פורסם: שני 26 מאי,03 17:11
שלום לכל מומחי החשמל והחיווט
יש לי UPS למחשב יש לו בנוסף ליציאות הגיבוי גם יציאה אחת שאיננה לגיבוי אלה מוציאה זרם מיוצב (אם אפשר לקבל הסבר קצר על ההבדל בין מיוצב לחלפי)
אילו מכשירים אתם ממליצים לחבר ליציאה זו (סינטים,קונסולה ,מכשירי אפקטים וכדומה) וכמה אפשר להעמיס אל יציאה כזו
תודה
איתי
Act Compatible
פורסם: שני 26 מאי,03 17:31
מניסיון רע מאוד...אני הייתי ממליץ לשים מייצבי מתח על כל הציוד!
יש מכשיר מאוד קטן ונחמד שעולה כמה גרושים וניתן למצוא כמעט אצל כל חנות למוצרי אלקטרוניקה. הוא לא מייצב את המתח, אלא יותר מונע קפיצות שעלולות לסכן את חיי המכשיר.
אני לא כל כך זוכר את שם המוצר, תאלץ לחכות לראובן שיזכיר את שמו (או שתחפש קצת אחורה בהודעות...)
Administrator
פורסם: שני 26 מאי,03 17:43
UPS זה "מתח בלתי מופרע", שזה אומר ספק מתח במקרה שחברת חשמל חדלה לספק חשמל, או שבמבנה נפל הנתיך.
הוא נכנס לעבודה, ורצוי מיידית, בשניה שאין חשמל, מייצר אותו באמצעות המרת המתח מהסוללה הפנימית, וברגע שהוא מזה חשמל סדיר הוא מפסיק לעבוד ומאפשר לרשת לעבור לציוד.
אל-פסק שכזה מתחייב בדרך כלל רק לאספקת המתח הממוצע, 230 וולט~, ותו לא. זה יכול לנוע בטווח רחב או מצומצם, תלוי בדגם/יצרן ( 200-250וולט).
עדיין לא ברור אם המתח שהוא מספק נקי (צורת הגל חשוב שתהיה הכי קרובה לסינוס) ונטול ניצוצות ותדרי רדיו (כתוצאה מתהליך ההמרה בתדר גבוה). מכאן שיש לזכור: הוא מבטיח רק מתח.
מייצב מתח הוא התקן המבטיח שמירה על ערך קבוע של מתח לציוד המחובר, וזאת בטווח סביר של פעולה/סטיה. אם לדוגמא הוא מציע220 וולט, אז אם המתח ירד או יעלה מערך זה, הוא תמיד יספק 220 וולט.
מי נגד מי ולמה?
ראשית, יש כאלה המכילים/מציעים את שתי התכונות במכשיר אחד (ואולי עוד תכונה של הגנה מפני ניצוצות וברקים), ויש אפשרות לחבר גם התקן אחד לשני (אל-פסק->מייצב מתח).
שנית, איזה ציוד רגיש לשינויי מתח? כיום, אין הרבה, להוציא מקרים בהם מתח הרשת אצלך הוא על סף תחתון בשל תשתית חשמל מיושנת/מרחק מעמוד חשמל.
במקרים שאין מספיק מתח, הציוד חדל לתפקד או שרמת ה-hum ממנו גוברת.
אם השינויים הינם מהירים, שניות ומטה, זה מסוכן לכל הציוד, כי מדובר בנחשולים היוצרים בעיות פנימיות בציוד.
מייצב מתח:
הציוד היחיד שאני יכול לחשוב שהייתי מחבר, במקרה ואי אפשר את כל הציוד, זה את המיקסר.
אל-פסק:
אותו הייתי משתדל לחבר על כל מה שלא מוכן לסבול הפסקת מתח, כמו מחשב/כוננים, מסך, טלפון/מודם/רשת, תאורה... מהסיבה הברורה של רציפות עבודה, גיבוי מסודר וכיבוי, עד חלוף המחדל
Administrator
פורסם: שני 26 מאי,03 17:49
נדמה לי שמאור ציין את החשיבות של מסנני רעשים וניצוצות, שחשיבותם בתוך המערכת שלנו היא לאין ערוך. ראה שרשראות קודמות, כולל טריק זול שהצעתי לבניה עצמית של מקצץ/דוחס ניצוצות.
יש שישיות חשמל המציעות את זה בתוכן, יש קופסות שנמכרות בנפרד, ויש שזה קיים בציוד אל-פסק ומייצבים.
זה לא מייצב ולא אל פסק אמנם, אך במקרה הזה אנחנו מדברים על מסנני רשת שהולכים בחפיפה אחת עם הקטע של התחשבות בחשמל הסביבתי שלנו.
פורסם: שני 26 מאי,03 19:41
היי
האם ניתן להשיג שישיות כאילו בחנות רגילה למוצרי חשמל <
מה עליי לבקש<
כמה זהעולה?
פורסם: שלישי 11 נוב',03 21:09
חיפשתי בנושאי אל-פסק אבל לא מצאתי תשובה לשאלתי:
אפרופו ups. אני חייב הסבר לדבילים שבינינו:
1. הערך הזה של ה-VA (יש 500, 600, 700 וכו...) מה הוא אומר?
2. אני רוצה לחבר את המחשב (380W)+ מסך "17 + סינטי (17W) + קו טלפון ל-ups, איזה מהדגמים יספיק לי? האם 750VA יספיק לי?
3. האם הדגמים הקומפקטים (שנעים בין 500-1000 ש"ח) עושים את העבודה? האחרים שמצויין על גביהם את אותם ההספקים מתחילים מ-2000 ש"ח ומעלה, מה ההבדל ביניהם? (line ו-online)
תודה, ומצטער אם פיספסתי הסבר קודם, אני מקבל השבוע את המחשב החדש ורוצה להיערך לברקים המפחידים האלו.