תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 04:45
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
שדרוג פיקאפים- אפיפון לס פול
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
לך לעמוד 1, 2, 3   הבא
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » גיטרות - Guitars
  1man_band  
שדרוג פיקאפים- אפיפון לס פול
הודעה פורסם: שבת 07 ינו',12 16:50   
שבת שלום,
יש לי אפיפון לס פול סטנדרט בת 6-7 שנים.
לאחרונה חשבתי על לשדרג את הפיקאפים שלה (כסף לגיטרה חדשה אין), בעיקר בגלל הסאונד הבוצי של פיקאפ הצוואר, אבל אם כבר לשדרג...
עברתי על פוסטים בנושא כאן, אבל חשבתי לשאול לעצת המומחים בכל זאת, כי לא מצאתי תשובות להכל, כמו למשל בנושא חיווט מחדש והחלפת ה"מעיים" של הגיטרה.
אז לענייננו-
א. דבר ראשון- מסגרת התקציב היא בסביבות 200$-300$- האם יש על מה לדבר?
ב. האם החלפת רכיבים (פוטנציומטרים, קבלים, חיווט) יכולה לשפר את הסאונד הכללי? אם כן- האם/היכן ניתן להשיג מה שצריך?
ג. איזה פיקאפים הייתם ממליצים לגיטרה כזו ? הסגנון- בעיקר רוק/בלוז-רוק. אני יודע שזה תלוי בי ובמה מתאים לי אבל אני לא מכיר סוגים בכלל, כך שאשמח לכיוון כלשהו מניסיונכם, כולל המלצות לדגמים ספציפיים כי עברתי על הקטלוגים של גיבסון וסימור דאנקן לדוגמא, ועל חצי מהפיקאפים שם כתוב שמתאימים לרוק, בלוז, מטאל, קאנטרי ועוד... #faint

תודה,
שחר
הודעה פורסם: שבת 07 ינו',12 16:57   
לטעמי אי אפשר לטעות עם JB של דאנקן.
Wavelab 9.5 Pro/Nuendo8.3/Pro tools 12.5
ArielY
Supporter
הודעה פורסם: שבת 07 ינו',12 18:44   
כשבאים להחליף פיקאפים, חשוב לקחת בחשבון את הכלל מס' 1 שהוא לא בטוח שתקבל תוצאה שתתאים לך ב 100%!
הכוונה היא שמציאת פיקאפים מתאימים לעץ, מבנה, סגנון נגינה וכו זו משימה מאוד קשה ומצריך נסיון רב מאוד עם פיקאפים שונים.
אני יכול לומר לך שזה לוקח לא מעט נסיונות וכשלונות עד שמגיעים לתוצאה הרצויה.

תכלס:

ציטוט:
א. דבר ראשון- מסגרת התקציב היא בסביבות 200$-300$- האם יש על מה לדבר?

לחלוטין
אם אתה קונה באיביי, אתה יכול לקנות סט ממוצע של פיקאפ גשר + צוואר כולל החלפת כל האלקטרוניקה (פוט' + בורר) באם נדרש בלי בעייות במסגרת התקציב שלך, אגב גם קניה בארץ שהיא יקרה בכ 30% (בממוצע) נכנסת בתקציב שלך .

הרכבה של כל העסק זה סיפור של כ 300 ש"ח אצל טכנאי גיטרות טוב.

ציטוט:
ב. האם החלפת רכיבים (פוטנציומטרים, קבלים, חיווט) יכולה לשפר את הסאונד הכללי?

רק אם יש לך בעיות מוכחות ומורגשות באלקטרוניקה הקיימת, אם הכל עובד תקין - אל תצפה לשום ניסים ונפלאות.

ציטוט:
היכן ניתן להשיג מה שצריך?

חנויות גיטרה ואיביי

ציטוט:
ג. איזה פיקאפים הייתם ממליצים לגיטרה כזו ? הסגנון- בעיקר רוק/בלוז-רוק. אני יודע שזה תלוי בי ובמה מתאים לי אבל אני לא מכיר סוגים בכלל, כך שאשמח לכיוון כלשהו מניסיונכם, כולל המלצות לדגמים ספציפיים כי עברתי על הקטלוגים של גיבסון וסימור דאנקן לדוגמא, ועל חצי מהפיקאפים שם כתוב שמתאימים לרוק, בלוז, מטאל, קאנטרי

שאלת מליון ה$ #smile
אני יכול מקסימום לתת כיוון כללי אבל תצטרך לתת כמה שיותר מידע לגבי אופי וסגנון הנגינה שלך וקצת רפרנס יכול גם לעזור, לאיזה סאונד בערך אתה מצפה להגיע ?

ציטוט:
לטעמי אי אפשר לטעות עם JB של דאנקן.

כן ולא, תלוי איפה מתקינים אותו, אני עשיתי טעות ושמתי אותו בזמנו על גיטרה אחת אצלי בצוואר בלי פיצול מה שגרר סאונד מאוד מאוד שמן שזה טוב אולי לבלוז או דרייב או ג'אז נקי אבל היה זוועתי מבחינתי לקלינים קריסטליים, פשוט לא שמעו גבוהים.

זה פיקאפ טוב ומהווה בחירה ראשונה אצל הרבה משתמשים אבל זו למשל דוגמא איך אצלי הוא לא עשה את העבודה מה שמחזיר אותנו לשורת הפתיחה - החלפת פיקאפים זה תמיד הימור.
ogeva
Act Compatible
הודעה פורסם: שבת 07 ינו',12 20:55   
אני ממליץ לך בחום על אלה:
http://www.rockfieldpickups.com/swc.html
יש לי אותם על המייקל קלי, שהיא גיטרה קוריאנית דמויית לס פול גם.
והיו לי את ה-SWV על האפיפון לס פול.
מדובר בפיקאפים אמריקאיים ברמה גבוהה, בלי לשלם פרמיום על השם.
חפש גם ביקורת עליהם בגיטר פלייר מגזין.
לא הייתי משקיע 300$ בפיקאפים לאפיפון.
יש פיקאפים זולים שהם טובים בהרבה מהפיקאפים הסיניים שבאים עם האפיפונים.
עוד אפשרות היא משהו של GFS. גם פיקאפים זולים שנותנים תמורה מצויינת לכסף.
הודעה פורסם: שבת 07 ינו',12 23:58   
קודם כל תודה!

אריאל, אני מודע למה שאמרת ומחפש לצמצם את ה error margin. כמו כן זו החלפה ראשונה ולכן אני שואל...

ציטוט:
רק אם יש לך בעיות מוכחות ומורגשות באלקטרוניקה הקיימת, אם הכל עובד תקין - אל תצפה לשום ניסים ונפלאות

כרגע בוא נאמר שהפוט' של ה- tone לא משפיעים יותר מדי, ובעיקר מעמעמים את הסאונד כשאני "סוגר" אותם. לדעתי זה קשור יותר לפיקאפים שהגיעו עם הגיטרה מאשר לפוט' עצמם אבל קראתי בפורומים של גיטרות מסויימים שיש השפעה ל"מעיים", לכן שאלתי.

סגנון המוסיקה הוא בעיקר בלוז/בלוז רוק רוק קלאסי וכדומה, הסאונד שאני מכוון אליו יכול לנוע בין פיטר גרין, BB king, קלפטון (למרות שהוא יותר פנדרי), ועד פרל ג'אם או פינק פלויד. בכל מקרה אשמח לכיוון כללי ממך (אני לא מגיב פה הרבה אבל קורא המון ומאוד מעריך את דעותיך #thankyou )

ogeva:
הרוקפילד נשמעים טוב ובכיוון, וגם קראתי פוסט שלך עליהם ואת הסקירה בטסטר.

ציטוט:
היו לי את ה-SWV על האפיפון לס פול

איזה מהם לדעתך יותר מתאימים לסאונד/סגנון שציינתי על האפיפון לס פול, ה- SWV או SWC ומה בגדול ההבדל ביניהם (לפי מה שכתוב בסקירה ה SWV הם על גיטרה נפח מלא וכך גם דגימות הקול) ?
הודעה פורסם: ראשון 08 ינו',12 18:30   
ציטוט:
כרגע בוא נאמר שהפוט' של ה- tone לא משפיעים יותר מדי, ובעיקר מעמעמים את הסאונד כשאני "סוגר" אותם. לדעתי זה קשור יותר לפיקאפים שהגיעו עם הגיטרה מאשר לפוט' עצמם אבל קראתי בפורומים של גיטרות מסויימים שיש השפעה ל"מעיים", לכן שאלתי.

