פורסם: שישי 27 ינו',06 22:19
היי, חשבתי לקנות "מלכודת בס" לחדר שלי בבית.
קראתי מה שיש לפורם להגיד עליהן, ונראה לי שחוץ מעודף בס, החדר שלי נשמע טוב (לא יבש מדי, ולא כמו במקלחת).
שאלות:
האם צריך לקנות 4 בכל מקרה?
האם אפשר להעביר אותן ממקום למקום (חדר חזרות\בית)?
איפה באזור חיפה\עמק יזרעאל אפשר לקנות, והאם יש המלצות על דגמים\סוגים?
תודה.
מיה.
S.Supporter
פורסם: שבת 28 ינו',06 01:12
עליך להבין היטב את המשמעות של מלכודת בס.
שלא כפי שהרבה חושבים, מלכודת בס (Bass Trap) אינה מיועדת לספיגת נמוכים, אלא ללכידת תדר נמוך בעייתי בודד או קבוצה ספציפית.
ספיגה רחבה של "נמוכים" מבוצעת באמצעות מגוון התקנים הקרויים Wideband Low Absorbers, שלעיתים נוטים לכנותם (בטעות) "מלכודות בס".
בהכללה, מלכודת בס (בתצורת הלמהולץ קלאסית או פיתוח שלה) תותאם לתדר הבעייתי ותונח בד"כ בפינות החדר. שתי מלכודות, ואם משך התהודה עדיין גבוה, אז עוד שתיים.
Low Absorbers (כגון סופגי פאנל, מתלים אקוסטיים ועוד רבים) מפוזרים בצורה סימטרית במרחקים מחושבים מראש, מהקירות ומהתקרה.
לגבי "רכישת מלכודות-בס בעמק-יזרעאל", את מאוד אופטימית.
מלכודות-בס וסופגי נמוכים הם עדיין לא מוצרי-צריכה שניתן ללקט ממדפי הסופרמרקט האהוב עליך.
אמליץ לך ליצור קשר עם חבר הפורום Vintage (בפרטי או דרך אחת הפרסומות באתר), שכן אם את מעוניינת בפתרון "מוכן מראש", זוהי הכתובת היחידה, AFAIK.
אם את בעניין הרפתקאה סטייל DIY, כתבי בשרשרת ואסביר הלאה.
פורסם: שבת 28 ינו',06 15:30
:sad:
כנראה שזה יותר מסובך משחשבתי.
אני לא רוצה לגרום לחדר להשמע כמו אולפן במיליון דולר, פשוט למנוע הדהוד של הנמוכים וכאלה.
וגם אני צריכה את הנידות.
חשבתי הרבה על הבעיה, ואולי אם אתן עוד פרטים תוכלו להכווין אותי יותר טוב:
בעיקר, אני מנגנת על בס. והבעיה איתו דומה - המון בוץ.
כשאני מנמיכה את הבסים בפרה-אמפ - נעלם הבוץ, יחד עם הפאנצ'.
אם אתם מבינים.
אולי בכלל אני צריכה להנמיך תדרים מסוימים, בלי קשר לאקוסטיקה.
אוף... ככל שאני חושבת על זה יותר, ככה אני מתבלבלת יותר.
במה לטפל, בחדרים? בפרה-אמפ? אולי בכלל הרמקול בעייתי?
איך אפשר לדעת?
מיה.
S.Supporter
פורסם: שבת 28 ינו',06 21:19
מיה,
כיול החדר באמצעים אלקטרוניים אינו תחליף לטיפול אקוסטי, מכל מיני סיבות שמעבר לשרשרת הזו.
אם מעניין אותך, פתחי שרשרת רלוונטית ואשמח לפרט.
זוהי אופציה זולה, ואם תרצי EQ יותר מדויק מהמובנה במגבר הבס שלך, תוכלי לרכוש אחד כזה, אך זהו לא פתרון.
אם תפרטי את מידות החדר המלאות + הרכב הקירות, רצפה ותקרה (רצוי גם שרטוט זריז), נוכל להציע פתרון אקוסטי.
לגבי הניידות - לא ברור לי למה את מתכוונת. האם את מתכננת כל שלישי וחמישי "להעביר" את הטיפול האקוסטי למקום אחר (לא מומלץ) או שאת פשוט אינך מעוניינת להשקיע כסף בחומרים ש"יתקעו לעד" במיקום הנוכחי.
פורסם: שבת 28 ינו',06 21:42
תודה oh-babie וVintage.
oh-babie כתב:
"האם את מתכננת כל שלישי וחמישי "להעביר" את הטיפול האקוסטי למקום אחר..."
-כן! הבעיה גם אצלי בחדר וגם בחדר חזרות. ובגלל זה בכלל התחלתי לחשוב על אמצעים אלקטרונים. כמו שאמרת.
בהתחלה חשבתי שכל מה שצריך זה לקנות "מלכודת בס" וממה שסיפרו לי זה מין גליל כזה ששמים בפינות של החדר. ואז אקח אותן ביחד עם יתר הציוד לחזרות...
לפי מה שאמרתם, זה לא בטוח יפתור את הבעיה, והפתרון האמיתי בטח יעלה הרבה כסף, והוא לא מוצדק - החדר חזרות שלנו לא באמת שלנו, ויכולים לזרוק אותנו משם בקלות.
וזה עוד בלי לטפל בחדר בבית (וממה שראיתי, המשטחים האלה לא ממש אסטטים, לפחות לא לחדר בבית.
ככה שבנתים הטיפול האקוסטי כנראה יורד מהפרק, נכון?
oh-babie, כתב:
:"כיול החדר באמצעים אלקטרוניים אינו תחליף לטיפול אקוסטי, מכל מיני סיבות שמעבר לשרשרת הזו.
אם מעניין אותך, פתחי שרשרת רלוונטית ואשמח לפרט"
זה מעניין, ואשמח ללמוד על זה (ובניגוד לשרשרת הזו, אולי זה גם יעניין אחרים).
אולי כדאי שאתה תפתח את השרשרת - אני בטח לא אדע איך לשאול.
S.Supporter
פורסם: שבת 28 ינו',06 22:09
שני פתרונות לפני טיפול:
1. פני לך בחדר "מסלול" לאורך שני הצירים, הארכי והרחבי, באופן שתוכלי להזיז את המגבר בחפשיות לארכם.
כווני את הבס (מאחר ואנחנו מחפשים לחמוק "בין" התווים).
נגני ומצאי את התו+פוזיציה שהכי מבאסים בעודף בס, ותוך כדי נגינת אותו תו בקשי מחבר להזיז את המגבר (הקאב, לא הפרה) לאורך הציר הארכי של החדר.
בכל נקודה שתשמעי "הקלה", בקשי מהחבר לסמן את המקום, ונגני לאורך כל המנעד כדי להתרשם מ"חורים" או "בליטות" בתווים אחרים.
הציבי את המגבר בנקודות שמצאת, וחזרי על העניין כשהפעם החבר מזיז את הקאב לרוחבו של החדר. כשמצאת את הנקודה הכי טובה, סמני את המיקום המדויק, ומקמי את הקאב על כסא אם נדרשת הקלה נוספת בבסים.
2. קחי לוח גדול של חומר אלסטי (קרטון עבה לדוגמא, או החומר מהסוג של "הקיר האחורי" שיש בשידות של איקאה) ובקשי מהחבר לעמוד ליד הקיר הקרוב לקאב. נגני את ה"תו המבאס ביותר" שוב ובקשי מהחבר לקרב ולהרחיק את הלוח (הניצב במקביל לקיר).
בנקודה מסוימת (אם המידות והגמישות מתאימות) יקרו שני דברים - חברך ירגיש ברעידות בלוח, ואת תרגישי הקלה בבס מאחר והאנרגיה המרעידה את הלוח "נגזלת" מהחדר.
בנקודה הזאת יש למקם את הלוח בעזרת בסיס, בתליה או בקישור לקיר.
יש גם בניה מתקדמת יותר של ממברנה אטומה (בסיליקון) מחומר מיוחד (ברייר מטינג) על מסגרת - אבל אין מה להשקיע בכך ללא מדידות, כי המידות הן קריטיות להתאמה.
אין בתרגילים האלה כדי להחליף טיפול אקוסטי, אבל הם טובים לעזרה ראשונה (אני עושה זאת בעיקר בחדרי חזרות, כש"זה מה יש") וגם עוזרים "לשים אצבע" על הבעיה עבור איש מקצוע.
אם החדר קטן, הבעיה לא "תעלם", אלא רק "תוקל".
Peace,
Zooot