פורסם: שלישי 11 דצמ',01 23:37
יש לי מיקסר Vestax עם יציאה אחת למגבר(RCA כמובן)
אני רוצה לייצר מעגל שיתן לי פיצול למספר מגברים, נגיד עוד 2. ואם אפשר לשלוט על העוצמה של הפיצולים
ככה אני יוכל להתחבר ליציאת ה REC ולפצל למספר מגברים ולשלוט על העוצמה של כל אחד ואחד ..
אשמח אם מישהי יעזור לי במעגל ....
Administrator
פורסם: רביעי 12 דצמ',01 00:45
יש ארבע אפשרויות:
- מפצל פסיבי
- מפצל אקטיבי
- כל אחד מהשניים למעלה, אבל עם יציאות מבודדות.
--------
למפצל פסיבי מספיקים כמה נגדים, וזה הפתרון הזול ביותר. את מקור הצליל (היציאה) מחברים לכמה נגדים (כמספר הפיצולים), כאשר בצד איד כל הנגדים מחוברים אחד לשני ולמקור הצליל, ובצד שני כל אחד מהם מחובר לכניסת האות של כל מגבר בנפרד.
---
כיוון שאתה מחלק מזון בין כמה פיות, זה אומר שכל אחד יקבל קצת פחות. אם מקור הצליל שלך מספק את כולם, יצאת בזול.
-------
אקטיבית יהיה לשים במקום כל נגד יחידה חוצצת אקטיבית (טרנזיסטור או מעגל משולב), אשר יפצו על ההפסד כתוצאה מהפיצול, ואף תשמש כדרייבר לקו היוצא אל המגבר.
זה מייקר ודורש רכיבים איכותיים ושקטים. אבל לא נורא. "אקטיבי" זה אומר גם מתח חשמלי, ובמקרה שלך, סוללה לא תספיק, תצטרך ספק כוח.
-------
לכל אחת הגירסאות שלמעלה ניתן להוסיף שנאי בידוד שיעשה ממש כך: יבודד את כניסות המגברים אחת מהשניה וגם את יציאת המיקסר, כך שהפרעות חשמליות ובעיות 'אדמה' לא תשפענה מאחד לשני.
מעגל בידוד שכזה תוכל למצוא באחת השרשראות כאן ("רעשים מכרטיס קול").
---------
שילוב של ווסת עוצמה כרוך בתוספת של פוטנציומטר לאחר כל נגד (כמו בדוגמא הראשונה), כאשר הנגד מחובר לקצה אחד של הפוט. ואילו הקו המוביל אל המגבר מחובר למרכז הפוט.
זה יכול לעבוד גם פסיבית, תלוי במערכת שלך, בשקט שלה, וביכולת כל רכיבי המערכת להתמודד עם הפיצול.
אקטיבית בתצורה זו הפוטנציומטר יהיה לאחר יחידת החציצה שהוזכרה.
-------
פורסם: רביעי 12 דצמ',01 05:23
אשמח אם תוכל לצייר לי מעגל אקטיבי .. כי אני אומנם מבין קצת באלקטרוניקה ... אבל זה התחיל לבלבל אותי יותר מידי ...
פורסם: חמישי 13 דצמ',01 02:05
ראובן ...
אני רוצה לדעת אם הבנתי אותך נכון .. לגבי מספר פיצולים ...
כל פיצול אני צריך לייצר לו מגבר אות(a-b) ...
השאלה כמה Vאני צריך ... או שיש איזו שהיא נוסחה שעלי לחשב על פיה ?!?
Administrator
פורסם: חמישי 13 דצמ',01 04:19
אכן לכל יציאה יש לשכפל את ערכת הטרנסיסטור האקטיבית
. פשוט רציתי איור יותר נקי ולא שכפלתי את יחידות היציאה (הן מוםיעות בריבוע אפור)..
אני מציע לך להתחיל בתצורה הפסיבית. היא גם יותר זולה ומהירה להכנה.
לאחר מכן, אם תיהינה בעיות של הפרעה ממגבר אחד לשני, בעניני עוצמה בלבד, אז אפשר לשקול את התצורה האקטיבית.
פורסם: שלישי 22 יונ',10 19:20
שלום לכולם,
השרשור הישן הזה עלה בחכתי בחיפוש בפורום אחר פיתרון לבעיה דומה שהעלה הכותב המקורי.
אני צריך אפשרות לשלוח סורס בסטריאו (וכאן דרושה לי התוספת למה שנכתב למעלה), מכרטיס קול של מחשב, לשלושה מגברים (אולי יותר). הרעיון הוא לשלוט בנפרד על אזורים שונים במקום בילוי, כך שבכל המקום ישמעו את אותו שיר, בסטריאו, אבל העוצמות ישתנו בין הפנים לחוץ וכו'.
1. האם יש פתרון מוכן לזה (שניתן לקנות)? זה בעצם מיקסר "הפוך" מה שהולך כאן, להבנתי.
2. האם התרשים שלמעלה נותן פתרון לעניין הסטריאו?
תודה רבה לעונים!
פורסם: שלישי 22 יונ',10 20:37
תודה רבה ראובן!
אם מישהו מכיר פתרון כזה שניתן לקנות (או יותר טוב - מוכר אחד כזה), אשמח לקבל הודעות בפרטי.
שוב תודה.