תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 10:47
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
המלצה על פסנתר חשמלי (Stage Piano)
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (305) ›
לך לעמוד 1, 2, 3, 4, 5   הבא
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » מקלדות, סינטים ושלטים - Synth
  צופיפניק  
S.Supporter
המלצה על פסנתר חשמלי (Stage Piano)
הודעה פורסם: שלישי 06 ספט',05 22:05   
טוב, נשברתי!
גם מקלדת השליטה שלי מתחילה להתפרק, וגם עולה שוב ושוב הצורך במקלדת ניידת להופעות.
החלטתי בכל מקרה לא ללכת על תחנת עבודה, גם בגלל המחיר וגם בגלל איכות הסאונד שלדעתי היא מתחת לכל ביקורת בכל הכלים ששמעתי. (מוטיף, K2600, פנטום וטריטון)
לכן, הבחירה הכי הגיונית היא לדעתי פסנתר במה.
הדרישות:
* 88 קלידים שקולים
* פסנתר שהוא לא פחות ממדהים, ובנוסף צלילי פסנתר חשמלי, אורגן וכלי מיתר. אם יש כלים נוספים זה גם יהיה נחמד, אבל הדגש צריך להיות על כל הכלים שהזכרתי למעלה ובמיוחד על הפסנתר והפסנתר החשמלי. (לדעתי, ככל שיש פחות כלים כך האיכות תהיה יותר טובה כי יש יותר מקום בזיכרון לכל כלי)
* ניידות - רצוי מאוד שהכלי יהיה קל משקל, שיכנס לאוטו בלי בעיה, ושיהיה עמיד בפני טלטולים.
* מיותר לציין - חיבור MIDI. ראיתי כמה דגמים עם חיבור USB-MIDI, וזה יכול להיות נחמד, אבל ממש לא הכרחי. (יש לי נסיון רע עם ממשק USB-MIDI שגרם ללייטנסי והעלים תווים כרצונו...)
* יהיה נחמד אם יהיו חיבורים מאוזנים. (TRS או XLR)
* מאחר שסביר להניח שארצה להשתמש בפסנתר הזה בתור מקלדת שליטה (אין לי מקום בבית לשתי מקלדות של 88 קלידים כבדים...) חובה שיהיו גלגלי Pitch ו-Modulation.
* התקציב הוא בסביבות 7,000 ש"ח (אחרי הנחה) ועדיף שיהיה פחות.

בינתיים האפשרות שהכי נראית לי היא Roland RD-300SX - האח הקטן והזול יותר של RD-700SX. המחיר בחלילית הוא 7400 ש"ח שזה קולע בערך לתקציב שלי. הבנתי שהפסנתר הוא אותו פסנתר בשני הכלים, כלומר אותן דגימות. אך הקלידים ב-300 הם "Compact Progressive Hammer-Action" בעוד הקלידים ב-700 הם אותו דבר בלי ה-"Compact"... האם יש הבדל משמעותי בתחושה בין שתי המקלדות? (היתרון של ה-300, חוץ מהמחיר, הוא גם במשקל שהוא רק 15 קילו במקום 24... אני מניח שזה קשור גם למנגנון הפיזי של הקלידים)

אשמח לקבל המלצות לפסנתרים חשמליים/פסנתרי במה נוספים שעונים לקריטריונים שלי.
תודה רבה! #smile
אסף
S.Supporter
Re: המלצה על פסנתר חשמלי (Stage Piano)
הודעה פורסם: שלישי 06 ספט',05 22:28   
ציטוט:
טוב, נשברתי!
גם מקלדת השליטה שלי מתחילה להתפרק,

מזל טוב!
גם לי היה FATAR SL-880 פעם. בעצם, לא, היו לי 3 מקלדות כאלה (החלפתי 2 בחנות לאחר שעשו בעיות קשות). השתמשתי בו לדפיקת מסמרים בקיר וגם מדי פעם לזרוק על השכנים מהחלון כשעיצבנו אותי. FATAR - אחת החברות עם בעיות האיכות הכי חמורות שאי פעם ראיתי בכלי. אני בחיים שלי לא אקנה מהם יותר.

ציטוט:
הדרישות:

. . .

