תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 20:28
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
Full Sail University
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (95) ›
לך לעמוד 1, 2   הבא
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » לימודים, הוראה, ספרות מקצועית ומוסדות לימוד
  optibeat  
Full Sail University
הודעה פורסם: רביעי 13 יול',11 12:12   
אהלן אהלן!
מישהו שמע על הבית ספר? על מסלול הRecording Arts שלו?
http://www.fullsail.edu
אשמח לשמוע במידה ומישהו מכיר, תודה.
הודעה פורסם: רביעי 13 יול',11 12:53   
למי שמתעניין בפרקטיקה זה בית-ספר מצויין, אולי מהטובים בעולם, אם רק יש לך כסף לשכר לימוד... #smile.
  optibeat  
הודעה פורסם: רביעי 13 יול',11 13:07   
למה אתה מתכוון כשאתה אומר פרקטיקה? אני יודע שהציוד שם הוא מעולה, וזה דבר מאוד חשוב בלימודים כאלה.

השכר לימוד הוא 77,000 דולר לכל התואר, אני מנסה לבדוק מלגות #smile אולי יהיה לי מזל.

יש לך המלצות מעניינות אחרות אולי חוץ מSAE, LIPA, Surrey שבהם עסקינן בעבר?
הודעה פורסם: רביעי 13 יול',11 13:35   
השאלה היא מה אתה מחפש.

ב"פרקטיקה" הכוונה להכשרה מקצועית, קרי עבודת טכנאי, הקלטות, מיקס, הגברה וכיו"ב.

דעתי על לימודים גבוהים, אגב, היא שונה לחלוטין.
בשביל ללמוד לעבוד עם ציוד, תוכנות, טכניקות מיקס וכו' לא צריך ביה"ס אלא הרבה שעות טיסה אותן נהוג לצבור בשטח, ולא בכיתה.
המשמעות האמיתית של לימודים גבוהים היא העמקת הידע התיאורטי, פתיחת אופקים, התמודדות עם חומרים שיש הזדמנות פעם אחת ללמוד (תספור כמה אנשי מיקס יכולים להסביר לך מה זה מסנן FIR, בו הם משתמשים בלי לדעת עשרות פעמים ביום), וכו'...

חזרה לעניינו:

SAE - ידוע ומוכר, רמה פרקטית סבירה, רמה תיאורטית די ירודה.
LIPA - לא מכיר לעומק, אני מניח שהאוריינטציה היא יותר פרקטית.
Surrey - תוכנית מדהימה המשלבת המון תיאוריה של הקלטה עם המון פרקטיקה (והמון שנות לימוד), כמסורת ה-Tonmeisters.
Salford - חזקים מאוד בתיאוריה ובהנדסה. לא המקום ללמוד לעשות מיקסים.

לא חסרים מקומות מצויינים - אם תכוון מה אתה מחפש. ללמוד להיות טכנאי הקלטה? מהנדס אודיו? טכנולוגיות מוסיקה? הנדסה אקוסטית?

מלגות באונ' פרטית כמו Full Sail לא יהיה קל להשיג.

אתה סגור על ארה"ב? באירופה שכר הלימוד יותר שפוי.
  optibeat  
הודעה פורסם: רביעי 13 יול',11 14:24   
השאיפה שלי כרגע היא להעשיר את הידע התאורתי בתחום ההקלטה ולחדד ולמקצע את יכולות ההפקה שלי.
במקביל הייתי רוצה לפתח ואולי להתמקצע בתחום הפוסט-פרודקשין.
מהבדיקות השונות שעשיתי - לדברים שהייתי רוצה - פול סייל נראה לי מקום טוב, באזור מצויין ודווקא לא יקר מידי ביחס למקומות אחרים כמובן.

שוב, אני ממש לא סגור על ארה"ב, אבל האיזון בין הלוקיישן לשכר הלימוד הוא פרמטר נוסף למשוואה.

נעשה השוואה קטנה לצורך העניין:
- שכר הלימוד לBA בפול סייל שבפלורידה הוא 75,000$ לכל התואר משמע 270,000 ש"ח, יש אפשרות לקבל מלגה ויש מוסדות בארץ שעוזרים בעניין.
- שכר הלימוד בLIPA שבליברפול הוא 12,000 פאונד לשנת לימוד - משמע 216,000 ש"ח לכל התואר - ללא אפשרות לשום מלגה מבית הספר.

כך שבמידה ואני מצליח לקבל מלגה של 10,000$ בפול סייל - דבר הקיים ואולי אפשרי, המחירים לא כאלה רחוקים.

הבעיה הכי גדולה שלי היא ש"אני לא יודע מה הכי טוב" בגלל זה באה השאלה שלי מלכתיכלה #smile

מה דעתך? #clap
הודעה פורסם: רביעי 13 יול',11 16:08   
ציטוט:
השאיפה שלי כרגע היא להעשיר את הידע התאורתי בתחום ההקלטה ולחדד ולמקצע את יכולות ההפקה שלי.

לא הייתי חושב פעמיים והולך ל-Surrey. מדובר באוניברסיטה ותיקה (הרבה יותר מ-LIPA או FS) ודי יוקרתית (מדורגת מספר 28 באנגליה, מתוך 119 מוסדות). מסלול ה-Tonmeister שלהם מהיחידים בעולם, ויש שם צוות פטנסטי.

מבחינת השקעה בעתיד אתה מרוויח גם הכשרה מקצועית טובה מאוד וגם רקע אקדמי נרחב, כך שגם אם תרצה לעסוק בתחומים חלופיים ו\או להמשיך ללימודים גבוהים יותר - הדלתות פתוחות בפניך.

אני מניח ששכר הלימוד דומה לשאר האונ' באנגליה (~10K GBP) אבל למיטב זכרוני יש שם סכמת מלגות (למרות שיש קצת בעיות לאחרונה עם מימון בעולם ההשכלה הגבוהה באנגליה). העיר עצמה יפהפיה והכל במרחק הליכה.

אל תתן למיקסרים גדולים לסנוור אותך (למרות שגם ב-Surrey לא חסר ציוד, לרבות אולם הקלטה שמאוד מזכיר את החדר הגדול של Abbey Roads). זה לא העניין.

--------------

את הדברים שלמעלה אני אומר מתוך היכרות אישית עם המקום.

הדברים הבאים הם ברמת רב סרן שמועתי:

אני יודע של-FS יצא שם מצויין בכל הקשור ללימודי הגברה, וזה התחום החזק שם.
את LIPA אני לא מכיר אישית, למרות שהמטריה של פול מקרטני מקנה לה קצת מוניטין והדיבורים ברחוב באנגליה הם חיוביים.
בהצלחה, אגב, להבין את המבטא של הליברפולים.

בסכומים כאלה, הבדל של כמה עשרות אלפי שקלים זה לא מה שצריך לשכנע אותך.
  optibeat  
הודעה פורסם: רביעי 13 יול',11 19:19   
יש פה אזשהו "אבל" שנראה לי התפספס,

איך שאני מבין את הדברים, הלמידה בsurrey היא יותר בכיוון של אקדמיה רצינית עם הרבה ידע תאורתי - אולי למטרת המשך לימודים, קבוצות מחקר, דוקטורט ועוד שלל דברים שאני כלל לא מבין בהם.

אך אני חושב, ותקן אותי אם אתה חושב אחרת, שלמידה בFull sail, או לחלופין SAE או בית ספר בסגנון, שהוא פחות מעמיק תאורתית, ולימודים יותר "קלילים" - יכול להפוך אותך לאיש מקצוע טוב למרות הכל.

ולהיות איש מקצוע טוב זה בסוף מה שהייתי רוצה, יותר מהעמקה באקדמיה, בגלל זה הזליגה שלי מsurrey שאולי מוטעה.
הודעה פורסם: רביעי 13 יול',11 23:04   
אתה טועה. הלימודים ב-Surrey אמנם גבוהים מאוד ברמתם האקדמית, אך זה לא בא על חשבון הפרקטיקה. בדוק היכן משתלבים הבוגרים.

לדעתי ללכת ללימודים שהם "נטו פרקטיקה" זה סוג של בזבוז כסף (אלא אם מדובר על קורס קצר, או הכשרה מקצועית ממוקדת לדוגמא מערכת ספציפית וכו').

להתמקצע בעבודה לא לומדים בבית-ספר, אלא בשטח, דרך פרויקטים רבים (גם אם הם לא רווחיים), שיתופי פעולה עם "טובים" ממך, החלפת דעות ורעיונות עם אנשי מקצוע בכנסים, וכיו"ב.

אל תבין אותי לא נכון - אינני טוען שאין משמעות ללימודים פרקטיים במסגרת פורמאלית, אלא שאין (כמעט) משמעות ללימודים שהם רק (או בעיקר) פרקטיים במסגרת פורמאלית, כאשר הרקע התיאורטי הוא בגין "כיסוי תחת" ו\או לימוד של חצאי-אמיתות ורעיונות שאינם מדוייקים. זה נפוץ בלא מעט בתי ספר, ולדעתי צריך להיזהר מזה כמו אש.

כאשר אני מצודד במתכונת של Surrey (אגב, חוץ מהיכרות אישית עם המקום, אין לי שום affiliation איתם, לא בעבר ולא בהווה) זה לא מתוך חשיבה שטכנאי צריך לדעת פתרונות נומריים למשוואת הגלים, אלא מתוך דברים הרבה יותר פשוטים שרבים לוקחים כמובן מאליו, ובעצם לא ממש מבינים את העניין.

קח לדוגמא את הקונספט של סטריאו.

אתה יודע כבר כמה פעמים שמעתי מאנשי מקצוע ש"הרעיון של סטריאו הוא יצירת פאנטום אימג' באמצעות הבדלי עצמה בין אזניים", טענה שהיא,אגב, מוטעה מהיסוד.

בית-ספר טוב ילמד אותך ללמוד, וברמה הפרקטית ישפר לך את תהליך קבלת ההחלטות בזמן העבודה ואת האינטואיציה המקצועית. זאת מכיוון שתבין יותר טוב את כל העולם בו אתה חי ולא רק חלקים ממנו.

חזרה לדוגמאת הסטריאו, מי שמבין את כל התמונה יודע שעקרון הסטריאו מושתת על הבדלי עצמה בין ערוצים, שעקב תהליכים אקוסטיים (סופרפוזיציה של גלים) יוצרים הבדלי זמן בין אזניים (לפחות ברמה של כוונת המשורר).

זה כבר קונספט אחר לגמרי...

את הדברים האלה יש הזדמנות אחת ללמוד בצורה מסודרת. בבית-ספר טוב.

זה, לפי דעתי, מה שאיש מקצוע לעתיד צריך לחפש בבית ספר, ולא עוד כמה שעות טיסה על SSL או מיקרופון מנורות וינטג' שיש כמוהו רק 3 בעולם. לכל הפיצ'פקעס יש זמן אחרי הלימודים.

לצערי הרב, בהרבה מקרים מי שלא מסוגל "לספק את הסחורה" ברמה האקדמית, יוצר מלכודת דבש של כפתורים, ציוד פאנסי-שמנסי, ובהרבה מקרים גם מורים שכל מה שיש להם לספר זה "מורשת קרב" מהקלטות האלבום של ________ (האמן האהוב עליך כאן).

*שים לב שאינני מכוון לבית-ספר ספציפי בביקורת הנ"ל, אלא לתופעה (כלל עולמית) בתחום.
reso
Expert
הודעה פורסם: רביעי 13 יול',11 23:19   
חקרתי את fullsail די ביסודיות, בתקופת עבודתי כמנהל פדגוגי בבי"ס לסאונד. להערכתי, מדובר אכן במקום שנותן הכשרה מיקצועית מעשית, אך עדיין שומר על רמה אקדמית טובה. זמן רב חשבתי שזה בית הספר הטוב בעולם עד שפגשתי בוגר ישראלי שלהם שלא הצליח להבדיל בין ערוץ פתוח לסגור....

