השפעת הבינה המלאכותית על המוזיקה, המצב כרגע
Wednesday, 13-09-23, 00:00, מקור: Reuven Mansharoff ::: ::: נושא: AI בינה מלאכותית @ 178381
דבר אחד שהמצדדים והמתנגדים יכולים להסכים עליו, הוא שמוזיקה שנוצרה עם בינה מלאכותית שינתה את תעשיית המוזיקה לנצח - בדרכים חיוביות, אך גם בעייתיות.
מוזיקה הנוצרת באמצעות בינה מלאכותית מובילה לצורות חדשות ושונות ביצירה
בינה מלאכותית (AI) הפכה בשנים האחרונות לכלי רב עוצמה בתחום המוזיקה. AI משמש ליצירת מוזיקה חדשה, עיבוד מוזיקה קיימת, ואפילו ליצירת מוזיקה אינטראקטיבית. התחזקות המוזיקה שנוצרת כך הובילה לחברות ואנשים פרטיים להציע פרשנויות ייחודיות לשירים ואמנים ידועים.
אחד היתרונות העיקריים של AI בתחום המוזיקה הוא שהוא מאפשר ליצור מוזיקה בצורות חדשות ושונות. AI יכול לשלב אלמנטים מוזיקליים מן התרבויות השונות בעולם, ליצור מוזיקה מורכבת ומאתגרת, או ליצור מוזיקה ייחודית לכל משתמש.
לדוגמה, AI יכול לשמש כדי ליצור מוזיקה אינטראקטיבית, שבה המשתמש יכול לקחת חלק ביצירת המוזיקה. AI יכול גם לשמש כדי ליצור מוזיקה שתתאים למצבים מסוימים, כגון מוזיקה לרגיעה או מוזיקה למשחקים.
AI עדיין בחיתוליו בתחום המוזיקה, אך יש לו פוטנציאל רב ליצור מוזיקה חדשה ומסעירה. AI יכול להוביל לצורות חדשות של מוזיקה,שיהיו ייחודיות וייחודיות.
דוגמאות לכלי מוזיקה מבוססי AI:
- Magenta הוא כלי AI של Google AI שיכול ליצור מוזיקה חדשה. Magenta משתמש באלגוריתמים של למידה חישובית כדי ליצור יצירות מוזיקליות מגוונות, החל מיצירות קלאסיות ועד ליצירות מודרניות.
- Aiva הוא כלי AI של Aiva Technologies שיכול ליצור מוזיקה מותאמת אישית. Aiva משתמש בנתוני מוזיקה רבים כדי ליצור יצירות מוזיקליות ייחודיות לכל משתמש.
- Flow Machines הוא כלי AI של Sony Music Entertainment שיכול ליצור מוזיקה אינטראקטיבית. Flow Machines משתמש באלגוריתמים של למידה חישובית כדי ליצור יצירות מוזיקליות שמשנות את עצמן בהתאם לפעולות המשתמש.
נוסף, AI מאפשרת למוזיקאים ליצור מוזיקה בצורה ייחודית יותר. לדוגמה, AI יכולה לשמש כדי ליצור מוזיקה המבוססת על הרגשות של המוזיקאי, או על זיכרונותיו.
דוגמאות למוזיקה הנוצרת באמצעות AI:
- מוזיקה ייחודית: AI יכולה לשמש ליצירת מוזיקה המבוססת על רגשות או זיכרונותיו. לדוגמה, AI יכולה ליצור מוזיקה המבוססת על מצב הרוח של המוזיקאי, או על זיכרונות מאירועים ספציפיים בחייו.
- מוזיקה חדשנית: AI יכולה ליצור סגנונות מוזיקליים חדשים, או לשלב בין סגנונות מוזיקליים שונים. לדוגמה, AI יכול ליצור מוזיקה אלקטרונית עם אלמנטים של מוזיקה קלאסית, או מוזיקה פופולרית עם אלמנטים של מוזיקה אתנית.
- מוזיקה יעילה: AI יכולה לשמש כדי ליצור יצירות מוזיקליות תוך זמן קצר, או להתאים את המוזיקה לסגנון המוזיקאי. לדוגמה, AI יכולה לשמש כדי ליצור פסקול לסרט או סדרת טלוויזיה, או כדי להתאים את המוזיקה לסגנון של זמר או להקה מסוימים.
במגמת מורכבות הולכת וגוברת, יצירות שנוצרו על ידי בינה מלאכותית הפגינו את כישרונן לחקות באדיקות את הסגנונות והצלילים של מוזיקאים שונים. עם זאת, אמנים לוקחים את זה צעד אחד קדימה על ידי שימוש בטכנולוגיה כדי להעשיר את ההקלטות שלהם מעבר לתוצאה.
מוזיקה שנוצרה על ידי בינה מלאכותית מציעה לאמנים יותר אפשרויות יצירתיות
מוזיקאים אימצו את הבינה המלאכותית ליצירה בדרכים הדומות יותר לכלי שיתופי, חשיבה קדימה יותר מאשר למכונה ממוקדת חיקוי.
הסופר רובין סלואן והמוזיקאי ג'סי סולומון קלארק יצרו אלבום באמצעות Jukebox של OpenAI, אשר, כמו Magenta, יכול להמשיך באופן חזוי קטע מוזיקלי. אלבום 2019 של Holly Herndon, Proto, שתואר על ידי Vulture כ"אלבום המיינסטרימי הראשון בעולם שנוצר עם בינה מלאכותית", כלל רשת עצבית שיצרה וריאציות שמע על בסיס שעות של דגימות קוליות.
בהשראת יישומים אלה, אמנים וטכנאים מקווים להגיע לרמה רחבה עוד יותר. אפשרות אחת עבור בינה מלאכותית במוזיקה עשויה להיות מודלים המגיבים לאמנים בעת הופעה על במה ובזמן אמת. במקום לערוך את החלקים המעניינים שהציע מודל, מוזיקאים יוכלו לשלב רעיונות מוזיקליים עם בינה מלאכותית, בדיוק כמו נגן בס ומתופף אנושיים.
בעוד תרחישים אלה נראים מבטיחים, קיימת אי ודאות ופוטנציאל תרחישי שאמנים צריכים לקחת בחשבון לפני שהם נכנסים לחזונות אלה. הזמן יגיד.
מוזיקה שנוצרה בעזרת בינה מלאכותית מעוררת מחלוקות משפטיות בנושא זכויות יוצרים
יחד עם חוסר מקוריות, מסגרת החקיקה של בינה מלאכותית במוזיקה נותרה מעורפלת. הבעיה מי מחזיק בזכויות היוצרים על מוזיקה שנוצרה בידי בינה מלאכותית עדיין לא הוסדרה בחוק. כתוצאה מכך, מי שמפיק מוזיקה שנוצרה על ידי בינה מלאכותית עשוי לא להיות מסוגל לרשום זכויות יוצרים עליו, בעוד שמוזיקאים ששיריהם נותחו עשויים לא לדעת מתי מותר להם לתבוע מישהו על העתקת מילותיהם או אלמנטים מוזיקליים אחרים שלהם בצורה קרובה מדי.
יצירה באמצעות בינה מלאכותית מעוררת חששות מפני אובדן מקום עבודה
אובדן מקום עבודה עקב אוטומציה, יש דאגה גדולה כאשר מדובר ב-AI, והמוזיקה אינה יוצאת דופן מהמגמה הזו. בינה מלאכותית שמייצרת ביטים, מקצבים ומלודיות עשויה להחליף את תפקידי הכותבים, הבסיסטים ונגנים אחרים.
כמובן, המטרה הסופית, לפחות זו המוצהרת בעדינות, היא שבינה מלאכותית תסייע למוזיקאים, ותשמש ככלי צמוד להוספת צלילים וטריקים חדשים בתהליך היצירה. עם זאת, AI שגורם לאובדן מקום עבודה בתעשיית המוזיקה הינו אפשרות מאוד אמיתית שאמנים, טכנוקראטים וגורמים אחרים צריכים לשקול כאשר הם מסתמכים על מחוללי מוזיקה באמצעות AI.