פורסם: שבת 24 אוג',13 02:33
שלום לכולם,
יש לי חדר 3X3 ואני מעוניין לבנות תמונות אקוסטיות מצמר סלעים 80 ק"ג דחיסות.
יש לי מספר שאלות:
1. האם יש הבדל מבחינת ספיגת הקול בבניית תיבה עם צמר סלעים חשוף בניגוד לצמר סלעים עטוף?
2. ראיתי כי ישנו גם בידוד צלולוז שהבנתי כי הוא יותר חזק ובריא משמעותית מצמר סלעים.
האם יש למישהו כאן מושג על בידוד צלולוז או מקור שמוכר את החומר?
3. האם יש בארץ מקור שמוכר תיבות בסגנון של realtraps ?
תודה מראש!
S.Supporter
פורסם: שבת 24 אוג',13 09:25
1. תלוי במה אתה עוטף אותו.
2. יש ויש. בדוק בנתוני הבליעה אם זה מספק את מה שדרוש לך.
3. כל נגר ממוצע...
נציג עסק/מוסד/שירות
פורסם: שבת 24 אוג',13 12:25
אישית אני לא אוהב צמר סלעים לצורך ריסון הידהוד. לצורך כך אני מעדיף צמר זכוכית (מה שהאמריקאים מכנים OC703) או ספוג אקוסטי איכותי. לצורך הענין גם זה וגם זה וגם ההוא יספקו תוצאה דומה בשימוש נכון.
חיפוי בנילון או באלומניום מתאים לבידוד טרמי. החיפוי מונע מעבר אויר ופוגע בביצוע האקוסטי של הצמר המינרלי, במיוחד בתחום התדר הגבוה, ואינו מומלץ.
הצמרים המינרליים השונים צברו אוהדים/שונאים לאורך השנים וכיום יש חלופות חומר שונות. בהינתן העדפת לקוח ותקציב מתאים אנחנו משתמשים בכותנה אקוסטית דחוסה וחשופה שהיא חומר נוח לעבודה, אינו מגרד ואין לו סיבים נישאים באויר. ראה תמונה מצורפת לקיר הבנוי מחומרים אלו ומחופה בד.
חלופת הנייר הדחוס קימת כיום בעיקר בהתזה כחלק משכבת בידוד/ריסון בתוך מערכת קיר שלמה ואינה משווקת עדיין כפנלים אקוסטיים. Auralex Acoustics כבר משתעשעת באבות טיפוס לפנלים קשיחים מחומר זה ומטבלאות הביצוע שראיתי הביצועים לא רעים. בינתיים יש בעיה של שמירת יציבות החומר וכנראה שיקח זמן עד להגעת מוצר מסחרי לשוק.
פורסם: שבת 24 אוג',13 12:46
תודה על התגובות.
בקשר לעיטוף של הצמר פספסתי לציין שצמר הסלעים הוא מגיע כמזרון חשוף בניגוד למזרון עטוף ניילון שחור כמו שנמכר אצל הספקים.
העניין הוא שלפני מספר שנים הייתי אצל איש מקצוע וקניתי ממנו ספוגים אפורים ותליתי אותם בחדר לפי ההנחיות שלו - התוצאה הייתה ממש גרועה ולפי מה שהבנתי בהמשך הזמן הוא שהספוגים האלה הם לא סופגים אלא מפזרים ולא שוווים בשיט לתחום בס שזאת הייתה הבעיה אצלי .
יש לי חברים שיש להם אולפנים עם צמר סלעים בתוך הקירות לאחר שהשקיעו אלפי שקלים אך לצערי הדירה שלי שכורה ואני לא יכול לבודד את כל החדר מפני שזה פרוייקט שלם לכן אני חושב על חלופה של תמונות.
אני ממש רוצה לטפל בבעיה אך איבדתי אמון באיש מקצוע הנ"ל.
אפשר להמליץ על מישהו שידוע כממש מעולה בתחום אקוסטיקה לאולפן ביתי?
תודה