ציטוט:
* פסנתר שהוא לא פחות ממדהים, ובנוסף צלילי פסנתר חשמלי, אורגן וכלי מיתר. אם יש כלים נוספים זה גם יהיה נחמד, אבל הדגש צריך להיות על כל הכלים שהזכרתי למעלה ובמיוחד על הפסנתר והפסנתר החשמלי. (לדעתי, ככל שיש פחות כלים כך האיכות תהיה יותר טובה כי יש יותר מקום בזיכרון לכל כלי)

פסנתר מדהים קשה למצוא. הזיכרון הממוצע לפסנתר חשמלי הוא כ-64 מ"ב, לא בדיוק תחרות הוגנת ביחס ל-Galaxy Steinway או ל-Ivory. אתה תהיה חייב להתפשר בנקודה הזאת.
דבר אחד שכדאי לשים לב אליו: ה-sustain של הדגימות (כלומר, עד כמה התו מחזיק). לדוגמא, לפסנתר RD700 של רולנד אני זוכר יש sustain מאד קצר שהופך את סאונד הפסנתר הטוב לכמעט בלתי שמיש בעיני (הישן, לא SX).

ציטוט:
ניידות - רצוי מאוד שהכלי יהיה קל משקל, שיכנס לאוטו בלי בעיה, ושיהיה עמיד בפני טלטולים.

סתם שאלה, אבל האם פעם ראית פסנתר חשמלי ששקל פחות מ-20 ומשהו ק"ג?
אני מכיר את ה-FP-2 של רולנד. שוקל כ-16 ק"ג. אם אתה מופיע הרבה שווה מאד לשקול אותו. גם ה-300SX מאד הפתיע אותי - פחות מ-20 ק"ג! אלה השניים היחידים שאני מכיר.

ציטוט:
* מאחר שסביר להניח שארצה להשתמש בפסנתר הזה בתור מקלדת שליטה (אין לי מקום בבית לשתי מקלדות של 88 קלידים כבדים...) חובה שיהיו גלגלי Pitch ו-Modulation.

זה כבר הורג לך את רוב האופציות ... :sad:

ציטוט:
* התקציב הוא בסביבות 7,000 ש"ח (אחרי הנחה) ועדיף שיהיה פחות.

נשמע הגיוני.

ציטוט:
"... האם יש הבדל משמעותי בתחושה בין שתי המקלדות? (היתרון של ה-300, חוץ מהמחיר, הוא גם במשקל שהוא רק 15 קילו במקום 24... אני מניח שזה קשור גם למנגנון הפיזי של הקלידים)

אתה יודע את התשובה לשאלה הזאת ... צריך לבדוק לבד, המלים לא מועילות פה בכלום.

ציטוט:
אשמח לקבל המלצות לפסנתרים חשמליים/פסנתרי במה נוספים שעונים לקריטריונים שלי. תודה רבה! #smile

אני יודע ש-M-AUDIO הוציאו פסנתר חשמלי שמבוסס על דגם ה-keystation pro 88 שלהם, כדאי שתשאל בחלילית לגביו, אני חושב שהוא מתאים לדרישות שלך.
אל תשכח אגב של-SX אין גלגלים, יש לו ג'ויסטיק שיכול לשגע אנשים שרגילים לגלגלים (כמוני).
אני חושש שהדרישה שלך לגבי גלגלי פיץ' ומודולציה ממש מוציאה המון שחקנים טובים מהמשחק. האם אין יחידה נפרדת שאפשר לחבר ל-MIDI IN של הפסנתר החשמלי? או אולי אפשר לחבר פדאל ולתת לו לשלוט על אותו פרמטר MIDI של ה-MODULATION WHEEL?
אופציה אחרת - קנה תחנת עבודה משומשת בבזאר. נסה למשל את ה-FANTOM S 88 של רולנד או תחנות עבודה שקולות אחרות.
זה כרגע כל מה שעולה לי בראש. בהצלחה בקנייה! #smile
  צופיפניק  
S.Supporter
הודעה פורסם: שלישי 06 ספט',05 23:15   
תודה על התגובה, אסף! #smile

ציטוט:
גם לי היה FATAR SL-880 פעם. בעצם, לא, היו לי 3 מקלדות כאלה (החלפתי 2 בחנות לאחר שעשו בעיות קשות). השתמשתי בו לדפיקת מסמרים בקיר וגם מדי פעם לזרוק על השכנים מהחלון כשעיצבנו אותי. FATAR - אחת החברות עם בעיות האיכות הכי חמורות שאי פעם ראיתי בכלי. אני בחיים שלי לא אקנה מהם יותר.