בשורה התחתונה, זה תלוי בעיקר בך. לימדתי ברוב בתי הספר לסאונד בישראל, ובוגרים מכולם היו עוזרים שלי בעבודתי כטכנאי ומפיק. המסקנה שלי היא שהרמה המקצועית שלך תלויה ב 80% בך ו20% בבחירת המקום בו תלמד. היו לי תלמידים שלא אני ולא הם הבנו מה הם עושים בכיתה, כאלה שרק "עברו"את הלימודים, וכאלה שדרשו, שאבו וקיבלו ידע והפכו לטכנאים מעולים. אבל עדיין - הם הפכו לכאלה רק אחרי שנתיים שלוש של עבודה עם טכנאים ותיקים והכנת הרבה קפה ו "שיר במתנה"...

לך ללמוד במקום טוב, בארץ או בחו"ל - אם אתה יכול בחו"ל כי זו פשוט חווית חיים מדהימה שתשאר איתך תמיד ושווה כל סכום (אם אתה יכול להשיגו...). בשתסיים תמצא מנטור ושב לידו. אם אתה מוכשר ורציני - השאר כבר יבוא.

המלצתי האישית:

בישראל: עמק הירדן, ספיר ומיוזיק הם המובילים.

בחו"ל: ללא ספק Full Sale.
אסף
S.Supporter
הודעה פורסם: חמישי 14 יול',11 01:47   
ציטוט:

הרמה המקצועית שלך תלויה ב 80% בך ו20% בבחירת המקום בו תלמד.

לא מסכים לחלוטין.
לא מכיר את פולסייל, אבל אם פגשת בוגר מ[הכנס שם מקום לימוד נחשב כאן] שלא ידע להבדיל בין ערוץ פתוח וסגור ככל הנראה יש פי שניים בוגרים ממוסדות פחות טובים, ויסלחו לי כל חסידי הפוליטיקלי קורקט. הכל סטטיסטי והרבה תלוי בתלמיד, אבל בלי האווירה הנכונה גם התלמיד הטוב ביותר יתמסמס ויהפוך לתלמיד בינוני.

אין מה לעשות, לאיש מקצוע ברמה גבוהה יש ראיה מיוחדת שאין לאנשי מקצוע פחות מהוקצעים; האנשים שהובילו או מובילים את תעשיית האודיו ימשכו באופן טבעי למקומות יותר יוקרתיים ונחשבים. לקחתי פעם קורס נוראי (לא חשוב במה) שהועבר על ידי איש מקצוע בקידמת התחום. באמת, קורס נוראי. לא הבנתי כלום, ומאז הספקתי להשלים בעצמי את החסכים. מה שנשאר איתי הוא ההתבוננות בתהליכי המחשבה והגישה של אדם שטוב ממני בכמה רמות. זה נותן השראה שלימוד עם מורים יותר יומיומיים לא יכול לתת.

מעבר לרמה האקדמית\חינוכית, מקומות טובים מושכים אליהם אנשים טובים בגלל שמם הטוב, ואנשים טובים פירושם:
1. עמיתים למקצוע איתם תיצור ותשמר קשרים בהמשך הדרך.
2. מתחרים פוטנציאליים שקובעים רף מצוינות גבוה ומדרבנים אותך להצטיין בעצמך.
3. חברים לספסל הלימודים שילמדו אותך לא פחות מהמורה בכיתה.

אני גם מסכים לחלוטין עם יונתן: לימודים זה בשביל אותם דברים שלא תוכל ללמוד יותר מאוחר כשתיזרק לשיגרה הקשה של עבודה בתחום. להבדיל בין ערוץ סגור לפתוח, את זה תגלה כשתשחק עם הכפתורים באולפן יותר מאוחר #biggrin.
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » לימודים, הוראה, ספרות מקצועית ומוסדות לימוד

לך לעמוד 1, 2   הבא
עמוד 1 מתוך 2

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון