תומך
פורסם: שישי 26 מאי,06 20:13
שלום לכם.
מזה זמן רב שאני סובל מפידבקים מהגיטרה בעיקר על פיקאפ גשר, אך גם על האחרים.
עד עכשיו ייחסתי את זה למגבר שלי שהוא טרנזיסטור קטן ועלוב של מרשל עם קצת בעיות, כשהייתי מנגן על מגברים אחרים לא סבלתי מפידבקים בלתי רצויים אך גם לא השתמשתי בשרשור אפקטים שלי ככה שזה לא היה מדד.
בכל מקרה, בשבועות האחרונים יוצא לי להתחבר הרבה לראשי מנורות מאסיביים בסדרי גודל של 100 וואט, מחוברים לרוב לבוקסות של 4*12, להפתעתי הרבה גם שם אני סובל מפידבקים מוזרים ביותר כאשר אני משתמש בווה פתוח עד הסוף עם דיסטורשן או בשילוב של קומפרסור ודיסטורשן או בוסטר כלשהו ודיסטורשן (הדיסטורשן ע"י פדאל חיצוני חשוב לציין).
כשאני על פיקאפ גשר הפידבק נשמע ממש לא טבעי, חזק ביותר, לא קשור למיקום שלי ביחס למגבר ופשוט בלתי נשלט, על פיקאפים אחרים הוא נשמע יותר טבעי ובד"כ דועך כשאני מתרחק מהמגבר.
התחושה שלי היא שזה נובע מהאווטפוט של הפיקאפ, הגיטרה גיטרה זולה ולא הכי איכותית אבל אני מאד מרוצה מהסאונד שלה ותהיתי אם יש דרך לסדר את העניין.
מדובר במבנה פיקאפים של HSS.
אשמח לדעת מה אתם חושבים בעניין. תודה.
נ.ב.
בימים הקרובים אני אתחבר עם הציוד שלי לאותם מגברים דרך גיטרה אחרת רק כדי להיות בטוח שלא אחד הפדאלים הוא הגורם לפידבק הבלתי נסבל.
Administrator
פורסם: שישי 26 מאי,06 20:26
האם הפיקאפים המפדבקים בעלי כיסוי?
אם כן, חפש תשובה קיימת לשאלה זהה בפורום.
תומך
פורסם: שישי 26 מאי,06 20:54
לא
הגיטרה היא סטראט סטייל ואין כיסוי לאף אחד מהפיקאפים.
תומך
פורסם: שישי 26 מאי,06 22:11
בד"כ די קרוב למגבר אבל גם כשאני מתרחק זה פידבק שלא מפסיק, הוא פשוט נשמע לא טבעי, כשהווה פתוח עד הסוף זה לפעמים פידבק שפשוט אי אפשר להשתיק.
הווליומים סבירים, מדובר על חזרות אז לא ווליום מטורף אבל אפשר לפתוח קצת את המגבר, זה גם תלוי כי זה משתנה בין ראש מארשל לפנדר ומשום מה הפנדר הרבה יותר חזק.
Administrator
פורסם: שישי 26 מאי,06 22:16
יש לשלול בעיה של כבל או פלג, רק ליתר בטחון...
האם הפיקאפים עברו איזה טיפול, או האלקטרוניקה שבגיטרה?
האם יש מצב של אחד הכפתורים בגיטרה שזה נעלם?
אם אתה מקיש על הפיקאפ או הגשר עם המפרט, אתה שומע אותו חזק או מהדהד במגבר?
האם יש עוד רעשים נילווים או רק פידבק?
תומך
פורסם: שבת 27 מאי,06 13:54
בקרוב אני אבודד הכל מכבלים עד אפקטים ונראה אם זה אחד מהם.
הפיקאפים לא עברו טיפול כלשהו עד כמה שאני יודע...
למה בדיוק אתה מתכוון? הנמכת הטון או הווליום? אני מניח שאם אני אוריד את הווליום בצורה נכבדת זה יעלם אבל זה לא בדיוק דרך לפתור את זה.
כן, כשאני מקיש על הפיקאפ שומעים אותו די חזק ומהדהד.
עוד רעשים נלווים? לא על הפיקאפ גשר, יש את רעשי הסינגלים המוכרים אבל חוץ מזה על הגשר היא שקטה, יש רעשים מהג'ק פה ושם אם הכבל זז קצת אבל לא נראה לי שזה קשור.
Administrator
פורסם: שבת 27 מאי,06 15:45
הפיק אפ שלך "מיקרופוני" מדי, וכנראה שמזה הוא מציג הגבר נמוך לפני פידבק, כלומר - כל העולם ואשתו מפדבקים אותו אקוסטית.
אני עדיין לא שולל חיווט לקוי, או הארקה חסרה (בגיטרה זה יכול להיות הארקת גוף הפוטנציומטרים או הגשר), המסוגלים להוביל לפידבקים, אך לרוב זה כתוצאה מפיק-אפ שאינו מדופן/מרופד מספיק. יש לך לינק לפיקאפים?
תומך
פורסם: שבת 27 מאי,06 16:33
לצערי אין לי לינק לפיקאפים, אין לי מושג גם מה יש עליה.
המממ... אם כך מה הפתרון? האם לתת את הגיטרה לבעל מקצוע או שמא עלי להחליף פיקאפ גשר?
Act Compatible
פורסם: שבת 27 מאי,06 16:57
איזה גיטרה זאת? אולי זה יכול לתת כיוון, למצוא סכימות, משהו בסגנון...