אם הבנתי אותך נכון, דווקא נשמע שהפוט' של הטון עושה את עבודתו, תפקידו להוריד את הגבוהים ונשמע שהוא עושה את זה, לא ?

ציטוט:
סגנון המוסיקה הוא בעיקר בלוז/בלוז רוק רוק קלאסי וכדומה, הסאונד שאני מכוון אליו יכול לנוע בין פיטר גרין, BB king, קלפטון (למרות שהוא יותר פנדרי), ועד פרל ג'אם או פינק פלויד

תראה, יש פה ערב רב של פלטפורמות, חלקן פנדריות מובהקות על בסיס סינגלים וחלקן בכלל נוטה לנפח וכו....

אני חושב שיש לי רעיון בשבילך שנראה לי שיכול להתאים בכללי, אני לא יודע איך זה ישמע על הגיטרה שלך אבל יכול לומר בוודאות מלשמוע אותם על גיטרה מ Ash עם פיגרבורד מייפל, פשוט צמרמורת #smile

יש סט יחסית חדש של סימור דנקן שנקרא Phat Cat™ SPH90-1

הפיקאפים הללו הם בעצם P-90 במארז של האמבקר על בסיס אלניקו (מגנט) כפול מה שאומר הרבה בשר \ ססטיין.

ניגנתי על סט כזה מעט להתרשמות כללית, מאוד אהבתי את איך שנשמעו והזמנתי עכשיו זוג כזה (+ סינגל SSL-6 Custom Flat בשביל האמצע) עבור קסטום סטראט של חבר שמחפש ומנגן סגנון דומה למה שהזכרת.

אני שוב אומר, לא בהכרח זה יתאים לך או לגיטרה אבל בכללי זה מה שעולה לי בראש כבחירה בהתאם למה שהזכרת.

אגב, הם דיי זולים (כולל המשלוח) בארה"ב לעומת הארץ.

שים לב להתנגדות הפוט' הנדרשת אם אתה הולך על הפיקאפים האלה.

בהצלחה.
  1man_band  
הודעה פורסם: שני 09 ינו',12 16:20   
תודה, אריאל
ה- phat cat נשמעים ממש טוב בדגימות שלהם באתר, אבל אני קצת חושש שיהיו שמנים מדי ופחות מחפש סאונד כבד, אולי בשילוב עם ה-59' בגשר ייתן לי גם אפשרות לקלין צלול יותר. גם ה- rockfield נשמעו לי לא רע בכלל ועולים 100$ לסט.
ציטוט:

שים לב להתנגדות הפוט' הנדרשת אם אתה הולך על הפיקאפים האלה

בפירוט כתוב פוט' של 500K, זה לא מה שיש לי כרגע באפיפון?
ציטוט:

דווקא נשמע שהפוט' של הטון עושה את עבודתו, תפקידו להוריד את הגבוהים ונשמע שהוא עושה את זה

לא הסברתי את עצמי טוב, הכוונה היא שהריינג' שלו מאוד מצומצם- אין כמעט השפעה מ-0 עד 9 ומעבר חד מ-9 ל-10. לא יודע אם זה בגלל הפוט', חוסר הרגישות של הפיקאפים שלי, או חוסר הרגישות של אוזניי... #think

בכל מקרה- תודה על העזרה! #thankyou
הודעה פורסם: שני 09 ינו',12 17:50   
ציטוט:

ה- phat cat נשמעים ממש טוב בדגימות שלהם באתר, אבל אני קצת חושש שיהיו שמנים מדי ופחות מחפש סאונד כבד

הם ממש לא "כבדים", כן יש להם נוכחות או בלשון העם "ביצים".

ציטוט:
אולי בשילוב עם ה-59' בגשר ייתן לי גם אפשרות לקלין צלול יותר.

אם ב 59 עסקינן, הייתי ממליץ ללכת על סט תואם (גשר + צוואר) ולהוסיף פיצול על שניהם.

הבעיות בשילוב פיקאפים שונים מתחילה כאשר יש לך 2 פיקאפים עם הבדלי output רציני בינהם.
ציטוט:

בפירוט כתוב פוט' של 500K, זה לא מה שיש לי כרגע באפיפון?

99% שכן, זו ההתנגדות לשימוש עם האמבקרים לעומת 250K לסינגלים.

ציטוט:

לא הסברתי את עצמי טוב, הכוונה היא שהריינג' שלו מאוד מצומצם- אין כמעט השפעה מ-0 עד 9 ומעבר חד מ-9 ל-10.

זו בעיה בפוט' עצמו, אם אתה מחליף את פיקאפים, תשקיע עוד 15-20 ירוקים ותחליף את הפוט', את כל ה 4.
  1man_band  
הודעה פורסם: שני 09 ינו',12 19:23   
#thumbsup
הערב מבחן שמיעה אחרון ולעבודה.
כמו שאתה אומר-זה כנראה לא תהיה החלפת הפיקאפים האחרונה שלי (הסטראט המלוכסנת שלי כנראה הבאה בתור, למרות שאני די מרוצה ממנה באופן כללי)
ציטוט:
זו בעיה בפוט' עצמו, אם אתה מחליף את פיקאפים, תשקיע עוד 15-20 ירוקים ותחליף את הפוט', את כל ה 4

כל פוט' 500K מתאים או שיש יעודיים?
ציטוט:

אם ב 59 עסקינן, הייתי ממליץ ללכת על סט תואם (גשר + צוואר) ולהוסיף פיצול על שניהם

מה הכוונה בפיצול?

ועוד שאלונת- יש המלצה למי לתת לעשות את ההחלפה? (בטח תגיד הרצל #biggrin ) אני גר בעמק הירדן אבל זה שווה כיתות רגליים אל העיר הגדולה (לא, לא טבריה #lol )...

תודה רבה
הודעה פורסם: שני 09 ינו',12 21:23   
ציטוט:
כל פוט' 500K מתאים או שיש יעודיים?

יש נדמה לי 2 סוגים עיקריים, אני כבר ממש לא זוכר כי מזמן לא יצא לי להחליף, אם תעשה את החלפת הפיקאפים אצל טכנאי טוב כאן בארץ, אתה יכול להשאיר לו את הנ"ל ולבקש שיתקין ממה שיש לו.

ציטוט:
מה הכוונה בפיצול?

האמבקר להבדיל מסינגל הוא בעצם 2 מגנטים בעלי ליפוף סליל עצמאי לכל אחד מה שנותן לנו בד"כ (לא בכל המקרים) פיקאפ בעל 4 מוליכים (חוטים), כאשר מוסיפים מתג פיצול או אפילו "פוש \ פול" פוט' (push / pull potentimeter) ניתן בעצם לנתק סליל אחד ולהשאיר רק את השני עובד מה שנותן לנו פיקאפ מאוד קרוב לסאונד סינגל (מאוד קרוב אבל לא ממש "סינגל טהור").
אצלי כל הגיטרות שמצוידות בצמד האמבקרים קיבלו גם פיצולים על שניהם.
צורת חיווט כזו נותנת סאונד יפייפה לקלינים ודרייב \ בלוז מתון ובמקביל עדין יש גם את האופציה של האמבקר מלא.
ציטוט:

יש המלצה למי לתת לעשות את ההחלפה? (בטח תגיד הרצל) אני גר בעמק הירדן

על הרצל אני לא ממליץ כי פשוט אין לי נסיון ממשי איתו אבל אני כן ממליץ באופן מלא ובחום רב על ERG מאור עקיבא, הם בנו לי קסטום בשנה האחרונה.
גאוגרפית זה אפילו קרוב לך יותר.
אתה יכול לצלצל ולהסביר שאתה מגיע מרחוק ולבקש שיבצעו את העבודה במקום מבלי שתצטרך להשאיר את הגיטרה ולחזור ביום אחר ובנתיים תוכל לשבת ולראות איך זה נעשה.

אגב, הם יוכלו להחליף גם את הפוט', זה ממש כסף קטן.
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » גיטרות - Guitars

לך לעמוד 1, 2, 3   הבא
עמוד 1 מתוך 3

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון