פורסם: שני 25 אוג',03 11:46
שלום לכולם,
אני מקליט תופים באולפני הביתי, ומזה זמן מה (ככל שאני משתפר) אני שם לב שסאונד ההקלטה של ה-BD לא משביע את רצוני. התופים הם Pearl Export, אני מקליט את ה-BD עם AKG D112, וניסיתי כמה פרהאמפים על העסק - Bellari533 (מנורות), DBX386 (משולב מנורה/טרנסיסטורי) וגם פרה טרנסיסטורי אחד. הסאונד שונה, אבל המאפיינים הכלליים שלו דומים: הרבה נמוכים אבל חסר KICK, ומשחקי EQ, גייטים וקומפרסיה לא מביאים אותי לתוצאות שאני רוצה, ביחוד כשמדובר ברוק (כל המשחקים הנ"ל - בזמן המיקס בלבד. אני מקליט נקי).
מיקום המיקרופון: בתוך החור בצד הקדמי של ה-BD, מופנה כלפי המקום בו הפדל פוגע בעור האחורי (החור בעור הקדמי קטן, יחסית, וקשה להכניס את המיקרופון ממש פנימה).
האם כדאי לי להוריד את העור הקדמי לגמרי ולהניח את המיקרופון ממש ליד העור האחורי? האם כדאי לשים שמיכות בתוך ה-BD, או להעיף אותן משם? גם עצות כלליות בנושא יתקבלו בברכה.
תודה!
תומך
פורסם: שני 25 אוג',03 13:57
מניסיוני הדל..
קרב את המיק' קרוב ככל האפשר לצד האחורי של הbd.קרוב לפדאל.
לגבי הkick..
פתרון יכול להיות לקיחת המיקרופון או השמת מיק' נוסף מחוץ לבייס דראם ולהעמיד אותו כ20 ס"מ ממקום פגיעת התפוח בעור ..(בויזואל זה נראה כאילו אתה מנסה להגביר את הפדאל בעצמו.).
Wavelab 9.5 Pro/Nuendo8.3/Pro tools 12.5
פורסם: שני 25 אוג',03 14:40
תסיר לגמרי את העור החיצוני, שים בפנים כריות/שמיכות (אבל לא יותר מדיי, עד שתגיע למצב שאתה סותם אוזן אחת, ובאוזן הפתוחה, שתפנה לכיוון התוף, תשמע את הסאונד שאתה רוצה לשמוע).
קרב את המיקרופון עד למרחק של 25 ס"מ מהעור הפנימי, הצב אותו בין מקום פגיעת הפדל (אמצע התוף), לבין אחת הדפנות (ימין או שמאל). עכשיו סובב את המיקרופון כך שממקומו הוא "יסתכל" על מקום פגיעת הפדל.
Act Compatible
פורסם: שבת 30 אוג',03 01:39
צחיפו למה להסיר את העור החיצוני ? אני מאמין שיצרני התופים שמו אותו שם מסיבה מסויימת שאינה קשורה ליופי.
אני מציע לך קודם כל להגיע למקור טוב ב KICK עצמו עוד לפני שמיקמת את המיק. כלומר, שיהיה מכוון כראוי, אם הוא בומי מדי ורועם באיזורי ה LOW MID אז לרכך עם כריות או שמיכות (פעם שמתי שק שינה וזה יצא לא רע בכלל), כשהגעת לסאונד שמוצא חן בעיניך כבר לא נותר יותר מדי מה לעשות, מה שאני עושה בדרך כלל זה זה AKG D112 כשהתפוח מוכנס עד חצי הדרך אל מול הנקודה בה פוגע הביטר (לא אבי) בעור התוף ואז מפנה טיפה כלפי מטה כדי להמנע כמה שיותר מזליגות של תוף הסנר ובכלל של שאר המערכת.
לעיתים כשה KICK נשמע ממש טוב בחדר אז אפשר גם לשים קונדנסר אחד במצב HYPER CARDIO כ 20 ס"מ (לא חקוק בסלע, שווה לנסות כל מיני פוזיציות ומצבים פולארים של המיק,) מהעור החיצוני (הו הנה ידעתי שיש סיבה למה לא להסיר את העור החיצוני) את שנייהם בדרך כלל אני מעביר בקומפרסיה עדינה ולא מורגשת כדי להגיע למקסימום כח ובנוסף (ואני יודע שיהיו היסתייגויות) טיפ שקיבלתי מיורם ואזן, טכנאי על (למי שלא מכיר, יורם חתום על קליטים כמו פאבליק אנמי ונוטריוס ב.י.ג) הטיפ אומר וזה באמת עובד שמערכות תופים בטאמים בפלורים ובעיקר בבאס דראמים רועמים שלא לצורך באיזור ה 250 HZ ולכן ברוב המיקרים נעשה לנו גומחה קטנה באיזור אבל שוב, לא הכרחי ולא מומלץ לבעלי לב חלש שלא מוכנים לקחת את הסיכון של הקלטה עם אי קיו.
זהו בערך
בום בום בום בום בום בום בום בום בייס דראם פצצות
פורסם: שבת 30 אוג',03 19:43
כמובן צריך לכוון את התוף עד לקבלת הסאונד הרצוי, אבל היות וה D112 מותאם להצבה בתוך התוף, אתה צריך לשים אוזן בתוך התוף כדי לשמוע אם זה הסאונד הרצוי...
היות והסיכוי שתשמע משהו אחרי זה לא גדול ממש, אתה יכול מראש לקחת בחשבון שכשיש עור חיצוני, הסאונד בפנים יותר באסי ועמום. לעומת זאת, אם תוציא את העור לא תצטרך לדחוף אוזן פנימה כדי לקבל תמונה נכונה יותר. מה שתשמע בלי העור החיצוני יהייה קרוב יותר למה שהמיקרופון ישמע.
אל תציב את המיקרופון מול מקום פגיעת הביטר, וזה מאותה סיבה שאם תציב מיקרופון שירה מול הזמר בלי פופר, תקבל מה שתקבל. הרעיון (בכל הקלטת תוף) הוא לכוון את המיקרופון בזווית של 45 מעלות מהעור, ואז הממברנה לא תקבל את שוק חייה עם כל הקשה. אני מציב D112 בחצי הדרך בין דופן התוף לבין מקום פגיעת הביטר, מופנה בזווית כלפיו. ככל שהמיקרופון "יסתכל" יותר על מקום הפגיעה, תקבל BD יותר פאנצ'י.
פורסם: שבת 17 יונ',06 02:47
נסה לשים מיקרופון נק מודבק ל BD מהצד של הביטר עם פד לפנים ולדחוף אותו בעדינות במיקס מלמטה
S.Supporter
פורסם: שבת 17 יונ',06 12:26
וחבל ידידנו מתבשבש בהקלטות כושלות כבר 3 שנים, מוטב מאוחר מלעולם לא.