תומך
פורסם: שלישי 28 אוק',08 18:47
איזה גישה זאת שרווחת בלהקליט נקי קודם כל?
אם נגן מספיק טוב ויכול להקליט כמו שצריך את הטייקים שלו אז שיקליט איך שבא לו,
יש שנמנעים מקימפרוס בהתחלה מסיבות כאלו ואחרות של נוחות והתאמה למיקס אחר כך אבל אני לא רואה סיבה לא להקליט עם כל האפקטים איתם עובדים בהופעה, זה אפילו חשוב מאוד בשביל לקבל את אותם אנרגיות של הופעה ולא סאונד שונה לגמריי שאולי בכלל לא יתאים לשיר
להתאים אפקטים אחרי הקלטה זה מעצבן וזה אף פעם לא זה, איך גיטריסט יכול לנגן בלי האפקטים שלו?
Act Compatible
פורסם: שלישי 28 אוק',08 19:01
הגישה הרווחת בקשר להקלטת סיגנל נקי היא נכונה במהות שאומרת, שאם כבר קילקלת/ליכלכת משהו בהקלטה, לא יהיה לך מאיפה להחזיר את זה אחר כך.
אני אביא דוגמה בנושא e.q, אם עשית e.q חריף לאיזשהוא כלי, נגיד HPF ב 250 הרץ תוך כדי ההקלטה. אם אאחר כך תרצה להחזיר את התחום הנ"ל לא יהיה לך מאיפה כי פשוט לא יהיה לך כלום.
דהיינו לגבי אפקטים אחרים, אם הקלטת כבר עם האפקט, אם אחר כך תירצה לשנות את הכמות שלו, או טיפה את הצבע שלו כדי שישתלב יותר נכון במיקס, לא תוכל (אולי תוכל קצת אבל זה יהיה מאוד מאוד קשה).
בנוגע ל"אוירה" של הנגן שתהיה כמו בהופעה כדי שהוא ינגן כמו שצריך, אין שום קשר! בשיל זה קיים מיקס האוזניות, ושם תשלח לו איזה אפקט שבא לו שירגיש גם בקרנגי הול אם אתה רוצה, אבל זה לא יכנס להקלטה!
תומך
פורסם: שלישי 28 אוק',08 19:12
אני לא מסכים,
ואני גם לא דיברתי על אפקטי ותיקוני מיקס,
אני מדבר על הקלטה כחלק מסויים בעבודה על שיר ועל מיקס כחלק אחר ולא מערבב בניהם.
הנגן שיקליט את מה שצריך כמו שצריך וכמו שהוא רוצה, אחרי זה תפקיד הטכנאי לשבור את הראש על איך להתאים את זה למיקס,
בהפקות שבהן הטכנאי מבצע גם את ההקלטה וגם את המיקס וזה לא טכנאים שונים אז שהטכנאי יעיר לנגן מראש על בעיות שצפויות, אבל זה כבר בא עם הנסיון של הטכנאי, ואין תחליף לנסיון.
אני עדיין לא רואה אופציה לנגן גיטרה בדיסטורשן בלי דיסטורשן, או גיטרה עם דיליי (מהותי לנגינה שהוא חלק מהתפקיד ולא אפקט נפח למיקס או כאלה דברים) בלי האפקטים האלה כבר בהקלטה, זה בזבוז זמן ופותח יותר מדיי מקום לעבודה אחרי ההקלטה ואף פעם אי אפשר להיות באמת מרוצה אם תמיד אפשר לשנות, צריך להגיע מראש להכי טוב בהקלטה
***עריכה***
בכל מקרה, ראיתי רק אחרי שכתבתי את ההודעה הנוספת שלך EVISH
אני רק מציג עוד דעה שלדעתי טובה יותר, אני לא בא לחנך או משהו ובאמת לא להוביל לויכוח חסר משמעות, כי כמו שאמרת כל אחד יעשה את מה שנראה לו וטוב לו