבי דירקטים שמכילים אופציות למניפולציות ע הסאונד כמו vדירקט בוקס של tc ??
S.Supporter
פורסם: שבת 09 פבר',02 09:08
לאחר בדיקה, רעיון הסקר נישלל כיוון שאין שם אפשרות
להירשם שמית.
כל שנותר הוא להירשם כאן בפורום, ואני רואה שהתחלתם כבר. אם יהיו לפחות עשרה מעונינים,אני אחשב עלויות ואפרסם זאת כאן.
לגבי ענין השקיפות, השאיפה היא שקיפות אולם שנאי שהוא רכיב פאסיבי אינו רכיב אידאלי, ישנם יצרנים רבים של שנאים, ומובן שיש הבדלים בינהם. כאשר נגיע לשלב הביצוע יתכן ואבדוק ואפרסם מחירי מספר שנאים. אבל גם שנאי זול ופשוט יתן תוצעות טובות.[
לגבי פונקציות נוספות, ב DI אקטיבי כאשר כבר קיים מעגל אלקטרוני ניתן להוסיף תכונות נוספות כגון מסנן נמוכים וגבוהים, וחברות מסחריות אכן מוסיפות אפשרויות אלו, הפילטרים נועדו בעיקרון כדי לפתור בעיות ולא כדי לשנות את הסאונד (למרות שפילטר מטיבעו
משפיע )
לגבי מנחתים: בסכמה שלנו קיים פוטנציומטר, דבר המאפשר ויסות עדין של ניחות ה DI ולא בקפיצות של 10 או 20 DB . וזה אפילו יתרון שכן תחום הניחות גדול הרבה יותר וניתן לשינוי בין 0 לבין למעלה מ 100DB.
?(אני מתכוון לשנות את ערך הפוטנציומטר ונגד ההגבלה כדי לאפשר גמישות זו.