פורסם: רביעי 07 ספט',05 01:09
השאלה הספציפית של "איזה פסנתר חשמלי ?" ממלאת עשרות פורומים ברשת.
יש המון מידע בפורומי חו"ל בדיוק על הדברים האלה, לרוב גם עם דגמים שניתן להשיג אצלנו.
רק ששם אתה הולך לחנות ורואה את כל הדגמים מכל היצרנים, וכאן אתה נסחב מחנות לחנות מנסה לשחזר מה אהבת ומה לא אהבת באיזה דגם.
מהסיבה הזאת (ומעוד הרבה אחרות) - צריך לדעת מה אתה רוצה.
צריך לדעת מה אתה אוהב.
והכי חשוב - צריך לדעת מה אתה מחפש ולאיזה מטרה בדיוק.
הוזכרו כאן כל מיני כלים, אז בתור אחד שעבר את אותו חיפוש לא מזמן אנסה לעזור.
נתחיל מהסוף, אני סיימתי את המסע שלי עם Roland FP-5 (שעליו עוד תבוא סקירה מסודרת, יוסי אל תדאג...).
כלי מעולה לטעמי. משקל לא קל אך סביר ביותר (20 קילו) לעומת מפלצות אחרות, סאונד שעונה לי על הצרכים.
זה לא The Grand ופסנתרים של ג'יגות, אבל משהו שם נשמע נכון, והכי חשוב - יש מה לעבוד איתו Soundwise - גם באולפן וגם בחוץ (וטכנאים מוציאים לי ממנו יופי של תוצאה ב-PA).
לי הוא מתאים, זוה קשור למוזיקה שאני מנגן, לצורת הנגינה שלי (הנוכחית לפחות).
מצאתי שדווקא איתו אני מצליח To Cut Through The Mix בצורה שפסנתרים אחרים לא אפשרו לי - אבל שוב, זה תלוי באיזה סגנון מוזיקה, ומה אתה מנגן בעצם. נגן שיעלם - יעלם על כל פסנתר.
אם אנחנו כבר ברולנדים - ה-700SX לדעתי כלי מצויין - למרות שלא בדקתי אותו בעבודה בשטח. ה-300SX מגניב, אבל שוב, זה נורא אישי - אבל אין ויכוח שהטאץ' שלו רחוק מפסנתר.
השאלה היא אם אתה רוצה "פסנתר".
אגב, FP-2 כלי מעולה, ממש קנייה כדאית - אם זהו כלי להופעות בלבד - הוא פשוט טוב.
יש את אסכולת YAMAHA. לך לכלי זמר וכבר תראה איזה דגמים הולכים שם, אבל הרבה יגידו לך על דגם/דגמים מסויימים - שאין ויכוח שנשמעים טוב.
זה נכון לטעמי, אבל במה שאני חיפשתי - זה לא ענה לי על הצרכים.
מצד שני - יש אנשים שיגידו לך שהם לא ימכרו אותו ולא יחליפו אותו תמורת Steinway.
לך תשמע.
לי הוא קצת נעלם לפעמים וגם לא אהבתי בו את ה"אף" במידים, אבל זה אני וככה אני מנגן.
אגב, הטאץ' של היאמאהה המדובר (P-120) כבד, מרגיש פסנתרי.
שוב, עולה השאלה "איך אתה מגדיר פסנתר" ו"מה אתה מחפש" - אז לך תשמע.
KAWAI - היחיד שאני מכיר הוא MP9000/9500 האגדי.
פסנתר נפלא, סאונד אדיר, טאץ' מדהים.
אבל כבד נורא.
נורא.
נורא.
לא אנושי.
סדרת ה-S של יאמהה לא מספיק טובה לטעמי, אבל לך תשמע, אם עוד יש כאלה דברים בכלל.
אפשר גם ליפול על איזה RD-700 או איזה FP-8 ישנים, ובמחיר טוב - זו יכולה להיות קנייה מעולה.
שוב, הכי חשוב - לדעת מה רוצים, לפתח טעם ו"ראייה קדימה" תוך הכרה ביתרונות ובחסרונות שלך.
יכול להיות שפיספסתי איזה כלי, אז אולי עוד אכתוב.
סקירה מסודרת על ה-FP-5 (שאגב קוצר מחמאות אחרי הופעות) בקרוב.
יוחאי.
Act Compatible
פורסם: שישי 09 ספט',05 05:32
צופ.
מנסיון של כמה חודשים עם הRD700 (ומתוך הנחה שבתחום הסאונדים אין הבדל גדול בינו לבין שאר הסדרה) אני רק יכול להוסיף שהסאונדים של הפסנתרים טובים ואילו השאר ברובם לא מדהימים. אם כי, לגבי הפסנתרים מישהו כתב פה באיזור על הססטיין שלהם שהוא קצר וזה נכון.
ההמונד (מה שקוראים ברולנדית טון וויל) נשמע רע.
הרודס סבירים אך לא מספקים.
כנ"ל לגבי הלידים.
קלאבים בסדר.
FM מוצלח.
פסנתר חשמלי טוב.
מה עוד צריך קלידן?
בסים לא רעים.
בראסים על הפנים וככה גם כל שאר הנשיפה.
פדים וסטרינגס אני בקושי משתמש אבל נראה לי שהם לא משהו.
אה, ויש גיטרת ניילון מעולה...
הקיצור, אני נהנה ממנו אבל מוכרח לשדרג לפחות את ההמונד והרודס ולכן חושב ללכת על הB3 של EMU (אגב, האם מישהו מכיר מודול לא פחות ממעולה שמתעסק בצדדיו השונים של הרודס?)
מקוה שעזרתי,
בהצלחה.