אקט מוסיקלי Audio and Music Technology
כאבים ביד בזמן אימון נגינה
    מתוך הפורום בס - Bass
Saibuster
פורסם: שלישי 12 פבר',02 18:21
Ok, ive got this litlle question:

My bass teacher insists that i will do kvintot near the headstock (for example F+G )with my first and third fingers, now dont get me wrong, i have no problem doing so!, but after a while that i practice this method(and my wrist is at a 90 dgree angle) my wrist REALLY start to hurt.i told him that it hurts and that i dont have problem doing this, but it would be much easyer on my small hands (im not a big guy)to do it with my first and 4th finger (zeret) and he insists that i will do it with the first and third.

I wanna hear your opinions about this.i must say that this teacher is AMAZING and he got me playing jaco and alan caron stuff in less then 5 monthes!(i never in my life held a guitar or bass b4 i started taking lessons) but this akshanut seems a litlle strange to me...

What do ya'all think i should do?, i realy dont want to have a daleket in my hand.

thanks.

kedar
פורסם: שלישי 12 פבר',02 20:46
טוב, ברמה העקרונית אני אישית מסכים עם המורה שלך, כי לטווח הארוך זה רק ישפר לך את הטכניקה וזה בדוק. באיצבוע קווינטות של אצבע ראשונה ושלישית יהיה לך יותר נוח בפראזות מורכבות יותר שמטפסות לאורך צוואר הגיטרה. אבל, אבל, אבל אם באמת האצבעות שלך ממש קצרות אז אתה צריך לנתב את האיצבוע שלך איך שנוח לך. אם זה משהו שכבר הרבה זמן לא נוח לך (כמה חודשים?) ואתה לא מצליח להתרגל לטכניקה אז וותר לדעתי ונגן איך שנוח לך.
K
מי המורה שלך?
Saibuster
פורסם: שלישי 12 פבר',02 20:58
Its only near the headstock (F,F#,G,A,Bb,B) and he gave me this strange exersize which i suppose to work only on kvintot for like.. 1 minut at that area, then it starts to hurt(i dont care about the pain, but it feels like a bad kind of pain, not a muscle pain, a wrist joint pain which can couse a daleket).

i've got no problem whatsoever doing it once in a while.


_________________
Fox uniform charlie kilo
Tone
פורסם: רביעי 13 פבר',02 05:35
יש אימון שרירי ויש גם קצה של יכולת לכל אחד בצורה אחרת גנטית. לא צריך להתבלבל ביניהם.
יש נגנים שאיבדו כושר נגינה בגלל טאנל סינדרום בכף היד איפה שהעצב נלחץ בגלל נפיחות ועושה כאבים מתופת.
זה מזכיר לי בטירונות שהמכ לא האמין לי שאני לא יכול לישר ברכים וחשב שאני מתפדח עליו.
כל אחד צריך להרגיש איפה הקצה שלו ואתה כנראה הרגשת ומעלה פה את החשד הזה. אסור גם לשלול נסיון של מורה דגול, בינהם כמה רוסים מוכשרים רצח, שלמדו ככה לנגן וגם להחליק על הקרח וגם התעמלות. עד הקצה!
Saibuster
פורסם: רביעי 13 פבר',02 05:52
I dont know if its funny or not but he is russian, and he is truly "that" kind of teacher :smile:

And as a true fanatic-fashist(fundamentalist?) as im i tend to do everything he tells me to do exactly as he said(so far only succeses) so i guess i'll do what he tell me to do . but will lower the pressure, and .will do this annoying exersize less

But anywayz thanks for your opinion mates #biggrin

TamirE
פורסם: רביעי 13 פבר',02 07:24
בעקרון הקטע של מרחק בין אצבעות לא בעייתי בד"כ אבל מושפע מהמון דברים נוספים כמו ההקשתה של היד, המיקום של האגודל וכד'. קווינטות עם אצבע ראשונה ושלישית זה משהו שכדאי לעבוד עליו בכל מקרה כי זה די בסיסי בהשוואה לנגינה של סיקוונס על F יוני או מיקסולידי שפרוש ב 3 תוים למיתר בבס, וגם את זה מומלץ להצליח בסוף בלי להזיז את המיקום של היד.
תנסה להתמקד יותר בשאלה שלך עם המורה שלך. להראות ולענות על "מה הבעיה עם זה בעצם" בפורום בטקסט זה מאוד בעייתי.
לגבי דלקות גידים וכד' - כל נגן נתקל במעט כאבים פה ושם, צריך לשים לב לא להתקדם מהר מידי על חשבון בעיות כאלה ועל חשבון בעיות טכניות בכלל. אם הידיים שלך מאותתות לך לנוח, קח מנוחה ותרגיע את כמות האמונים שלך לשבוע עד שהכל יסתדר או ישתפר לפחות.
שים לב איזה מקום בדיוק כואב ומתי ותנסה פשוט להפעיל פחות כח באיזור הזה בנגינה. תתחיל מלנסות לנגן ככה שרק האגודל וקצות האצבעות המשתתפות יגעו בצוואר ותראה אם שינוי בזווית ההקשתה של האצבעות עוזר לך.
שוב, אני לא יודע עד כמה מה שאני רושם כאן עוזר לך. אם כל מה שרשמתי לא עוזר בכלום אני מציע לך לחשוב על למצוא בס שיותר מתאים לך מבחינת אורך הצוואר ביחס לכמות השריגים ומבחינת עובי, כמובן אחרי שתרגיע את האימונים לזמן מה ותנסה שוב. הידיים מתחזקות ליותר ממה שהן היו בהתחלה אחרי "תקופת צינון" כזו, כל עוד היא לא ארוכה מידי (הכוונה היא לנגן דברים פחות טכניים ולהשקיע יותר בלמידה של כל מיני דברים תיאורטיים במשך שבוע לדוגמא, אבל לא לנטוש לגמרי את הנגינה שבוע).
Saibuster
פורסם: רביעי 13 פבר',02 16:29
היי תמיר,

דבר ראשון תודה על התשובה.
תראה, זה לא משנה על איזה בס אני אנגן (כרגע על פנדר גז בס שהיא מאד נחה) כי בכל מקרה פרק כף הייד
יגיע למצב של 90 מעלות, ששם הבעיה. הכאב הוא לא כאב של שרירים.
אולי הבעיה היא במקום אחר... רוב הבסיסטים, ואפילו כמעט כל הבסיסטים שאני רואה מנגנים עם האגודל על הקצה העליון של הצוואר (לייד מיתר מי), אפילו ראיתי בסיסטים שעושים מיות על מי עם האגודל.
האגודל שלי אף פעם לא יוצא מאמצע הצואר, מה שמאפשר לי למתוח את הייד יופי בכל פוזיציה וללא יותר מידי מאמץ. הבעיה היא שבתכניקה הזאת פרק כף הייד מגיע למצבים של 90 מעלות לעיתים קרובות.
ושם הבעיה... הכאב הוא של הפרק לא של השרירים.
אבל יכול להיות שאני סתם בכיין, אני אמשיך להתאמן כמו שהוא אומר לי, אני פשוט אוריד את כמות הנגינה ואתרכז קצת יותר בדברים תאורתים שאני לא חזק בהם כמו שתמיר הציע.
eliya
פורסם: רביעי 13 פבר',02 20:06
אם אתה שואל אותי, עזוב ללמוד אצל מורה.
אני כל הזמן משנה את הפוזיציה של האגודל לאיך שנוח לי, זה גם תלוי בשיר, הרבה פעמים אני מנגן גם עם האגודל על המי ואצלי האגודל אף פעם לא באמצע הגריף.
בקיצור תנגן איך שנוח לך! #guitarist
TamirE
פורסם: רביעי 13 פבר',02 23:07
טוב, אז בואו נעשה קצת סדר פה. יש כל מיני שיטות לנגן. השיטה של פאנקמן מאוד נוחה לנגינה על המיתרים הגבוהים (שנשמעים גבוה יותר, אם לא הבנתם) אבל היא בעייתית כשמנגנים על המיתרים הבסיים יותר. אני מנגן על בס 5 מיתרים עם צוואר די בומבסטי וזה לא ממש אופציה בשבילי לשים את האגודל מעל הצוואר. באופן כללי זו טכניקה שנוחה יותר כשמנגנים בעמידה - וגם אז רק לגבי כמה דברים ספציפיים.
אני תומך יותר בשיטה של סאיבסטר אבל לא צריך להיות מקובע לתשעים מעלות, ואפשר לזוז טיפה לפה ולשם סביב איזשהו ציר.
מה שעוד יכול מאוד לעזור זה לנסות לנגן כשמה שנוגע בגיטרה זה לא החלק הרחב יותר של האצבע הראשונה והאגודל אלא טיפה יותר על הצד שלה. יש כאלה שזה מאוד עוזר להם.

עכשיו קצת לגבי הכאבים - פרק לא יכול לכאוב. מה שכואב לך זה עצב שנמצא באיזור של הפרק. הכאב הנפוץ יותר בנגינה בטכניקה של ה 90 מעלות הוא באיזור מרכז האמה. יש שם גידים (אולנרי, קרפלי) שאחראיים על הכיווץ שגורם ליד להגיע ל90 מעלות. אתה יכול לנסות להניח את היד רפויה על שולחן וללחוץ במרכז האמה ותראה איך שקצות האצבעות שלך עולות (הצפורניים צריכות להיות בצד הקרוב לשולחן). זו בעצם הפעולה שאתה מבצע בלי הפסקה בנגינה בטכניקה כזו. השריר מותח את הגידים האלה ומעודף פעילות הם פשוט משתפשפים וכך נוצרת דלקת (הדלקת כאן היא ממש "מכנית" בד"כ ואין לה קשר לדלקת גרון חידקית או ויראלית במובן הזה למרות שדלקות "פרקים" יכולות להיווצר גם במקרים נדירים אחרי דלקת גרון חידקית שלא טופלה כראוי אצל אנשים בעלי מערכת חיסונית חלשה).
כאב ממש בשורש כף היד נובע גם הוא בערך מאותן סיבות של עודף נגינה אבל במקרה הזה רוב הסיכויים שמדובר בכאב על רקע של שפשוף בין העצמות במפרק של שורש כף היד (יש שם די הרבה עצמות. זה די דומה לכאבי ברכיים שנובעים משחיקת סחוס ברמת העקרון אבל יש גם את העניין של העצב הקרפלי שם אז זה קצת יותר מורכב).
לגבי הטיפול בבעיות כאלה - קודם כל מומלץ לקחת הפסקה מעודף הנגינה ולנגן בצורה יותר נורמלית. צריך לשים לב לא לדלג בין השריגים עם כל היד כשאתה מנגן בפוזיציה מסוימת אלא לעבוד על מרווח בין האצבעות ולנגן בצורה של פוזיציה מסוימת שבה רק האצבעות זזות. כמובן שעוברים בין פוזיציות בנגינה אבל פחות ממה שעוברים בין שריגים.
במקרים שהפסקה קלה לא עוזרת אתה יכול ללכת לרופא שלך ופשוט להתייעץ איתו. בד"כ יעשו לך בדיקת דם לשלול בעיות יותר רציניות ומחלות תורשתיות (בעזרת ספירת דם רגילה ואולי גם רומטויד פקטור) וימליצו לך להשתמש באיזשהו תכשיר (בד"כ משחה) ממשפחת ה NSAIDs
(non-steroid anti inflammatory drugs) כמו וולטרן/דיקלורן וכל אלה. אם המצב נובע יותר משריר (ואז הכאב מתבטא יותר לכיוון המרפק ובצד וזה יותר נדיר אצל מוזיקאים, אלא אם כן הם עוסקים בהרמת משקולות בזמנם הפנוי) אז פשוט חימום יכול לעזור (נגינה עם מגן מחמם כלשהו או שימוש במשחה מחממת כמו בן-גאי). אם המצב קשה יותר יתנו לך כדורים ממשפחת התרופות האלה (מי שהיה בצבא בעומס פיזי קצת בטח זוכר את האיבופן/ארטופן).
בד"כ אין צורך להגיע לשלב הזה בטיפול כי אחרי מנוחה היד מתחזקת (ובעיקר ה"מעטפת" של הגיד).
במידה וזה ממש ממש ממש כואב במשך כמה חודשים קשים כנראה שהמצב קשה יותר ואז צריך ממש להתחיל טיפול סטרואידי (בד"כ בזריקות באיזור) ואפילו ניתוחים להקלת הלחץ על העצב. שוב, אלה מקרים נדירים וכאובים שיכולים לקרות גם ממצבים נדירים של דלקת ממקור פתוגני באיזור בעקבות מחלה קשה או פציעה שהזדהמה.

בגדול אתה יכול לחסוך לך את כל הבלאגן הזה אם תקפיד על נגינה נכונה ולא תתלהב לרוץ קדימה ולנגן מהר בטכניקות שגויות. נגינה איטית בטכניקה לא נכונה בד"כ לא תגרום לשום בעיה.
eliya
פורסם: רביעי 13 פבר',02 23:39
אף פעם לא ניגנתי על 5 מיתרים(לצערי) אז אני לא יודע בקשר לטכניקה בנגינה עליה. כבר דנו פה על הנגינה על 5 מיתרים ואני מאמין שברגע שמישהו יעבור לנגן על 5 מיתרים תוך חמש דקות הוא יתרגל לנגינה עליה.
אתה יכול לדעת מתי הטכניקה שלך אינה נכונה* ברגע שמתחיל לכאוב לך ביד אחרי כמה דקות של נגינה ללא הפסקה. אם תנגן כל יום למעלה מ-10 שעות אז אולי באמת תתחיל לך דלקת, אפילו אם הטכניקה שלך נכונה וגם אז, אם תתפוס את זה בזמן תוכל לרפא את זה. גם לי פעם הייתה דלקת, באצבע המורה(אם ככה קוראים לה, נו, זאת שליד האגודל..) וכל היום הייתי עושה איתה קליקים ללא עזרה של יד נוספת! פשוט הייתי מקפל אותה והיו יוצאים קליקים, בנוסף, כאב לי כשהייתי מנגן, מה שעשיתי היה להרגיע את קצב הנגינה שלי.
לפי מה שידוע לי, אפשר לקבל דלקת פרקים מנגינה לא נכונה על קונטרבס ואפשר גם לשבור את הכתף אם הוא נופל עליה. לכן, אם הייתי מנגן על קונטרבס, אולי הייתי הולך למורה.

* כשאני אומר טכניקה נכונה, אני מתכוון שהיא לא מכאיבה לך. לא טכניקה שמישהו אמר לך לנגן ככה.
Saibuster
פורסם: רביעי 13 פבר',02 23:54
איזה מלך! #thumbsup
תודה על התשובה המפורטת תמיר!
אבל יש לי שאלה נוספת עכשיו אחרי שעזרת לי להבין את כל הסיפור הזה של דלקות בגידים :

אמרת שאפשר לחזק את המעטפת של הגידים? ז"א שאם אני עובד על פעולה שגורמת לחיכוך בגידים,מרפה בזמן, ונותן זמן למעטפת להתחזק, אז הגיד כאילו "מתחשל"
והסיבולת שלו (העמידות לדלקות) עולה?
TamirE
פורסם: חמישי 14 פבר',02 00:13
קודם כל נזכרתי במשהו קטן, לפעמים עושים גם שקיעת דם כחלק מבדיקות הדם הסטנדרטיות למקרה הזה (שקיעה רגילה, כלומר ESR ולא PT PTT שקשורות למשהו קצת שונה), לא נראה לי שזה משנה מידי לקוראי הפורום בכל מקרה וזה נתון לשיקול דעתו של הרופא ששולח לבדיקות.

עכשיו לעוד כמה דברים:
סאיבסטר, הגוף תמיד נוטה להחלים בצורה טובה כי לזה הוא מתוכנן בעצם, אבל זה מסוכן. אל תיקח את זה בתור יעד כי אם תטעה בהערכת החוזק שלך תוכל להגיע למצבים מאוד לא נעימים. זה די דומה למצבים של שברי מאמץ אצל ספורטאים אבל מדובר פה ברקמות הרבה יותר חלשות מעצמות ולכן צריך להיות הרבה יותר זהירים (זה די נפוץ להגיע לשבר מאמץ דרגה 1 במהלך אימונים רציניים בריצה לדוגמא וזה גם לא ממש נורא, אבל אם מגזימים בזה אפשר להגיע לדרגות גבוהות יותר וזה ממש לא נעים).
ו Ab, נראה לי שגם ככה כולם קוראים פה הכל אז זה לא ממש משמעותי לדעתי :smile:
פאנקמן, התופעה שתיארת מתאימה יותר לדלקת שמעורב בה הקרום הסינובי במפרק ולא גיד. ה"קליק" ששומעים בד"כ נובע מהרס של איזשהו ואקום וזה בעצם שחרור של כמות קטנה של גז שנספג אח"כ חזרה. הקליקים האלה כשלעצמם לא אמורים להזיק. טיפול בNSAIDs אמור לעזור מאוד לטיפול בדלקת (שכנראה גרמה איכשהו להתרחבות מהירה של המרווח בין שתי העצמות באצבע המורה שלך בעת תנועה, אולי בגלל תזוזה של הקרום הסינובי המודלק).
זה משהו שלא אופייני דווקא לנגנים כי בד"כ לא מזיזים את המפרק הזה יותר מידי בנגינה. זו דלקת דומה לאחד המצבים שיכולים לגרום כאבי ברכיים.
astond
פורסם: חמישי 14 פבר',02 08:12
שאלה:לי בדרך כואבת היד הימנית הפורטת,אחרי 3 שעות של נגינה וגם קצות האצבעות הפורטות משתפשפות ומציקות. יש לזה פיתרון? דר' תמיר??
TamirE
פורסם: חמישי 14 פבר',02 08:31
התרטפלתי קשות, אסטונד, חשבתי שגם אתה מבין בתחום לא מעט :smile:

השאלה היא מה כואב לך בדיוק. קצות אצבעות משתפשפות בד"כ נעשות קשות, כמו אצבעות של נגני גיטרה ביד שמאל אפילו, פשוט צריך להתמיד בזה.

כאב אחר אופייני ביד ימין בבס הוא באמת במרכז האמה בערך וזה בדיוק כמו שהסברתי בהתחלה. צריך לעבוד על נגינה בצורה יותר נינוחה מבחינת זה שלא תצטרך להזיז את היד בפראיות עם כל פריטה וגם להזיז כמה שפחות את שורש כף היד.

בגדול הכל די דומה, אבל אי אפשר ממש להבין את הכל ממה שרשמתי פה לדעתי. יש כאבים על רקע של דלקות גידים שהם באמת הכי נפוצים ויש כאבים שנובעים מדלקת במפרק שזה קצת יותר מורכב, ויש כאבים שנובעים מהרבה סיבות אחרות. צריך לחשוב לגבי כל כאב - למה הוא מופיע ואיך הנגינה משפיעה על זה ולנסות לתקן את זה. ואם זה לא עוזר אחרי זמן מה מומלץ ללכת להתייעץ עם רופא.
astond
פורסם: חמישי 14 פבר',02 08:55
אחי מה זה התרטפלתי??
טוב אתה יודע שלפעמים אני מנגן בצורה די אגרסיבית על הבאס ולפעמים בגיגים של שלוש שעות יד ימין קצת כואבת אבל אחר כך אני נותן ליד ולעצמי מנוחה מספיקה :razz: .
בקשר לקשיות שנוצרת בקצות האצבעות הפורטות,זה באמת קורה אחרי נגינה מאומצת ומרובה וזה די כמו שפשפת ושמעתי שישנו איזה חומר שמורחים על קצות האצבעות לפני הנגינה כדי ליצור שכבת הגנה. מכיר משהו כזה? שמעת על דבר כזה? :irritated:
TamirE
פורסם: חמישי 14 פבר',02 09:03
התרטפלתי זו הטייה של פועל אנגלי בעברית - ROTFL. זה קיצור של rolling on the floor laughing שהיה נפוץ פעם, בעידן של רשתות טקסטואליות ומודמים של 14kbps.
לגבי הקשיות בקצות האצבעות - לפי דעתי היא הכרחית. זה נכון שיש כל מיני "תכשירי הגנה" שנועדו סה"כ לעשות כסף על גב החששות של מוזיקאים מזה, אבל ברגע שיש לך עור קשה בקצות האצבעות זה לא מפריע לך לנגן מהר ובגלל זה זה כזה טוב. ביד שמאל של גיטריסט שמנגן על גיטרה עם מיתרים דקים (הכוונה היא פשוט לא למיתרים של קלאסית שהם עבים יחסית) אתה תראה ממש עור קשה בד"כ אם מדובר בנגן שחורש על הגיטרה.
עוד משהו לגבי השאלה שלך - תנסה להתאים לעצמך זוית נוחה של הכיפוף בשורש כף היד ביד ימין, זה יכול מאוד לעזור.
eliya
פורסם: חמישי 14 פבר',02 22:53
אסטונד, לך בתור בסיסט ותיק כואב בקצות האצבעות?
דווקא אצל בסיסטים ונגני גיטרה העור בקצות האצבעות נהיה קשה עד שאין בחלק הזה של האצבע רגש.
לגבי הכאבים ביד ימין, לי זה פעם היה קורה בין האצבע המורה לבין האצבע של התנועה המגונה. כדי לפתור את זה צריך להחליף את התנוחה של היד או לנגן על מפרט :razz:
כשאני מקפיץ מהר והרבה היד שלי מתעייפת(יד ימין), אני יודע שזה משהו שגוי בצורה שבה אני מקפיץ אבל שום דרך אחרת לא עוזרת.
Rock_Artist
פורסם: שישי 15 פבר',02 22:03
עיינתי קצת ורציתי להזהיר..

באופן כולל!
במידה וכואב ובעיקר כאבי פרקים... צריך להפסיק מיד את הליך האימון. ברוב המקרים יכול להיות נניח שהתרגיל בסדר אבל הביצוע שלו לא נכון והוא _פוגע_ ביד.
לכן, צריך לעשות תרגילים נכון ובמידה וכואבים להפסיק ולנסות להבין כיצד ניתן לעשות את זה נכון (רצוי לפנות למורה).
במידה ומדובר בעייפות כדוגמאת עייפות פרק או אצבעות הדבר הוא טוב. זה לא כאב חד אלא עייפות שמתאר "פציעה" של השריר שהיא בעצם מה שגורם לו להתחזק מאוחר יותר (זהו פיתוח שרירים שמורגש גם לאחר תרגילים בעולם הספורט).

לכן, כמו בכל דבר זה מאוד תלוי אם הדבר מבוצע נכונה פה לא כל הדרכים מובילות לרומא אלא רק אחת בלי כאבים (וכל אחד והגוף שלו שצריך התאמה אישית מסויימת).

אבל עדיין לזכור שלא כל כאב הוא מסוכן.
לדוגמא בתחילת נגינה על גיטרה הפציעה של כריות האצבעות היא דבר חיוני ומחשל. בפסנתר, נפילות על המקלדת עם כריות האצבעות ומשקל כאשר הפרק משוחרר והאצבעות נעולות הוא דבר מחשל. פשוט להיזהר כאשר כואב. התעלמות מהמצב עלולה לגרום לנזק רב (התייעץ במורה :smile: ).
TamirE
פורסם: שישי 15 פבר',02 22:21
תראה, רוק ארטיסט, אתה אולי צודק אבל לא צריך להגזים. כל מה שכתבתי קודם הוא באמת בהסתייגות הזו שאם הכאב לא עובר אחרי מנוחה קצרה כדאי לגשת לרופא וזה גם מה שמופיע בכל התשובות, אבל רוב הכאבים באמת נובעים מאימון יתר שמנוחה קצרה עוזרת להם. גם רופאים לא נוטים לתת טיפול תרופתי ככה סתם.
תכנס ללינק שרשמתי לאתר של מיקרוסופט ותראה מה הם רושמים בהתחלה. זה בדיוק מה שצריך לחשוב עליו:

When using a computer, as with many activities, you may experience occasional discomfort in your hands, arms, shoulders, neck, or other parts of your body. However, if you experience symptoms such as persistent or recurring discomfort, pain, throbbing, aching, tingling, numbness, burning sensation, or stiffness, DO NOT IGNORE THESE WARNING SIGNS. PROMPTLY SEE A QUALIFIED HEALTH PROFESSIONAL, even if symptoms occur when you are not working at your computer. Symptoms such as these can be associated with painful and sometimes permanently disabling injuries or disorders of the nerves, muscles, tendons, or other parts of the body. These musculoskeletal disorders (MSDs) include carpal tunnel syndrome, tendonitis, tenosynovitis, and other conditions. "

אז צריך באמת לחשוב האם הכאב הוא קבוע, חוזר או ממש מציק וגם להתחשב ב"מקדם האמא הפולניה" :smile:

החומר שכתבתי בתשובות הקודמות נועד בעיקר לשמש כחומר עזר למי שמתעניין טיפה ומעוניין לדעת על בעיות שכיחות בעיקר. עדיין יש הרבה מקרים מפורסמים שהסתיימו לא טוב כמו המקרה של ג'ייסון בקר לדוגמא. המטרה פה לא היתה לתת איזשהו ייעוץ רפואי דרך הרשת (דבר שאני ממש נגדו כי ללא הערכה פיזית ובדיקה זה בלתי אפשרי) אלא לתת חומר ברמה שתמצא בספרי רפואה ואנציקלופדיות שונים בשפה שכל אחד כמעט יוכל להבין. אם אתה ממש מתעניין בתחום תנסה לחפש ברשת ב webmd לדוגמא, למרות שאני לא טרחתי ורוב מה שראיתם פה נובע מהידע שלי מעיון בספרים כמו harrison's principles of internal medicine ו the merck manual לדוגמא.
המידע שנתתי בשרשרת הזו אינו בא להחליף כל טיפול רפואי אלא רק ללמד טיפה על הבעיות השונות ובעיקר הנפוצות שעשויים להתקל בהן!

יכולים להיות גם מקרים נדירים יותר כמו לדוגמא כאב בעל אופי התקפי שיופיע עם נפיחות אודם וכאב מאוד חד במפרקי הבוהן ברגל (בד"כ) אך גם ייתכן שבמפרקי האגודל וזה משהו נדיר למדי שמקושר למחלות כמו GOUT שכל המקור שלהן הוא בכלל בבעיה של ערכי חומצה אורית גבוהים.
זו רק דוגמא אחת למשהו שלא כל כך קשור לנושא ושכדאי שתלכו לרופא אם הוא קורה (למרות שגם רופא יתקשה באבחון של מצב כזה בהתחלה בד"כ ויש גם psuedo-gout שלא נגרמת מבעיה בחילוף של החומצה האורית אלא משהו קצת שונה).

ורק למקרה שפספסתם, עוד פעם:
המידע שנתתי בשרשרת הזו אינו בא להחליף כל טיפול רפואי אלא רק ללמד טיפה על הבעיות השונות ובעיקר הנפוצות שעשויים להתקל בהן!

Rock_Artist
פורסם: שישי 15 פבר',02 22:45
אני לא מערער על שום דבר.
פשוט למיטב ידיעתי בעיות וכאבים שאינם קשורים בעייפות נוצרים כאשר פעולה לא מתבצעת נכון.

נניח, הרמה של קייס כבד לאחר הופעה.
בתחילת דרכי יצרתי מעיין משולש:
()
1/
1 ____

(מצטער על הציורים הזועתיים)

לעומת זאת לאחר הזהרות מטובים וחכמים ממני למדתי את הדרך הנכונה:
()
|_--____


התכופפות עם גב ישר והרמה.

שתי פעולות מאוד דומות בעלות הבדל משמועתי (לך ולעתיד חייך).
אני לא אומר איך לעשות. אני פשוט למדתי על בשרי וממורי הדגולים (באשר הם) שאם משהו כואב (ולא כאבי סבל כמו עייפות) אז משהו לא טוב. הטכניקה נועדה להיות נכונה לשתי מטרות:
- אורך חיים גדול יותר (שהפעולה לא תשחק את האדם ורק תעלה את הסיבולת שלו).
- שיפור תכונה מסויימת (נגינה מהירה, מעבר חלק בכלי נגינה נניח).

אחרי שלמדתי טכניקה בעולם הפסנתר למדתי על הכלי שהוא הכלי שהכי קל להפיק ממנו צליל אבל להפיק צליל נכון הוא הכלי מהמסובכים ביותר שנוצרו אי פעם בגלל המגע הלא ישיר עם המיתר.

אלו הם ה2 אגרות חוכמה שלי (באנגלית זה נשמע יותר טוב :smile: ).
ReuvenM
פורסם: שישי 15 פבר',02 23:26
וכרגיל, אם מישהו רוצה לקרוא על זה בעברית, הכתבה "שורש הבעיה" באקט מוסיקלי, על בעיות בשורש כף היד, דרכים במניעה והטיפול האפשרי (אם בכלל ולא מאוחר).
TamirE
פורסם: שישי 15 פבר',02 23:44
ראובן, באיזה גליון זה היה?
נראה לי שפספסתי את זה איכשהו :sad:

בכל מקרה, בשרשרת פה דווקא דיברנו הכי מעט על carpal tunnel syndrom... זה קצת נדיר בהשוואה לדלקות גידים ודלקות במפרקים.
ReuvenM
פורסם: שבת 16 פבר',02 00:00
זה היה בגיליון 37. דובר שם גם על בעיות בעבודה עם מחשב.
הכי מצחיק, יום אחד אני מבקר אצל אורטופד בגלל שמשכתי את הכתף יותר מדי במכון (לא שאני שרירן - ההיפך הגמור), ובסוף הביקור, אחרי שהוא שומע ממני שאני מבלה הרבה זמן ליד המחשב, הוא שולף לי מתוך המגירה צילום של עמוד מתוך הכתבה באקט מוסיקלי.
"קח, תקרא!" הוא אומר לי.
Grieg
פורסם: שישי 22 פבר',02 22:11
בנאדם אתה קורע מצחוק. #biggrin
אם הבעיה אורטופדית אז ניחא. אבל אם אתה סבור
ש-NO PAIN NO GAIN לא יעבוד אצלך אז אתה טועה .
אני אמנם מנגן על גיטרה אבל הכללים זהים, אימון אימון ועוד פעם אימון זה קשה זה מתיש אבל זה מה יש.

תיזכר בג'ורג הריסון שניגן עד כדי דימום את כשגיטרתי מתייפחת באיטיות (סליחה על התירגום ה"מפגר" לא היה לי כח ללחוץ ALT+SHIFT) אני בטוח שישנם עוד בפורום זה שזבו דם על המיתרים בניסיון להפיק סולו מושלם .
ReuvenM
פורסם: שבת 23 פבר',02 17:02
... כי לג'ורג' האריסון כאבה היד #lol
TamirE
פורסם: שישי 03 מאי,02 09:08
בעקבות שאלה שהגיעה אליי- קבלו לינק חביב
http://my.webmd.com/encyclopedia/article/4117.832

בכלל יש מלא דברים חביבים באתר הזה.
esoptron
פורסם: שבת 04 מאי,02 04:26
שלא לדבר על
FRIDAY NIGHT IN SAN FRANCISCO
ששם נטען שבסיומו שלושת הגיטריסטים היו פצועים לגמרי...
TamirE
פורסם: שבת 04 מאי,02 05:20
אחד הסיפורים הכי מפורסמים על פציעה בזמן נגינה הוא של איזו בסיסטית מופרעת מה talking heads (אני לא בטוח כל כך בעצם..) שסיפרה שבתחילת הקריירה שלהם הם הופיעו באיזה מועדון והיא ניגנה כל כך בעצבים עד שהיד הפורטת שלה התחילה לדמם על הפיקגארד אבל הקהל קיבל את זה מאוד בהתלהבות אז היא המשיכה בכיף :smile:
gromit
פורסם: שבת 01 יונ',02 10:12
הבסיסט המעולה אוהד אינגר הפסיק לנגן בגלל בעיית
פרקים וכן קורין אלאל סבלה מכך. כדאי מאוד להזהר ולא להעמיס על היד.