Act Compatible
פורסם: שישי 08 ספט',06 21:07
אני גם קניתי המון דברים מאיביי ואף פעם לא היו לי בעיות...
קניתי המון דברים באיביי בזמן שהייתי בארה"ב אז אולי זה טיפה שונה..
בכל מיקרה אם יש לך שאלה ספציפית אשמח לעזור...
לגבי אם המוצר חדש או לא? תבקש מהמוכר לשלוח תמונה של המוצר בארגז המקורי שלו או אם יש לו ניקוד ממש ממש גבוה אז לא נראה לי שיש לך ממה לפחד..
נ.ב
לא ניתן לפתוח חשבון PAYPAL עם חשבון בנק ישראלי (מה שיהפוך את הקנייה ב EBAY לטיפה פחות בטוחה)
פורסם: שלישי 12 ספט',06 10:46
מצטער על הנדנוד וההקפצה...
המחיר שהבחור מציע הוא לא רע, והוא נראה רציני.
אני חוזר שוב לשאלה - מה ההבדל בין לקנות דרך הממשק של איביי לבין לקנות בצורה ישירה - אם בשתי הדרכים העסקה מתבצעת דרך PAYPAL ?
חוצמזה - אני עדיין לא מצליח להבין בשומקום לגבי מכס על אוזניות. האתרים של המס והמכס רחוקים מלהיות ברורים.
מה היתרונות בלשלוח את זה למישהו שאני מכיר בארה"ב ושהוא ישלח לי את זה לארץ ?
זה יחסוך עלויות ? (הרי משלוח מארה"ב לכאן במילא יתרחש)
תודה,
יוחאי.
S.Supporter
פורסם: שלישי 12 ספט',06 12:02
אל תקנה מחוץ לאיביי, נקודה.
עקרונית למוכרים יש אינטרנס להוציא אותך מחוץ לאיביי, משום שהם משלמים עמלה לאיביי על המכירות בו, כמו עמלה לחברת אשראי.
בעיה שלהם.
איביי נותן לך מסגרת שאמורה להגן עליך - תיעוד, אבטחה ומלחמה ברמאים.
בנוסף, בקשה לצאת מחוץ לאיביי לעתים היא סימן לרמאות - יש נוכלים ש"חוטפים" עמודי בית של מוכרים ולא מעוניינים שתיצור קשר עם המוכרים (כי אז תחשף התרמית שלהם). לכן הם רושמים, "פנו אלינו באימייל פרטי".
במלים אחרות, כל התורה על רגל אחת היא: אל תצא מאיביי, לעולם, ואל תשלם בשום דבר פרט ל-paypal.
פורסם: שלישי 12 ספט',06 14:03
חוק ברזל לדעתי בקנייה בEBAY זה - רק דרך EBAY ורק עם PAYPAL
נכון זה נשמע מפתה וכדאי מאוד אבל לך תדע מה יקרה באמת ובמיוחד שאין שום מסגרת שיכולה לתת לך ביטחון.
מכס מכס מכס - אין מכס על אוזניות ויש רק 15.5 אחוז מע"מ יש לציין עם זאת שהכל יכול לקרות במכס אצלנו ולפעמים (רבות) יש הפתעות.