S.Supporter
פורסם: ראשון 07 דצמ',08 12:42
בנוסף לכל מה שנאמר, בפרויקטים דלי נדל"ן דלתות הזזה כפולות מועדפות עלי בדיוק משיקולי מקום\תועלת.
רק קח בחשבון שמערכת כפולה של דלתות הזזה מזכוכית זה לא סיפור זול כאשר משתמשים בזגוגיות מתאימות ובפרופילים מתאימים.
מכך, בהרבה מקרים דלתות כנף מתאימות יהיו בזבזניות יותר במקום אך זולות יותר לביצוע.
Supporter
פורסם: ראשון 07 דצמ',08 16:22
תודה על הזמן והמידע...
אני אוהב את דלתות ההזזה גם משיקולי מראה - זה פתרון שנותן תחושה מאד פתוחה ואוורירית ומפחית את הנתק האמוציונלי בין החדרים ובין המוסיקאי לטכנאי. לפעמים הדברים האלה חשובים לתוצאה הסופית יותר מהביצוע.
לגבי רמת ההפרדה הנדרשת - זו שאלה מורכבת. מרבית ההקלטות לא ידרשו הפרדה גדולה בתחום הנמוך (גיטרה, שירה, עוד וכו'). הבעיה תהיה בהקלטת תופים, שאני עדיין לא בטוח שאוכל לבצע מבחינת ההפרדה כלפי חוץ.
בכל מקרה יהיו 2 סטים של דלתות זכוכית עם רווח אוויר של לפחות 10 ס"מ ביניהן, על קירות בלוקים נפרדים עם רצפה משותפת. הזכוכית תהיה זכוכית למינציה בעובי של 14-18 מ"מ (שונה מעט בכל דלת).
חייב ללכת לפני שהגעתי לחלונות הפלסטיק...
S.Supporter
פורסם: ראשון 07 דצמ',08 17:14
באמת שניגנתי כבר כמעט בכל אולפן בארץ ובחיים לא הרגשתי שרמת הביצוע שלי עלתה או ירדה בגלל תחושת האווריריות שהדלת מייצרת.
אפשר להגיד שאוהבים משהו בלי לנכס לעניין הזה אידאולוגייה.
הניסיון שלי עם דלתות הזזה זה שאם לא משמנים אותן, שנה אחרי שהן מותקנות ונוסעות חלק, הן מתחילות לחרוק.
בקיצור, אני ממש לא ממליץ
ואם לעשות את העניין פשוט (ולסכם מה שנאמר):
דלת הזזה:
יתרונות: חסכונית במקום
חסרונות: מנגנון יקר, מרעיש אחרי קצת זמן, ככל שהדלת כבדה יותר נדרש מנגנון אחראי יותר (זה גם בדלת כנף).
זכוכית מרובת חסרונות ויקרה אבל באמת נותנת תחושת מרחב
S.Supporter
פורסם: ראשון 07 דצמ',08 17:22
UV
על איזה קיר אתה מתכנן למקם את דלת ההזזה?
Supporter
פורסם: ראשון 07 דצמ',08 23:52
שתי דלתות הזזה - אחת על הקיר של חדר הבקרה ואחת על הקיר של הסטודיו. בין הקירות יש רווח אוויר של כ-10 ס"מ. שני הקירות עשויים מבלוק 10 ממולא חול. מידות הפתח (עדיין לא נקבע סופית) 130 * 200 ס"מ. הזכוכית תיצור משטח מחזיר נאה לצד אחד המוניטורים אך זה היה קורה במידה מסויימת גם עם חלון הפרדה אולפני רגיל. זו בעיה שאני מתכוון לפתור עם וילון כבד או פנל אקוסטי נייד. אולי אוכל להעלות שרטוט בהמשך.
אני לאו דווקא נעול על הזזה, אבל דלתות זכוכית כן (תודה יורם על הנקודות שהעלית).
S.Supporter
פורסם: ראשון 07 דצמ',08 23:58
התכוונתי על איזה קיר של הקונטרול.
(קדמי או צדדי).
שים לב לא ליצור בעיית סימטריה בקונטרול.
תעלה סקצ'אפ.