תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 07:38
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
Humm בפדל "טיוב קינג"
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (95) ›
לך לעמוד 1, 2   הבא
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » גיטרות - Guitars
  Span^kinG  
Humm בפדל "טיוב קינג"
הודעה פורסם: חמישי 03 אפר',03 18:34   
שלום לכולם!

טוב, לאחר לא יותר מדי מחשבה איזה פדל לקנות החלטתי ללכת על הסאונד שאני אוהב, הסאונד של הטיוב קינג.
ללא ספק קינג.
#biggrin

טוב, חיברתי אותו לפאואר בנק שיש לי שקניתי פעם בשביל מספר רב של אפקטים, חיברתי לט.ק וניגנתי.
שמתי לב שלא משנה מה אני עושה, יש תדר נמוך, בערך 80 הרץ (אם אני זוכר נכון) שמהמהם לי ברקע.
אין קשר למגבר שהכל טוב ויפה בו, כמקובל במגברי פנדר (לא מנורות) 50W.
גם אם אני מוריד את הפוטנציומטר של הגיטרה ל-0 גיין עדיין ההאם נשאר במלוא הדרו.
מכבה את הט.ק ההאם מפסיק.
הפאואר בנק מוציא "DC 9V TOTAL 450 mA" זה מה שכתוב עליו.
יש לציין שפעם הוא היה בתיקון אצל טכנאי וחזר תקין. בגלל שזה היה מזמן אני לא זוכר אם היה לי האם בטיוב קינג שבזמנו היה לי כשהפאואר בנק חזר מתיקון.
בט.ק כתוב מאחורה 180 mA max ובנוסף 9V AC309.
השאלה היא האם זה לא מתאים לזה ובגלל זה ההאם? או שאולי הפאואר בנק לא בסדר (כרגע עוד אין לי עוד פדלים לבדוק את זה עליהם)
יש לי ספק כוח שקניתי לאורגן, לא מיוצב שמכוון ל9V ועל +. לחבר אותו לט.ק לראות אם יש האם? לא יקרה נזק?

תודה מראש על התשובות
#thumbsup

דורון
ReuvenM
Administrator
הודעה פורסם: חמישי 03 אפר',03 18:57   
בדוק:
- האם ההאם (וזה רק 50 הרץ או כפולותיו) קיים גם כשרק הט.ק. מחובר לספק (לא היית ברור)?
- האם הסאונד בסדר חוץ מזה? (בכלל שכחת ממנו)
- לפי נתוני הספק, הוא אמור להתאים לצריכת הזרם של הט..ק. בהנחה שלא נעשה עוול, השחתה, או אחיזת עיניים.
- אתה יכול לחבר כל ספק כוח אחר בעל נתונים מספיקים:
- מתח של 9 וולט (לא פחות, ביחוד כשהספק מחובר כבר לפדל פועל!)
- בקוטביות הנכונה והמתבקשת לפדל (אם כבר אכלת היום משהו על האש)
- בזרם הגבוה מזה המבוקש ע"י הפדל (מנסיון וחבר טלפוני, כל ספקי הקיר הם שיט אחד גדול, בעצם... קטן).
  Span^kinG  
הודעה פורסם: חמישי 03 אפר',03 19:43   
טוב, ההאם המדובר, לאחר בדיקה מול קובץ WAVE של 100 הרץ ושל 50 הרץ הוא בעצם 100 הרץ.
זאת כפולה של 50. כנראה עניין של חשמל.
הרמתי את הבאס שהיה על אמצע במגבר ולא קיבלתי יותר נמוכים מ-100.
הרמתי את הבאס ב-ט.ק והנמוכים יותר קצת עלו, אבל זה עדיין 100 בעיקר.
(יש גם בעיית גבוהים מאד קטנטנה, אבל ממש זניחה)

"- האם הסאונד בסדר חוץ מזה? (בכלל שכחת ממנו)" הסאונד בסדר גמור חוץ מזה, תודה.
"- אתה יכול לחבר כל ספק כוח אחר בעל נתונים מספיקים:
- מתח של 9 וולט (לא פחות, ביחוד כשהספק מחובר כבר לפדל פועל!)
- בקוטביות הנכונה והמתבקשת לפדל (אם כבר אכלת היום משהו על האש)"

או קיי, כמו שאמרתי, יש לי ספק כוח שקניתי היום בשביל משהו אחר. יש לו שני בוררים סיבוביים כאלה, אחד מהם כרגע על 9V והשני על פלוס.
הנה מה שכתוב לו על הקופסה:
input: AC 220V 50 HZ (מותאם לחשמל הישראלי?)
output: DC 3, 4.5, 6, 7/5, 9, 12V (אני צריך 9, כן?)
(1000mA)
DC PLUG: 6 ways universal plug
POLARITY: with reversible polarity switch (+) to (-)

עכשיו, אני לא מבין גדול בחשמל, אבל האם הפלוס מסמן את הקוטביות?

אני משער שהספק הזה יתאים לט.ק, אבל איך אני יודע באיזו קוטביות לבחוק בשביל הפדל?
האם אני יכול להשמיד את המכשיר הנפלא הזה אם אני מכניס לו פלוס במקום מינוס או ההיפך?
רק תגידו לי לפי מה שכתבתי למעלה על הט.ק מה לבחור ואני אנסה אותו. אני מקווה שאיתו לא יהיה לי ההאם המרגיז הזה על הסאונד הנפלא.

ועוד שאלה קטנה: יש לי חבר עם מגבר מנורות שמוציא לו האם. הוא אוהב את ההאם הזה ואומר שציוד מנורות מוציא אותו וצריך לחיות עם זה.
אני לא יודע מנורה מהי, אף פעם לא היה לי מגבר מנורות, אבל יכול להיות שזה נכון? האם ציוד מנורות (או מגבר מנורות) מוציא האם מנורתי?
תודה
#smile
ReuvenM
Administrator
הודעה פורסם: חמישי 03 אפר',03 20:25   
דורון, השנאי האוניברסלי שיש לך יכול להתאים, אבל רוב הסיכויים שהוא ירעיש בגלל שמדובר במודל צואתי נפוץ, וזאת בגלל סינון לקוי דווקא.
לגבי הקוטביות, זו מסמלת כיצד המתחים יופיע בקצה החוט של ספק הכוח, וזה בהתאם למה שרשום על שקע המתח של הפדל. התאם לפי הצורך, או התנסה במהירות: עובד? יופי! לא עובד?! נתק מהר. את האפשרות של "נשרף?!? לא אתאר כאן, כי הסיכוי קטן (בזכות דיודת הגנה בתוך הטיוב-מה-שמו.)
לגבי החבר, יש לי הרגשה שאם נוקשים לו בראש שומעים צליל חזק #smile
  Span^kinG  
הודעה פורסם: חמישי 03 אפר',03 20:41   
לחבר הזה יש באמת הרבה דעות לא נכונות על סאונד והרבה ממה שהוא אומר אני לא לוקח או לוקח בעירבון מוגבל.
בכל מקרה, הספק כח שקניתי לא עובד על פלוס ולא עובד על מינוס עם הטיוב קינג כשהחץ יושב על 9V. את האורגן הוא מפעיל יופי.
לא מבין למה.

אסיו, הספק שהבאת מדקדה, תן כמה פרטים עליו והאם באמת הוא לא נותן האם מרגיז?
כמה עלה? אולי אני אקפוץ לשם מחר.
#thumbsup
ReuvenM
Administrator
הודעה פורסם: חמישי 03 אפר',03 21:21   
ציטוט:
לא מבין למה

נשמה, אתה חייב לזכור שאת ההודעות שלי צריך לקרוא עוד פעם אחת, וברוורס.
עלה למעלה וקרא מה כתבתי בסוף לגבי השנאי הזה, והסיכוי שתחת עומס (חיבור לפדל) המתח שלו ירד.
האמן לי שאם היית גר לידי, הייתי מסדר לך את הסיפור בדקותיים ובכיף, כי זו סתם שטות..
אתה יכול לנסות כעת להעלות את המתח בספק המתכוונן, בשן אחת, ולבדוק שוב. שים לב אם הנורית שעל השנאי לא נחלשת (יש כזו?)
האמת, שבמקרה כזה מודד מתח/זרם תמיד עוזר, וזה עולה גרושים ב-ACE'ים למיניהם, אבל חוסך נסיעות, טרחה וממון.
בקיצור, במקרה שלך, הקלאסי, מדובר בצירוף אומלל של ספק לא מיוצב מספיק וזרם לא מספק, מה שגורם לגלים בזרם הישיר (ripple, ראה קודמות בענין). גלים אלו יוצרים את ההאמממממםםםםםם המנחס.
  Span^kinG  
הודעה פורסם: חמישי 03 אפר',03 21:53   
אז בעצם גם הפאואר בנק שלי לא מתאים לט.ק וגם לא הספק כח הזול והלא מיוצב.
אני מחפש נגינה נקייה מרעשים.
אני אלך לדקדה, איפה שאני מקבל תמיד יחס חם ולעניין והחברים שם כבר יתאימו לי ספק כח מיוצב ולא "צואתי" לפדל היקר שלי..

מצטער על הטירטורים....
תודה רבה.
#thumbsup

אסיו, ספר לי על הקומפרסור של הטיוב רינג. מה הוא נותן, כמה הוא איכותי תוך כדי התייחסות לעובדה שהוא מקמפרס סיגנל לא מוגבר של גיטרה ולא משהו שקרוב לאפס.
הוא תורם לסאונד שיהיה עוד יותר חם ועגלגל כי יש לו גם מנורה?
ספר לנו מה אתה מרגיש שהוא נותן. שווה ת'כסף?
#smile
  Span^kinG  
הודעה פורסם: חמישי 10 אפר',03 23:39   
כמה עידכונים:

טוב, מכרתי את האורגן ההוא שהיה לי ואיתו גם את הספק כח הלא מיוצב. אפילו עשיתי רווח קטן... :razz:
קניתי סינטיסייזר יד שנייה או עשירית במחיר מציאה לא נורמאלי (Yamaha sy22) משהו ממש חמוד (לא איזה וירוס אימתני). בכל מקרה, לסינטי קניתי ספק כח מיוצב. עלה לי 45 ש"ח (נראה לי יקר מדי) המוכר אמר שזה הכי טוב שיש לו. טוב..
הגעתי הביתה והלכתי לבדוק אותו קודם על הטיוב קינג. שמתי 9V, מצאתי את הקוטביות בשתי שניות (הייתי צריך לחפש כי לא כתוב על ה-ט.ק).
התחלתי לנגן ואכן היה אוברדרייב\דיסט מדהים וללא האם. איזה תענוג אלוהי.
שיניתי את הזוית שלי ביחס למסך ולמגבר ולא היה אפילו הזימזום הכי קטן!!!
אני יכול להקליט עם מסך דלוק.
פרובלמס סולבד...

בכל מקרה, את הספק חיברתי לסינטי, הרי בשבילו קניתי אותו והלכתי לחבר את הפאואר בנק חזרה לטיוב קינג שלפחות אני אוכל לנגן עד שאני אקנה לו ספק.
הדלקתי, לחצתי עליו והפלא ופלא... לא היה האם.
נקי!
איך? למה?
הספק ריפא לי את הבעיה?
עוד פרובלם סולבד...

איזה כיף.
#biggrin
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » גיטרות - Guitars

לך לעמוד 1, 2   הבא
עמוד 1 מתוך 2

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון