תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 10:48
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
בניית מתג mute למוניטורים
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » DIY, אלקטרוניקה וחיווט
  rockem  
בניית מתג mute למוניטורים
הודעה פורסם: שלישי 20 מאי,03 14:30   
שלום לכולם,

חיפשתי בכל הפורום ולהפתעתי לא מצאתי חומר בנושא הזה
אני מעוניין לבנות מתג שיעמוד בין המיקסר למוניטורים שלי ויאפשר לי
בעצם לנתק אותם כשאני רוצה להקליט

עכשיו, המתג צריך להיות איכותי, יש לי איזה מפסק אחד לארבע ודרכו
האיכות יורדת

מה שאני רוצה בעצם, זה שתי כניסות מונו של PL מאוזנות ושתי יציאות מאותו סוג
גם מאוזנות ומפסק לחיצה

מה שהכי חשוב לי זה איך לסדר את המפסק שלא יעשה לי פיקים כשאני מעביר
אותו מצב

או אם יש לכם פתרון אחד .. אשמח

תודה
ReuvenM
Administrator
הודעה פורסם: שלישי 20 מאי,03 16:39   
להפתעתך, היה הסבר, ובמיוחד התרכזתי בו בנושא הפיקים של המיתוג.
אבל אם כבר חיפשת ואתה מת לפתרון:
אני לא מבין כיצד האיכות ירדה לך במתג הקיים. צריך בשביל זה להכין את החיבור, החוטים וההלחמה בצורה ממש גרועה, או מפסק מכוער, כי סך הכל מדובר בקו 'חם' ולא חלש, כמו זה של מיקרופון לדוגמא, היכן שכל מעבר חלש ינחית בהרבה.
אז יש לברר את הנושא הזה מראש, שכן כל תצורה אחרת תגרע מהאיכות אם לא שומרים על הגיינת ההלחמה/חיבור/חשיפת כבל/מחברים.

שנית, מיקום המיתוג:
לא אמרת, אבל אני מניח שמדובר במוניטור עם הגברה מובנה (זה לא מובן מאליו גם כיום), כך שניתוק בנקודה זו, היכן שלאחריה קיימת הגברה חזקה, יוצרת DC או הפרשי פוטנציאל הגורמים לפיק ופוק. מיתוג אלקטרוני היה משתיק בנקודת האפס של הגל (למניעת הבעיה), אבל זה גדול עלינו כרגע.
הברירה, ועל כך דיברתי בשרשרת הקודמת (נשאלה ע"י Ezri*), היא מיתוג 'חניקה', בו ננתק את האות אל מגבר-הרמקול ובו זמנית נרוקן אותו לאדמה.
3 אפשרויות:
- הוספת נגד קבוע לאדמה (1KΩ ומטה, ככל האפשר מבלי לגרוע מהסאונד) בין רגל המתג המובילה למגבר לבין האדמה (לא-מאוזן)
- שימוש במתג בעל רגליים נוספות, אשר בזמן הניתוק מהמגבר, מקצרות את כניסות המגבר לאדמה (אולי דרך קבל/נגד).
- אפשרות נוספת היא יצירת מנחת T; שני נגדים בטור (300Ω) בין המיקסר לכניסת מגבר (החלק העליון של ה-T), כאשר רגל הציר עוברת דרך מתג המקצר לאדמה (דהיינו: משתק). שים לב שכאן אין ניתוק, אלא 'חנק' אלגנטי ללא נזקים וללא עדי ראיה.

אם החיבור הוא מאוזן, אז אם ניקח את הדוגמא השלישית, במקום לקצר לאדמה נגרום למתג לקצר רגל T אחת של ה"חם" (+) לרגל T של ה"קר" (-).
על כל הנ"ל יש משתנים, תלוי בנסיבות ובציוד.
מקווה שהובנתי
ReuvenM
Administrator
אגב..
הודעה פורסם: שלישי 20 מאי,03 16:45   
עוד סיבה ידועה לקליקים וקרחצים בזמן מיתוג, היא איכות המגע של המתג, היכן שמתרחשות עשרות נגיעות והתנתקויות זעירות ומהירות עד שהמגע כולו מתייצב ומתהדק (מיקרושניות של הר געש ברמקול).
מתג איכותי הוא זה מהסוג הננעץ מגע במגע, אבל לך תמצא.
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » DIY, אלקטרוניקה וחיווט

עמוד 1 מתוך 1

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון