השנה החדשה מתחילה להיות בשלביה המתקדמים ואיתה מגיעים הלבטים.
אז כמו שנה שעברה אני מתחיל לחשוב על לימודים.
אש הייתי רוצה לשמוע דעות בנוגע ללימודים בחו"ל ובעיקר האם יש איזשהו יתרון ברור ללימודים בlipa לעומת sea. (אם אדון רונן חרותי במקרה קורא את זה הוא מוזמן לענות).
תודה. _________________ http://soundcloud.com/flax_music
if you have spesific questions about sae I can try to answer.
one thing I can tell you is at least here courses start a few times a year and the "academic year" has no meaning.
SAE ו- LIPA הם מוסדות לימוד שונים במהותם, ועל כן מה שעשוי להיות יתרון בלימודים במי מהם עבור תלמיד אחד, עשוי להיות חיסרון עבור תלמיד אחר. אם תציין מה אתה מחפש, מהן שאיפותיך ומהו הרקע שלך, אוכל להתייחס בפירוט. _________________ Move your ass, your Mind will follow
www.muzik.co.il
רונן, מה שאתה אומר נכון בגדול, אבל sae וlipa מציעים את אותו מסלול פחות או יותר (sound technology/ recording arts) רק שבליפה זה שלוש שנים ובאס.איי.אי זה שנתיים.
שניהם מציעים את אותו מסלול ואותה הכשרה והם בברור מתחרים אחד של השני ובונים על אותו קהל סטודנטיאלי.
אני שמעתי שיש איזושהי התייחסות מזלזלת או פחות מעריכה כלפי בוגרי sae ואפילו שקורות חיים של אנשים שלמדו שם נזרקות ישר לפח לעומת איך שמתייחסים לבוגרי lipa ואוניברסיטת surrey.
רציתי לדעת אם זה נכון.
אל תבין אותי לא נכון, אני לא חושב שאיפה למדת זה הדבר היחיד שמשנה, וברור שדרושים גם נכונות וניסיון וידע מצדך אך מעבר לכל זה, ההתייחסות בצעשיה הבינלאומית למוסדות הלימוד השונים מעידה על איכות הלימודים שם, וגם בסופו של דבר קובעת אם תתקבל לעבודה או לא.
אז מה בעצם מציעים lipa שהוא הרבה יותר ממה שsae מציעים?
ומה בנוגע לאוניברסיטת surrey?
ודרך אגב רונן, אתה מכיר אותי, שמי עידו פלקס והייתי אצלך גם בראיון למיוזיק, וגם בראיון עבודה להיות איש תפעול. _________________ http://soundcloud.com/flax_music
אני שמעתי שיש איזושהי התייחסות מזלזלת או פחות מעריכה כלפי בוגרי sae ואפילו שקורות חיים של אנשים שלמדו שם נזרקות ישר לפח לעומת איך שמתייחסים לבוגרי lipa ואוניברסיטת surrey.
מתוך סקרנות. איפה שמעת את זה?
רשימת הבוגרים שלהם, לפחות, לא בדיוק מעידה על מצב של "זריקת קורות חיים לפח"...
מעבר ל-SAE עליהם נכתב הרבה, ול-LIPA שאני בטוח שרונן יכול להסביר הרבה יותר טוב ממני, מהיכרות שלי עם הסגל ב-Surrey ועם תוכניות הלימודים שלהם מדובר במוסד מעולה.
תוכנית ה-Tonmeister שלהם נחשבת לאחת הטובות בעולם, כמובן שלצד Hochschule בגרמניה ו-McGill בקנדה.
זוהי רשת ענקית של מכללות ברחבי העולם, ובאופן ברור יש גם הבדלים מהותיים בין בתי הספר השונים.
תוסיף לזה את העובדה שיש להם קשת רחבה של תוכניות לימוד (החל מלימודי תעודה, דיפלומה, תואר ראשון ותואר שני) וקיבלת מצב שבו להגדיר את ה"מוסד" זה משימה בלתי אפשרית.
אתה בצורה טבעית יכול לצפות לכך שיהיו להם בתי ספר טובים וגם בתי ספר פחות טובים, ובכל בית ספר סביר גם שיהיו תוכניות טובות יותר וסתמיות יותר.
ולכן, קשה לעשות השוואה אובייקטיבית בין SAE (כארגון המכיל הרבה מכללות) ל-LIPA או SURREY.
עליך להגדיר בדיוק לאיזה תוכנית ובאיזה סניף אתה בודק.
ובהתאם לכך גם להבין שתגובות הבוגרים ישתנו בהתאם למקום בו הם למדו ובתוכנית בה הם השתתפו.
--------------------------
כמו-כן עליך לשאול את עצמך האם אתה מחפש תואר אקדמי למטרת עיסוק באקדמיה או למטרת השכלה "תעסוקתית".
אם בשביל אקדמיה (ז"א להמשיך לתארים מתקדמים, לעסוק במחקר וכו'), חד משמעית הייתי הולך ל-Surrey. יש שם קבוצת מחקר מצויינת (אפילו שקלתי בעצמי לכתוב שם עבודת דוקטורט).
אם בשביל להפוך לאיש מקצוע טוב, הכיוון לדעתי צריך להיות LIPA או אחת התוכניות הרציניות של SAE.
קודם כל אני מסכים עם יונתן קח את דברי המגיבים ב- sound on sound בערבון מוגבל ה- SAE הוא מוסד לימוד ותיק ומכובד, וכבודו במקומו מונח. אם בכל זאת יש שוני בהתייחסות לבוגרי LIPA מול אלה של ה- SAE, אני מניח שמקורו בעיקר בהבדלים הבאים:
1. תנאי הקבלה על כל מקום ב- LIPA "נלחמים" הרבה מועמדים, ומי שמצליח להתקבל, בסופו של דבר, הוא בדרך כלל בעל רקע לא מבוטל בתחום שהוא עומד ללמוד. ל- SAE, לעומת זאת, יכול להתקבל באופן מעשי כל אחד שמסוגל לשלם את שכר הלימוד, גם אם הוא חסר רקע כלשהו. זה אומר משהו על הרמה שבה מתנהלת תוכנית הלימודים.
2. אופי הלימודים LIPA ממוקם בליברפול, שמקבילה פחות או יותר לבאר שבע בישראל. ה- SAE ממוקם במרכזי הערים הגדולות בעולם. עובדה זו משפיעה, בעקיפין, על אופי תוכניות הלימוד, ויותר מכך על התייחסותם של התלמידים ללימודיהם: תוכנית הלימודים ב- LIPA משתרעת בדרך כלל על 5 ימים מלאים בשבוע, והתלמידים ממוקדים בלימודים. אם הם עובדים, זה בדרך כלל בעבודות חלקיות, שאינן מסיחות את דעתם. ב- SAE, לעומת זאת, תכנית הלימודים פחות אינטנסיבית, ובדרך כלל (מהיכרותי עם בוגרים רבים שלו) התלמידים עסוקים גם בדברים אחרים. בהקבלה לישראל, אני בטוח שיונתן, כמי שמנהל תכנית לימודים אינטנסיבית בעמק הירדן, יסכים איתי שזו אחת הסיבות המרכזיות לכך שתכניות הלימודים בספיר ובעמק הירדן זוכות להתייחסות רצינית יותר מצד התלמידים, לעומת חלק מבתי הספר לסאונד שמציעים תוכניות לימוד חלקיות בתל אביב.
3. מהותו של מוסד הלימוד SAE, על אף שבשנים האחרונות הרחיב את תוכניות הלימוד שלו, הוא קודם כל בית ספר לסאונד. LIPA, לעומתו, הוא בית ספר לאמנויות הבמה. זה אומר שלצד תלמידי הסאונד וההפקה המוזיקלית, בית הספר גדוש במוזיקאים, אנשי תיאטרון ומחול, ומתקיימת אינטראקציה תמידית ביניהם, שזוכה לגיבוי בתכנית הלימודים: חלק מן הפרויקטים של תלמידי הסאונד וההפקה מוקדש לטיפול בסאונד ובהפקה של עבודות הסטודנטים מן המחלקות האחרות. עובדה זו מובילה להתנסויות רחבות ועשירות יותר של תלמידי LIPA.
4. היקף הלימודים ודרישות הגמר ההבדל בהיקף הלימודים (3 שנים אינטנסיביות, מול שנתיים בלימודים חלקיים) והדרישות הגבוהות המוצבות בפני תלמידי LIPA כדי לזכות בתעודת הגמר, מתבטא, בדרך כלל, במוכנות גבוהה יותר של בוגרי LIPA לשוק העבודה. _________________ Move your ass, your Mind will follow
www.muzik.co.il