ששש... בסוף לא יקנו אותה כשאמכור אותה בבזאר... #biggrin

ציטוט:
צריך לבדוק לבד, המלים לא מועילות פה בכלום.

אכן, אני מתכוון כבר מחר בבוקר ללכת לחלילית לבדוק את הכלי הזה. (וגם כלים מעניינים אחרים אם יש)

ציטוט:
אני יודע ש-M-AUDIO הוציאו פסנתר חשמלי שמבוסס על דגם ה-keystation pro 88 שלהם, כדאי שתשאל בחלילית לגביו, אני חושב שהוא מתאים לדרישות שלך.

אתה בוודאי מתכוון ל-ProKeys 88. זה נראה ממש מגניב - לא ידעתי שהמוצר הזה קיים בכלל עד שלא הסבת את תשומת ליבי. אני מקווה שיש אותו בחלילית - לא מצאתי באתר. בכל מקרה יש בו את כל מה שאני רוצה, למרות שבמשקל 21 קילו הוא כבד משמעותית מה-RD-300SX, אבל הוא גם עולה פחות מחצי מחיר...
כמובן שצריך לשמוע את הסאונדים ולהרגיש את הקלידים.

ציטוט:
אל תשכח אגב של-SX אין גלגלים, יש לו ג'ויסטיק שיכול לשגע אנשים שרגילים לגלגלים (כמוני).

גם אני רגיל לגלגלים, אבל אני מוכן להתפשר אם אין שום אפשרות אחרת.

ציטוט:
אני חושש שהדרישה שלך לגבי גלגלי פיץ' ומודולציה ממש מוציאה המון שחקנים טובים מהמשחק. האם אין יחידה נפרדת שאפשר לחבר ל-MIDI IN של הפסנתר החשמלי? או אולי אפשר לחבר פדאל ולתת לו לשלוט על אותו פרמטר MIDI של ה-MODULATION WHEEL?

אני לא מכיר יחידה נפרדת כזאת, ושימוש בפדאל רגל בשביל לעשות את מה שאני רגיל לעשות כל החיים ביד שמאל יהיה מאוד מסורבל. אינני חושב שהדרישה שהפסנתר החשמלי יוכל לשמש גם כמקלדת שליטה היא מוגזמת מדי.

ציטוט:
אופציה אחרת - קנה תחנת עבודה משומשת בבזאר. נסה למשל את ה-FANTOM S 88 של רולנד או תחנות עבודה שקולות אחרות.

מצטער, אבל זה לא בא בחשבון, הפנטום נשמע כמו ה-General Midi בכרטיס SB16 שהיה לי לפני 10 שנים #biggrin

תודה שוב על תשובתך, בהחלט עזרת לי!
Rock_Artist
S.Supporter
הודעה פורסם: שלישי 06 ספט',05 23:49   
משום מה הרבה הודעות שלך דורשות סופרמן #clap
גם מטוס גם ציפור גם מהיר וגם זול...
(לא בקטע רע כמובן אבל בקטע שאין מושלם).

סאונד:
לפני טאץ אתה צריך לשמוע מקלדות ולהחליט איזה פסנתר אתה אוהב.
רולנד זה רולנד, ימאהה זה ימאהה וכדומה. תכונות של הצליל נשמרות וזה עניין של טעם.
יוחאי פה אוהב את רולנד (גם אני האמת במחנה הזה)
יוצרת מדהימה שגם מדי פעם "מקדמת" פה בפורום מנגנת לה על הימאהה.
מעיין מנגנת על הKawai.

אם אתה מחפש מוצר שמדליקים ועובד תתחיל לחפש מהכיוון של הצליל והמגע. החיסרון ב"מקלדת שליטה" זה התיסכול שבלהדליק והפרוצדורות המתישות גם אם מדובר בפחות מ2 דקות זה עלול לתסכל. אין אושר גדול לחזור לפסנתר אקוסטי לפתוח ולשמוע פטיש, במיוחד ברגע שיש הפסקת חשמל #smile...

הKawai נשמעים טוב לדעתי, נמצאים בטווח המחירים שלך, הם מתקדמים יחסית, פשוטים ונשמעים טוב. הדבר שמבאס בהם לדעתי הוא הסיביט שהיא בעצם התחתית של הכלי מלבד זה הוא חביב ויש גם USB. גם אין Pitch/Mod

בYamaha סדרת הS אם אני לא טועה מרשימה. היא כוללת מנוע של המוטיף , פונקציות מורכבות , מידי , ואפילו Pitch/Mod אם אני זוכר נכון.
אם אתה אוהב את הפסנתרים שלהם המכשיר מאוד מתקדם.

Roland כבר חקרת ממה שהבנתי.

אתה כאדם שנהנה מחזית הטכנולוגיה אולי תהנה לשקול אופציה של מחשב+מקלדת שדנו בה פה.
http://209.132.209.147/images/en/callouts/big/keystation_pro_88.jpg
אם המגע מתאים לדרישות שלך ואתה חושב קדימה בכיוון של מחשב נישא זו אופציה שאולי תתאים לך. (במידה וכבר יש לך כלים וירטואלים עליהם אתה סגור ושכבר כיום הם ברשותך).
KSP היום מוכרים נישא פשוט Celeron-M (שזה בעצם Centrino מהדור הקודם = 1מגה מטמון / 1.4ג'יגה) ב3600ש"ח. רצוי כמובן להוסיף זיכרון או ללכת על מחשב אחר. אבל אם יש לך את כל הרישיונות/תוכנות הדרושים מדובר בהוצאה של בערך 3000ש"ח מעל התקציב שלך (כ9000ש"ח למערכת פשוטה+מקלדת כמו זו מעלה וכרטיס קול חיצוני טוב ופשוט).
וכן, להחזיק 2-3 כלים וירטואלים 1.4ג'יגה יחזיק.

רק לשים לב שזה רק רעיון/הצעה ורצוי לא לגלוש ללמה זה מתאים לא מתאים, חלש , חזק, יקר, זול, אמין לא אמין. אלו שיקולים כבר ונראה לי אפילו שדנו בהם בעבר #smile.
yohayblo
הודעה פורסם: רביעי 07 ספט',05 01:09   
השאלה הספציפית של "איזה פסנתר חשמלי ?" ממלאת עשרות פורומים ברשת.
יש המון מידע בפורומי חו"ל בדיוק על הדברים האלה, לרוב גם עם דגמים שניתן להשיג אצלנו.
רק ששם אתה הולך לחנות ורואה את כל הדגמים מכל היצרנים, וכאן אתה נסחב מחנות לחנות מנסה לשחזר מה אהבת ומה לא אהבת באיזה דגם.

מהסיבה הזאת (ומעוד הרבה אחרות) - צריך לדעת מה אתה רוצה.
צריך לדעת מה אתה אוהב.
והכי חשוב - צריך לדעת מה אתה מחפש ולאיזה מטרה בדיוק.

הוזכרו כאן כל מיני כלים, אז בתור אחד שעבר את אותו חיפוש לא מזמן אנסה לעזור.

נתחיל מהסוף, אני סיימתי את המסע שלי עם Roland FP-5 (שעליו עוד תבוא סקירה מסודרת, יוסי אל תדאג...).
כלי מעולה לטעמי. משקל לא קל אך סביר ביותר (20 קילו) לעומת מפלצות אחרות, סאונד שעונה לי על הצרכים.
זה לא The Grand ופסנתרים של ג'יגות, אבל משהו שם נשמע נכון, והכי חשוב - יש מה לעבוד איתו Soundwise - גם באולפן וגם בחוץ (וטכנאים מוציאים לי ממנו יופי של תוצאה ב-PA).
לי הוא מתאים, זוה קשור למוזיקה שאני מנגן, לצורת הנגינה שלי (הנוכחית לפחות).
מצאתי שדווקא איתו אני מצליח To Cut Through The Mix בצורה שפסנתרים אחרים לא אפשרו לי - אבל שוב, זה תלוי באיזה סגנון מוזיקה, ומה אתה מנגן בעצם. נגן שיעלם - יעלם על כל פסנתר.

אם אנחנו כבר ברולנדים - ה-700SX לדעתי כלי מצויין - למרות שלא בדקתי אותו בעבודה בשטח. ה-300SX מגניב, אבל שוב, זה נורא אישי - אבל אין ויכוח שהטאץ' שלו רחוק מפסנתר.
השאלה היא אם אתה רוצה "פסנתר".

אגב, FP-2 כלי מעולה, ממש קנייה כדאית - אם זהו כלי להופעות בלבד - הוא פשוט טוב.

יש את אסכולת YAMAHA. לך לכלי זמר וכבר תראה איזה דגמים הולכים שם, אבל הרבה יגידו לך על דגם/דגמים מסויימים - שאין ויכוח שנשמעים טוב.
זה נכון לטעמי, אבל במה שאני חיפשתי - זה לא ענה לי על הצרכים.
מצד שני - יש אנשים שיגידו לך שהם לא ימכרו אותו ולא יחליפו אותו תמורת Steinway.
לך תשמע.
לי הוא קצת נעלם לפעמים וגם לא אהבתי בו את ה"אף" במידים, אבל זה אני וככה אני מנגן.
אגב, הטאץ' של היאמאהה המדובר (P-120) כבד, מרגיש פסנתרי.
שוב, עולה השאלה "איך אתה מגדיר פסנתר" ו"מה אתה מחפש" - אז לך תשמע.

KAWAI - היחיד שאני מכיר הוא MP9000/9500 האגדי.
פסנתר נפלא, סאונד אדיר, טאץ' מדהים.
אבל כבד נורא.
נורא.
נורא.
לא אנושי.

סדרת ה-S של יאמהה לא מספיק טובה לטעמי, אבל לך תשמע, אם עוד יש כאלה דברים בכלל.

אפשר גם ליפול על איזה RD-700 או איזה FP-8 ישנים, ובמחיר טוב - זו יכולה להיות קנייה מעולה.

שוב, הכי חשוב - לדעת מה רוצים, לפתח טעם ו"ראייה קדימה" תוך הכרה ביתרונות ובחסרונות שלך.

יכול להיות שפיספסתי איזה כלי, אז אולי עוד אכתוב.
סקירה מסודרת על ה-FP-5 (שאגב קוצר מחמאות אחרי הופעות) בקרוב.

יוחאי.
electric monk
Act Compatible
הודעה פורסם: רביעי 07 ספט',05 07:04   
לא יודע אם יש בארץ, אבל שווה לבדוק PC2-X של קורצוויל בכלי זמר.
פסנתר דינמי מהטובים ביותר ששמעתי בברזל, פסנתרים חשמליים, מדמה האמונד, וכו'... למעשה זה כמו כלי מסדרת ה-K אבל עם פחות אפשרויות עריכה (שניתן להחזירן באמצעות שימוש בעורך חיצוני, אגב).

http://www.kurzweilmusicsystems.com/products.html?Id=352

http://www.sonicstate.com/synth/kurzweil_pc2.cfm

Solstice Coil
  צופיפניק  
S.Supporter
הודעה פורסם: רביעי 07 ספט',05 18:57   
תודה לכולכם על התגובות!
היום הייתי בחלילית ושמעתי את מה שיש להם להציע.
ל-RD700SX יש טאץ' ממש מדהים, וגם ל-FP-5.
ב-RD300SX הטאץ' קצת פחות "כבד" אבל עדיין פסנתרי למדי, וכמובן שאסור לשכוח את היתרון העצום מבחינת המשקל והגודל - ה-300 הרבה יותר קל וקומפקטי מה-700, מתנייד יותר בקלות, וכמובן - הרבה יותר זול.
את המקלדת של ה-FP-2 לא אהבתי כ"כ.
בכל מקרה בסדרת ה-FP אין גלגל Pitch/Mod, לכן לא אוכל להשתמש בפסנתר החשמלי בתור מקלדת שליטה. בנוסף, ה-FP-5 יקר מדי בשבילי, והוא גם כבד יחסית.
ניסיתי את ה-KeyStation 88 של M-Audio - רק מקלדת שליטה בלי סאונדים - וממש לא אהבתי את הטאץ'. לפי מה שהבנתי, זו אותה מקלדת שתהיה ב-ProKeys, הדגם שמכיל גם סאונדים (שיגיע לחלילית בכל מקרה רק בדצמבר), לכן אני אוותר עליו.

