אני צריך שני סוגים:
1. לחצן TOGLE כלומר, לחיצה אחת סוגרת את המעגל ולחיצה שנייה פותחת אותו וכו.
2. לחצן ריגעי פתוח ( NORMALY OPEN MOMENTERY) כלומר, המגע תמיד פתוח, ברגע שלוחצים על הלחצן המעגל נסגר, אם עוזבים אותו המגע נפתח שוב.
בדיוק חזרתי מזיע מטיול ברחוב הר ציון בחיפושיי אחר סויצ' מומנטרי בתצורה דומה.
לצערי אין בכל האיזור סוויצ' כזה זמין (יש מגוון רחב של סוויצ'ים אבל לא כאלו).
גם דקדה לא מחזיקים כאלו יותר ממה שהבנתי מהם בטלפון.
"יצרנים איכותיים"...
המפסק הזה, פרימיטיבי כמו סבתא שלו. כל פעם שאתה לוחץ עליו (ביחוד כשאתה רוצה להיכנס בזמן והלחיצה שווה 8 ק"ג), הוא מקבל מנה יפה של בלאי-מואץ.
יש לו תכונה אחת טובה: הוא מעניק פידבק ראוי ללחיצה, לאמור "אכן, לחצת עלי".
וזהו.
עד לא מזמן היו לו עוד תכונות: המחיר והפשטות.
מתג אופטי הוא חסר חיכוך, אך כדי להשיג את האפקט של משוב לגיטריסט על הלחיצה שביצע (רגל בתוך נעל אינה רגישה מספיק לחוש בהבדל), יש להוסיף feel של מתג פרימיטיבי
או שלא. תלוי במשתמש.
בקצרה - כל מה שמכני מועדף להמרה למשהו שאין לו בלאי, נזק סביבתי, רעש וסבירות לתקלה.
בפדלים כדוגמא, יש כאלה שעברו לאופטי (הוו'א ללא קרחצים, קומפרסור, ווליום), ובאודיו בכלל.
בהתקן אופטי מספיק שיהיה מחסום למעבר אור כדי לשמש כמשנה-מצב, ומכאן זה שולח פקודת מיתוג להתקן אחר.
כל עוד המפסק הרגיל היה זמין, הוא היה מועדף בשל מחיר והיישום הפשוט. וכשנאמר למעלה שאותו מפסק-רגל מתחיל להיות מצרך נדיר, הכרזתי שהגיע הזמן לעבור לאופטי, כי במחיר זה כבר מתחיל להיות זהה.
רק שיש לבצע שינויים במעגל, וזה לא לכל אחד.
באותה נימה יש למישהו מושג איך אני
משיג סלידרים כאלה http://cgi.ebay.com/roland-juno-106-hs-60-SLIDERS-CAPS-new-4-pcs_W0QQitemZ7347335103QQcategoryZ64386QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem
זה לגונו 106 אני צריך כאלה לגופיטר
ובכלל איפה זה החנות עם הכי הרבה מוצרי אלקטוניקה עם המלאי הכי גדול בארץ
משהו יודע כי יש לי ים ציוד שחייב תיקון
וכל פעם אין את זה בשדרות הר ציון ולא מצאת את הדברים שאני צריך
דווקא ליד הבית שלי יש חנות עם יותר מוצרים ויותר דברים מאשר בהר ציון
החנות נקראת שמסי זה בשדרות ירושלים ברמת גן
כל עזרה תבוא בברכה. _________________ תן חיוך הכול לטובה
מיתוג אופטי קיים עשרות שנים. זה לא חידוש או משהו.
מיתוג ותמסורת אופטית ניתן למצוא במגוון רחב של תצורות ויישומים. מספיק לחפש בגוגל כדי להגיע לשדה של אפשרויות.
אם הכוונה ליישום ספציפי באודיו, גם כאן השימוש מאוד וותיק, רק שהטכנולוגיה השתכללה במשך הזמן.
דוגמא למתג אופטי ניתן למצוא במעליות, היכן שקיים זיהוי של גוף בקו הדלת. המתג פותח וסוגר מנוע חשמלי של הדלת.
בוו'א אופטי קיים אותו גלגל שיניים ודוושה, רק שבמקום פוטנציומטר מחרחר הדווושה מחוברת ללוח ברוחב משתנה החוסם או פותח מעבר של אור בין נורית/לד לתא פוטואלקטרי, וכך נוצרת התנגדות משתנה ללא חיכוך של רכיב דרכו עובר אודיו.
כל ממשק המידי מבוסס על מיתוג אופטי לשם בידוד חשמלי בין התקנים.
יש אפילו פיקאפים אופטיים
פנסי רחובות והתקני תאורה מסוימים עובדים על מיתוג הנורה בזמן חשיכה.
ועוד... אז מה זה כבר למתג bypass בפדל לגיטרה?
חפש optical switch בגוגל לדוגמא.
אם הכוונה ליישום ספציפי בפדלים לגיטרה, אז מה קרוב יותר מ"טונבון" המיובאים ע"י מיוזיק-סטור לארץ?