Administrator
הצטרף: 17 מאי 01
הודעות: 19380
מיקום: תל אביב
פורסם: שני 17 ינו',05 21:56
אם מדובר בשני חדרים נפרדים ומופרדים אקוסטית (חדר בקרה לטכנאי, וחדר הקלטה לאמנים), יהיה זה נבון לנצל את שלב הבניה ולהעביר צנרת או תעלה מאיזור המיקסר או הטכנאי עד לקיר פנימי בחדר ההקלטה.
מומלץ להתחשב במעבר נוח בין האביזרים והריהוט באולפן, כך שהסוואה של הצנרת/כבלים מתחת לרצפה (תעלה או חריץ מכוסים, עליהם יבוא שטיח או ריצוף) תעזור בהחלט.
אני אומר "צנרת" שכן לעולם אין לדעת מה יהיו הצרכים בעתיד, וגם תשאיר בידך את היכולת לתקן ולשנות תמיד.
דרך הצנרת או התעלה אתה מעביר את הכבלים כבלים.
צרכי החיווט דורשים בדרך כלל כבלי מיקרופון איכותיים*, וכבלי רמקולים* עבור אוזניות, או כבלים רגילים במקרה ומגבר האוזניות בחדר ההקלטה.
אם מדובר באפשרות הקלטה של כמה מיקרופונים או כלים בו זמנית, מומלץ שיעברו כמה קווי מיקרופון (המשמשים גם לכלי נגינה) לחדר ההקלטה. אם מספר זה עובר 4, אני ממליץ להשתמש במולטי-כבל מיקרופון, שזו צמה המכילה כמות של כבלי מיקרופון מאוגדים בצינור גמיש אחד, כל כבל מורכב משני גידים וסיכוך כמובן. ניתן להשיג את זה בכמויות כבלים מגוונות למדי (=מולטי שמונה, מולטי 16 זוג וכו').
צמה או כבלים בודדים אלו יעברו בתעלה/צנרת וייצאו בחדר ההקלטה בגובה של עד 60 ס"מ מהרצפה המיועדת, ורחוק מכל התקן חשמלי, שנאי, תאורה ממותגת או מקור קרינה. כבלים אלה יסתיימו בשורת מחברי XLR על קצות הכבלים או בקופסת חיבורים, ואל מחברים אלה יתחברו כבלי המיקרופונים או קופסאות ה-DI של כלי הנגינה בזמן הקלטה.
אם מגבר האוזניות בחדר הבקרה, הוא יוזן מהמיקסר, ומיציאת הרמקולים שלו יצאו כבלים (שמאל/ימין) מתאימים (פלוס ומינוס בכל אחד) אל עבר חדר ההקלטה, שם הם יסתיימו בקופסת פיצול עם מחברי TRS או PL סטריאופוניים עבור כמה אמנים/אוזניות.
אם מגבר האוזניות מצוי בחדר ההקלטה (קיימות יחידות מולטי-מגבר אוזניות שכאלה, כולל ווסת עוצמה לכל יציאת אוזניות), הוא יקבל הזנה של אות ישיר מהמיקסר. כאן ישמש כבל סטריאו רגיל, מומלץ כבל מיקרופון כפול אם הדרך ארוכה.
אם מגבר האוזניות בחדר הבקרה, איני ממליץ להעביר את כבלי הרמקולים היוצאים ממגבר זה במקביל לכבלי המיקרופון באותה צנרת/תעלה. רצוי להתרחק מהם או להשתמש באופציית המגבר בחדר הבקרה.
*כבל מיקרופון = שני גידים וסיכוך
כבל רמקול = כבל דו גידי 2.5 קוודראט (כבל חשמל או כבל המיועד לרמקולים ושאינו מתחמצן).
תומך
הצטרף: 13 יונ' 03
הודעות: 1185
מיקום: Low mid
פורסם: שני 17 ינו',05 22:08
תודה רבה רבה רבה ראובן...
מספר שאלות נוספות שיש לי...
האופן לא נבנה מחדש אלה נוסף חדר (החדר שהייתי בו הופך להיות חדר הקלטה וחדר הבקרה יהיה החדר הנוסף), אני לא חושב שיהיה באפשרותי לחצוב תעלה בקיר, אז מה שחשבתי לעשות זה חור בין החדרים ובו להעביר את הכבל, ומסביבו לסגור עם מלטו וכדומה ואולי סיליקון או משהו בנוסף, זו לא דרך טובה? אין דרך נוספת מלבד לחצוב בקיר?
או שמה אתה התכוונת לתעלה כזו מפלסטיק שהולכת בפינות החדר? זו זה לא בעיה.
כיצד לאטום את החור שאני עושה? איך שאני מתכוון לאטום זה בסדר?
ו... אם אני מעביר מספר כבלים... נגיד 8 של מיקרופון... אז לא יהיה בינייהם לביםן עצמם הפרעות? עקב הקרבה שלהם?
סוג כבל המיקרופון לא משנה, מבחינת עובי ?
מומלץ לעבוד עם הלוח הזה או שזה לא ממש משנה ואני אוכל להסתדר בלי?
ואיך לחלק את זה? נגיד ואני קונה מולטי כבל, איך אני יודע שחלק מהכבלים בו הם מיקרופון וחלק רמקול ? לפי הזמנה?
מגבר האוזניות כנראה יהיה בחדר הקונטרול... אז אולי לעשות שני תעלות? אבל זה יגרום לחוסר בידוד בין החדרים :yuck:
_________________
" אנלוגי כן כן! דיגיטלי כן כן! " (א.אולארצ'יק)
S.Supporter
הצטרף: 16 אוג' 01
הודעות: 2977
מיקום: תל אביבה
פורסם: שלישי 18 ינו',05 01:26
אלירן שלום!
אני מאוד מקווה שאתה לא מתכנן להעביר 8 כבלי XLR בחור...
גם באולפן יש מולטי-כבלים בשימוש.
ניתן לרכוש מולטי כבלים בעלי מספר משתנה של שלוחות...
גם יש חשיבות לטיב הכבל ואני ממליץ לך לא להתפשר על איכות הכבל בעוד מחברים ניתנים להחלפה המטרה בכבל היא שישרת שנים ללא בלאי בכבל שידרוש ניטרול שלוחה או החלפת כל הכבל.
מומלץ גם לרכוש כבל שמסוגל להחזיק יותר שלוחות ממה שמתכננים,
אנחנו רכשנו כבל מעל לצרכים כך שיש לנו גם 2 שלוחות אוזניות נפרדות (למיקסים שונים במידת הצורך, - יש צורך גם במגבר חזק ככל שהמרחקים גדלים) ואפילו טלפון העברנו עליו עד שנחליט אם בכלל להגדיל.
מלבד מולטי כבל צריך גם קופסה (אליה מלחימים את השלוחות).
רצוי לחשב את העסק ויש לזכור שמולטי כבל עולה לא מעט למטר...
אבל שוב במידה והמידע עובר מאוזן אין מה לדאוג מהשראות בדרך...
תומך
הצטרף: 13 יונ' 03
הודעות: 1185
מיקום: Low mid
פורסם: שלישי 18 ינו',05 08:07
תודה רבה חברים !
כמובן שאני לא מתכוון לקנות/לעשות את הזול ביותר, אני מחפש משהו שיחזיק לתקופה ארוכה ולא יעשה בעיות, פשוט באתי להתייעץ בכדי לדעת מה נחשב טוב ומה לא.
אני אלך בימים הקרובים ואברר, לפרסם פה מחירים או שלא נחוץ?
ראובן, יש תשובה לגבי התעלה?
תודה רבה כולם !
_________________
" אנלוגי כן כן! דיגיטלי כן כן! " (א.אולארצ'יק)
S.Supporter
הצטרף: 16 אוג' 01
הודעות: 2977
מיקום: תל אביבה
פורסם: שלישי 18 ינו',05 09:06
לגבי מחברים חיסכון פה חיסכון שם סתם יגרום בהמשך הלחמות מיותרות...
לגבי כבל _אל_ תשקול אפילו ללכת על הזול, עדיף מוצר אמין ככל האפשר.
S.Supporter
הצטרף: 30 אפר' 03
הודעות: 950
מיקום: בדימוס
פורסם: שלישי 18 ינו',05 09:07
שלום לכולם
גם אני נמצא בשלב דומה של הקמת האולפן. (אני מקווה שזה יקרה בקרוב ואני אעלה תמונות).
חשבתי להשתמש לצורך איטום בפוליארטן מוקצף. אפשר לקנות מיכלים קטנים כמו של ספרי (לשרותים לדוגמה) ולמלא בחללים קטנים. החומר מתנפח ואוטם יפה למדי. אח"כ אפשר לחתוך עם סכין יפני שאריות שגלשו ואפילו לצבוע כדי שיתאים לקיר.
מה דעתכם על החומר הזה?
פרט נוסף שכדאי לחשוב עליו בנוגע למולטי-כבל. כדי שהחור בקיר יהיה מינימאלי, כלומר בקוטר הכבל, צריך למעשה להזמין את הכבל מולחם בצד אחד (לוח או מחברים) ולהלחים צד שני לבד.
בהצלחה
_________________
DON'T PANIC
תומך
הצטרף: 13 יונ' 03
הודעות: 1185
מיקום: Low mid
פורסם: שלישי 18 ינו',05 13:16
התבלבלתי קצת בקשר למגבר האוזניות....
מה עדיף? לשים אותו בחדר ההקלטה או בקרה?
חשבתי שבבקרה כך אני אוכל לקבוע מה יהיה הווליום שיקבל האומן שמקליט(זהו תפקידי בתור טכנאי הקלטה).
אם אני שם את מגבר האוזניות בחדר ההקלטה אז אני יכול להעביר את הכבלים שלו עם הכבלים של המיקרופונים?
אני ממש מבולבל בקטע הזה, בנוגע לכל השאר הכל ברור.
בקשר לכבלים ולמחברים כמובן שאקנה איכותיים, במיוחד כבלים שהם צריכים להישאר עמידים לאורך זמן ומסובך מאוד להחליפים במקרה תקלה.
_________________
" אנלוגי כן כן! דיגיטלי כן כן! " (א.אולארצ'יק)