מבחינת סאונדים - בכל הכלים ששמעתי הפסנתרים נשמעים טוב ושאר הכלים נחמדים למדי. השימוש העיקרי יהיה בהופעות ולא בהקלטות, לכן הסאונד פחות מפריע לי - יותר חשובים לי הניידות, קלות השימוש ואיכות הקלידים.

האם גם אני אצטרף בקרוב ל-"מחנה רולנד"? כל זאת ועוד - אחרי הביקור שלי מחר בכלי זמר, מיוזיק שופ ומרום. #smile
  צופיפניק  
S.Supporter
הודעה פורסם: חמישי 08 ספט',05 18:04   
במרום שמעתי את Kawai MP4, פסנתר חשמלי נחמד מאוד עם סאונדים חביבים וטאץ' כבד יחסית. הוא שוקל 20 קילו שזה יותר מה-RD300SX, והוא גם פחות קומפקטי. המחיר: 7100 ש"ח (למזומן בלבד!)
בכלי זמר שמעתי את Kurzweil PC1X, שגם הוא בעל אותן תכונות, ויש לו הרבה סאונדים (כולל הרחבה תזמורתית שבאה איתו ללא תוספת תשלום).
המשקל: 23 ק"ג, מה שאומר שהוא הכבד ביותר מבין כולם, וגם היקר ביותר: 9,300 ש"ח (לפני הנחה).
כמו כן, למרות שהפסנתר שלו נשמע טוב והאורגנים הם מצויינים, לא יכולתי שלא לקבל את התחושה ש-"מרוב דובים לא רואים את היער", כלומר - יש שם כל כך הרבה צלילים שונים (512) אך רק מעטים מביניהם נשמעים באמת טוב ויש סיכוי שאשתמש בהם בסופו של דבר...

בקיצור - גם מבחינת המחיר וגם מבחינת המשקל, הרולנד וה-Kawai הן כרגע שתי האפשרויות העיקריות. אני אצטרך לשמוע שוב את שניהם ורק אז להחליט סופית, אך אני נוטה יותר לכיוון הרולנד כי הוא גם הכי קל וקומפקטי, וגם כנראה הכי מתקדם טכנולוגית.

אשמח לקבל הערות.
רשמים נוספים יבואו בהמשך.
yohayblo
הודעה פורסם: חמישי 08 ספט',05 23:03   
צופיפניק :
אני נוטה יותר לכיוון הרולנד כי הוא גם הכי קל וקומפקטי, וגם כנראה הכי מתקדם טכנולוגית.

הגדר "מתקדם טכנולוגית".

יוחאי.
רועי גולן
Act Compatible
הודעה פורסם: שישי 09 ספט',05 05:32   
צופ.
מנסיון של כמה חודשים עם הRD700 (ומתוך הנחה שבתחום הסאונדים אין הבדל גדול בינו לבין שאר הסדרה) אני רק יכול להוסיף שהסאונדים של הפסנתרים טובים ואילו השאר ברובם לא מדהימים. אם כי, לגבי הפסנתרים מישהו כתב פה באיזור על הססטיין שלהם שהוא קצר וזה נכון.
ההמונד (מה שקוראים ברולנדית טון וויל) נשמע רע.
הרודס סבירים אך לא מספקים.
כנ"ל לגבי הלידים.
קלאבים בסדר.
FM מוצלח.
פסנתר חשמלי טוב.
מה עוד צריך קלידן?
בסים לא רעים.
בראסים על הפנים וככה גם כל שאר הנשיפה.
פדים וסטרינגס אני בקושי משתמש אבל נראה לי שהם לא משהו.
אה, ויש גיטרת ניילון מעולה...

הקיצור, אני נהנה ממנו אבל מוכרח לשדרג לפחות את ההמונד והרודס ולכן חושב ללכת על הB3 של EMU (אגב, האם מישהו מכיר מודול לא פחות ממעולה שמתעסק בצדדיו השונים של הרודס?)

מקוה שעזרתי,
בהצלחה.
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » מקלדות, סינטים ושלטים - Synth

לך לעמוד 1, 2, 3, 4, 5   הבא
עמוד 1 מתוך 5

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון