תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 06:00
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
סראונד הו סראונד, טרה לה לה...
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » SoundBoard - סאונד מקצועי
  NYNY  
סראונד הו סראונד, טרה לה לה...
הודעה פורסם: שלישי 26 נוב',02 14:52   
שלום לכולם,

בין שאר עיסוקי אני יוצר מוסיקה למופעי מחול מודרני (למשל בפרויקט "הרמת מסך" המתקיים בימים אלה). לאחרונה, בעקבות שיחות עם יוצרים וסאונדמנים בתחום, עלה במוחי רעיון העוועים לנסות ליצור מוסיקה כזו ב-Surround.
כאן, כמובן, מגיעה שאלה השאלות - איך?
או!
ליצור את המוסיקה לא בעיה, מבחינתי. יש לי פולסר, ממיר 8IN/OUT, לוג'יק תומכת בעניין ויאללה ביי. אלא מה? אין לי שום כוונות לקחת את המחשב היפה שלי והממיר הנחמד שלי להופעות.
אז מה אני צריך, בעצם?
יש לי מחשב אחר, ישן יותר (P450, זה צריך להספיק). חשבתי להתקין עליו כרטיס סאונד עם כמה יציאות (5 ומעלה), לקחת אותו להופעות ולהיות המאושר באדם.
נשאלת השאלה: איזה כרטיס? זכרו - כל תפקידו הוא לשמש כנגן, לא יותר. אני לא רוצה להקליט או לערוך מוסיקה איתו, רק לנגן אותה.

הצעות, דעות ורעיונות יתקבלו בברכה.
ReuvenM
Administrator
Re: סראונד הו סראונד, טרה לה לה...
הודעה פורסם: שלישי 26 נוב',02 16:03   
NY :
ליצור את המוסיקה לא בעיה, מבחינתי. יש לי פולסר, ממיר 8IN/OUT, לוג'יק תומכת בעניין ויאללה ביי.

לולא הכרתי את יכולתך, הייתי אומר שאת המשפט הזה אומרים כיום רבים, עם המידי והסיקוונסר והאוטומטים בתוכנה... ביחוד הסוף, ויאללה ביי.
בקיצור, הנ"ל לא מספיק כדי ליצור סוראונד, אלא אם אתה מתכוון לריבוי יציאות מושמעות. בכיף כזה.
מעטים מצליחים לעשות סוראונד בארץ, והייתי שמח לו היו יותר.
סוראונד - כמו שסוראונד באמת בנוי. בכל מקרה, בהצלחה, כי זה באמת מלהיב.
אז אני מדלג לתשובה.
יש כרטיסים מרובי יציאה למטרות אלו, והם מגיעים כמעט מכל יצרן אפשרי.
כיוון שאתה מחפש מינימום השקעה, אולי כדאי לחפש את הדגמים הפחות יקרים, כמו של Hoontech (אפקט ירושלים)[ או Audiotrak (ינון דיגיטל, ת"א).
לגבי האחרונה, יש לה כמה כרטיסים, כולל בהתקני USB לחיבור מהיר ונטול דרייברים.
ראה סקירה של 2 דגמים כאן באתר.
הטרה-לה-לה מכה שנית...
הודעה פורסם: שלישי 26 נוב',02 16:36   
ראשית - תודה!
שנית - לא התכוונתי להשתחצן. אני מודע לכך שעבודה בסראונד היא משהו אחר, אבל לפחות כרגע, בתחום הספציפי שבו יש בכוונתי לנסות זאת, אני לא חוזה בעיות רבות. מצד שני - מן הסתם אני עומד להתחרט על המשפט הזה... ;-)
בכל אופן, מאד אשמח לשמוע כל עצה או טיפ שיש לך לגבי עבודה בסראונד.
ReuvenM
Administrator
הודעה פורסם: שלישי 26 נוב',02 16:56   
דליתי את המשפט הזה בשביל הבידור. ידעתי שאין כאן כל השתחצונשיין #smile

כלל ראשון בהפקת סוראונד:
הכן לך את סביבת הבקרה בצורה התואמת ביותר את אתר ההשמעה ומיצוב הרמקולים. תתחיל לעבוד כך מראש, ולא בסוף.
אבל, שוב, יש לפעמים משמעות אחרת לסוראונד, והיא יותר לשם תחושת התלת מימד באולם, ולאו דווקא בצורה ה'תקנית' כמו בקולנוע או DVD. אולי זה מה שאתה רוצה לעשות.
אז אפשר לקרוא לזה "העשרת החוויה האורלית", בה אתה נותן דרור לדימיון שלך להפגין נוכחות בכל רמקול באולם, יוצר תנועה, מיקום ומפיק אווירה.
ימבה SFX יעזרו כאן מאוד.

מי שרוצה לשמוע סאונד אחר מזה שהורגל אליו בבתי הקולנוע בארץ, עם סוראונד כמו שצריך באולם, מוזמן מיום חמישי ל"סינימה סיטי" בגלילות.
Re: הטרה-לה-לה מכה שנית...
הודעה פורסם: שלישי 26 נוב',02 17:00   
NY :

בכל אופן, מאד אשמח לשמוע כל עצה או טיפ שיש לך לגבי עבודה בסראונד.

1. תתארגן על מספר רמקולים בהתאם לסוג הסראונד. 4, 5.1, 7.1 ועד בכלל
2. רמקולים אקטיביים יקלו על העבודה משום שצריך 6 ערוצי הגברה (מגבר)
3. אי אפשר לבשל סראונד על עיוור אתה חייב לשמוע את מיקום הסאונד מראש
4. מיקס לסראונד הוא קל יותר ממיקס לסטריאו בתנאי שיש הציוד הנכון
5. להשגת תוצאה נכונה שתתרגם טוב לעולם החיצון צריך סביבת עבודה ניטרלית
6. בנית בס בחדר מסובכת בכמה מונים מחדר מיקס רגיל
7. תמיד יהיה מישהו שיגיד לך "למה מה קרה" אני עושה לך מיקס בלי לשמוע ובלי בילבולי ביצים בחצי זמן, כסף, ציוד, כישרון.
הודעה פורסם: שלישי 26 נוב',02 21:47   
מעבר לרמת המיקס נגיד שכבר התארגנו על חדר וכמות מספקת של יציאות ומוניטורים.
מה קורה הלאה ?
איך מעבירים את זה לדיסק די וי די?
צריך מן הסתם גם צורב די וי די .. איזה פורמט צורבים? והאם הקובץ צריך לעבור איזשהו קידוד לפני כן?
תודה על התשובות
JS
נציג עסק/מוסד/שירות
הודעה פורסם: שלישי 26 נוב',02 21:54   
dune1 :
.
מה קורה הלאה ?
איך מעבירים את זה לדיסק די וי די?

הדבר הבא הוא מקודד, encoder, לקידוד המידע. צורבי DVD חיצוניים של פיוניר יכולים לקבל אות מקודד ולצרוב DVD שאפשר לנגן.
אבל בוא ונזכור שNY לא רוצה לצרוב דיסקים משום צורה, ולא לנגן מיקס מDVD, אלא לנגן מהמחשב מיקס "פתוח".
הודעה פורסם: שלישי 26 נוב',02 22:30   
ניתן לצרוב בפורמט DVD רגיל או בפורמט DVD-AUDIO, שזה פורמט עשיר יותר, בעל רזולוציה גבוהה, מאפשר ריבוי ערוצים וסוראונד, וגם שילוב מולטימדיה (אם צריך).
סוג הקידוד הוא PCM, וניתן לנגן את הדיסק באמצעות "רסיבר" בעל יציאות מתאימות לשם הופעה או הפקה אחרת, רק שיש לתכנן ולבחור את פורמט הביצוע מראש.
לדוגמא, בעוד נגן DVD אודיו יוכל לנגן דיסקים של וידאו ודיסקים רגילים, נגן DVD מהסוג הנפוץ בסלון, למטרות סרטים, יוכל להשמיע DVD אודיו רק אם הוא קודד בגירסה של Dolby digital המתאימה ל"איזור" (אם הנגן מוגן איזורית).
לא כל אחד יכול לקודד בדולבי. זה דורש רישיון (או שהוא מוטמע בתוכנה/פלאג) שימוש בטכנולוגיה, וכמו כן החברה מכשירה טכנאי סאונד במיוחד לעבודה בסוראונד קולנועי (כולל קורס בחברה ואישור ומבחן בידי נציגה על העבודה הראשונה שלך). בארץ יש אולי שלשה מאושרים כאלה. שניים חברי הפורום.
מה שצריך לידך הם דיסקים ריקים (לא זול, ולגירסת DVD לסרטים ולהפקת עבור מסטר לשיכפול המוני צריך דיסק בתול מסוג 2, שהוא קצת יותר יקר), צורב DVD המאפשר גימור (auhoring) מסחרי (פיוניר A-104 למשל), ותוכנת גימור מתאימה, שתדע לבצע את הקידוד הנדרש ולהפיק דמויות דיסק (image) ו/או צריבה ישירות.
התוכנה הזו יודעת לקבל אליה את כל מרכיבי המולטימדיה של DVD ולהפיק אותם משולבת לפי התקן.
הפופולריות הן : Sonic Studio HD (עשרות אלפי דולרים, עם קידוד בחומרה - אולפן אחד בארץ עם 2 מערכות כאלה, שם אני מסתובב בתחזוקה); DVD Creator (תוכנה לפיסי) - שתיהן מאותה חברה: Sonic Solutions. התוכנה השניה (עליה כתבנו בחדשות מזמן) היא MASS 5.1 של Minnetonka , עם יכולות הג'ויסטיק הוירטואלי.
להפיק אודיו דיסק בלבד זה ענין קל ומהיר יחסית עם תוכנות כאלה ואחרות. וידאו זה כבר סיפור אחר, ארוך ותובעני.
הודעה פורסם: שלישי 26 נוב',02 23:02   
quote="ReuvenM"]אולפן אחד בארץ עם 2 מערכות כאלה, שם אני מסתובב בתחזוקה)/

סינמה פאקטורי?

האתר שלי
www.mrgreen.us
ReuvenM
Administrator
הודעה פורסם: שלישי 26 נוב',02 23:57   
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » SoundBoard - סאונד מקצועי

עמוד 1 מתוך 1

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון