אחרי השרשרת הזאת, נראה שנלך עם הלהקה לכיוון של הקלטה של שניים או שלושה שירים.
מטרת ההקלטות הן בעיקר לשם פניה להפקות או לכל סוג של גוף או מישהו שיכול לעזור לנו לבנות קהל ולהתקדם.
כרגע יש לנו קצת סקיצות שתוכלו להרשם מהן בקשר לסגנון.
חלק מהתפקידים אני אקליט אצלי (אולפן בייתי צנוע), אבל בשביל להקליט תופים חשבנו על ללכת לאולפן רציני.
אני לא רוצה להשמע כאילו שאני זורק סתם דברים באוויר, כי עוד לא התחלתי לבדוק מחירים, אבל רק בשביל לקבל קצת רקע - 50$ לשעה, זה פחות או יותר הכיוון שחשבנו שיהיה הגיוני, ואני מאמין שהמתופף יסגור שניים או שלושה קטעים בשעתיים. עוד שעתיים לכוון סאונד (הגיוני?) ואנחנו נשארים במסגרת האלפייה.
לרקע כללי (ואולי להמשך השרשרת), אחרי הקלטת תופים, נקליט בס וחשמלית אצלי, שירה כנראה באיזה אולפן וקולות כנראה אצלי. מיקס אני אעשה ולמאסטרינג נלך לאנשהו. זה התכנון הכללי.
אולי נקליט בס יחד עם התופים באולפן.
בתקווה שמיד אחרי פסח אנחנו נכנסים לאולפן, רוצים לגמור עם התהליך עד אמצע\סוף מאי.
בקיצור:
1) המלצות לאולפן שיתאים לסגנון
2) דעות כלליות על דרך העבודה
3) המחירים והשעות שרשמתי, ריאלי?
4) מבחינת זמנים, ריאלי?
אני יכול להמליץ לך על אולפני דאון טאון בדרום ת"א . הטכנאי שם בחור מאוד מוכשר בשם גיא ,מוציא אחלה סאונד. מבחינת המחירים זה ראלי ואפילו תצא עם עודף. בקשר לזמנים : הקמה פלוס באלאנס שעתיים גג. בקשר להקלטה ,זה תלוי במתופף . בהצלחה
גל קול, ברדו, דאונטאון, יש הרבה חדרים טובים להקלטת תופים
רק תבחר מה מתאים לך [מחירים וכו..] _________________ הפקות מוסיקליות,
מיקס ומאסטרינג.
אולפן הקלטות, תופים, פסנתר כנף ועוד..
ברדו.
יש קונצנזוס, אני חושב, שזה החדר הטוב ביותר בארץ להקלטות תופים. קצת יותר יקר מהתקציב שלך, אבל אנחנו הקלטנו שם עם גיל טלמן כטכנאי ואני מתמוגג מהתוצאה.
מבחינת זמנים - אנחנו סגרנו 11 שירים ב-15 שעות (שני סשנים, אחד של 7 ואחד של 8 שעות) כולל הקמה (פעמיים), הורדות וגיבויים. אבל המתופף שלנו מקצוען, מתופף שלא מתורגל בהקלטות עשוי להזדקק ליותר זמן. בכל מקרה, שעתיים להקמה וסאונד. _________________ Macbook Pro 15" i7 16GB RAM | Logic Pro X | RME Fireface UC | Adam A7X |
Synthogy Ivory II | Roland A-88 | Omnisphere | Rhodes Suitcase 73 Mk I
הוצעו לך פה הרבה אפשרויות אבל יש לי 2 המלצות עבורך:
1. לך תשמע!
תגיע לאולפן. תראה את הגודל. תשמע הקלטות של חומרים מהחדר.
תעשה קצת מחקר. במיוחד אם אין לך ניסיון באיך תופים שהוקלטו כהלכה נשמעים .
2. טכנאי,
אם אתה מעוניין בסאונד מסויים תבדוק טכנאים. גם חיצוניים.
נכון, זה עולה כסף אבל להקליט תופים זו אומנות שדורשת ניסיון.
ובכנות, לא יצא לי לקבל יותר מדי סורסים שהוקלטו ע"י טכנאי שסופק ממקום מסויים במחיר זול או כחלק מהמחיר והסורסים היו אטרקטיביים.
כמובן שבכל המשתנים האלה יש את המתופף וכיוון נכון של המערכת שטכנאי טוב לדוגמא מודע לדברים האלה ושומע אותם...