תומך
פורסם: ראשון 05 דצמ',10 13:18
אהלן,
למיטב ידיעתי המוגבלת, זהו פתרון שנחשב נחות אקוסטית יחסית לטיפול אקוסטי מלא בתדר הנ"ל (אגב 127 לא נשמע לי כמו תדר בעייתי במיוחד לבליעה באמצעים "תקניים", אבל שוב, איני מומחה אקוסטיקה).
כשאתה מנחית, אתה לא מעלים את הבעיה רק מחליש אותה (והחדר מגביר חזרה) ואז אתה נשאר במצב שאת התדר הנ"ל אתה מקבל מ"החדר" ולא מהמוניטורים. בתחום הזה של התדר אתה בעצם עובד על "עיוור" ואתה גם מאבד פאזה לחלוטין (גם סטריאו אבל זה זניח לתדר כזה).
עוד בעיה (קטנה יותר לדעתי) היא היסט פאזה נוסף שמגיע מה EQ שיכול להשפיע על איך ישמע המיקס במקום אחר. אם כבר לעשות תיקון כזה, אז באמצעות LINEAR PHASE EQ.
אצלי בחדר יש בעיה של 57 HZ, שזה כבר סיפור אחר ואני שוקל צעדים כלשהם כי הטיפול בתדר כ"כ נמוך בעייתי.
יהיה טוב אם תצרף גרף של ה SWEEP (באמצעות REW לדוגמא) וגם את דרך ההנחתה (איזה EQ? כמה מנחית? איזה Q?)
יהיה מעניין באמת לשמוע מה אנשים אומרים על שיטה זו ומדוע פתרונות כאלו לא קבילים באולפנים מקצועיים.
איתי
תומך
פורסם: ראשון 05 דצמ',10 15:56
OH_ BABIE תודה על ההסבר. הצלחת לנסח יפה את מה שניסיתי להגיד, ויצא לי מעט מעורפל.
הבעיה בתדר עומד היא תגובת הזמן שלו (דעיכה) ולא האמפליטודה שלו, כך שאתה מנסה לפתור בעיה מתחום אחד עם כלי מתחום אחר. להחליש את הבעיה זה לא פתרון אלא "הדחקה". משהו כזה.