תפריט
שלום Anonymous ::: 2024, 00:34
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » SoundBoard - סאונד מקצועי
  nooneyet  
סאונד של גיטרה אקוסטית סטייל Sarah Mclachlan
הודעה פורסם: רביעי 05 נוב',03 12:57   
לפני יומיים נתקלתי בזה:
שרה מקלכלן מבצעת את Building a mystery לבד עם אקוסטית ב Launch
#headphones
למישהו מזקני הפורום יש עצות? אם אני רוצה להשיג סאונד דומה לשלה באקוסטית (לא, אין לי גיטרה שעולה 6000$, אבל אני מניח שיש עוד דברים שאפשר לעשות כדי להתקרב לכיוון הזה - בין אם בהקלטה ובין אם בסאונד הופעה) מה לעשות?
BoazP
הודעה פורסם: רביעי 05 נוב',03 13:38   
בתור התחלה...

אם יש לך אפשרות לנטר את ההקלטה ולנגן בחדר נפרד (שני אנשים כמובן דרושים לכך) תוכל להשיג שליטה טובה בסאונד שלך דרך משחקים במיקום מקרופון ולנסות שילוב של כמה מקרופונים אם יש לך... מאוד קשה לכוון סאונד מוקלט כשמתרעבב לך הסאונד החי של הכלי.

מעבר לכך... על פי הנראה הסאונד שלה הוא דיירקט מהפיקאפ, למרות שהסאונד נשמע יחסית עמוק לסאונד פיקאפ (אני חושב שלא מדובר בפיקאפ הרגיל שרואים בגיטרות אקוסטיות טיפוסיות זולות - ראה את המקל השחור באמצע החור של תיבת התהודה...) - לכן אולי כדאי בכל זאת אם האמצעים שלך זולים לנסות לשלב בין סאונד פיקאפ לסאונד מקרופון (מוקלטים בבת אחת בערוצים נפרדים) כדי להשיג את האיזון... יחד עם זאת התחשב בכך שבתור סאונד פיקאפ אין בסאונד שלה כל כך אקוסטיקת חדר אז השתדל לשים את המקרופון קרוב כדי להימנע מיותר מדי אפקט "חדר" אבל גם לא יותר מדי קרוב כדי להימנע מעודף BOOMיות בסאונד... כמו כן נשמע שיש קומפרסור על הגיטרה. נסה להשיג איזה קומפרסור (רצוי מנורות) כדי לחמם את הסאונד.

נחמד לראות עוד מישהו בפורום שאוהב את המוזיקה שלה... #smile

אם תגיד לנו בדיוק איזה משאבים ברשותך אולי נוכל לייעץ לך יותר טוב מה לעשות...

אם אתה רוצה לנגן את השיר הזה ספציפית אל תשכח לנגן עם מפרט ולשים קאפו במקום המתאים...

בועז

נ.ב.
מעניין כמה זמן יקח למישהו לקפוץ ולהגיד שאין לי שמץ על מה אני מדבר...
Zooot
S.Supporter
הודעה פורסם: רביעי 05 נוב',03 14:14   

Most of the sound is DI'd so there's not much U can do other than play well.

Get a small cutaway (Morgan Concert or Taylor 612c 4 ex. ), Bridge the 5th, play the tensions on open strings, DI and add a little amb mic.

U could also grow ur hair long & curly .

Peace,

Zooot
  nooneyet  
אז ככה...
הודעה פורסם: רביעי 05 נוב',03 14:52   
אולי הלינק להופעה הספציפית הזאת הרחיק אותי קצת מהתשובה הרצויה...

בואו נפריד את הגורמים:
מיתרים?
מפרט?
EQ?
(Multiband compression?)
אפקטים?

בועז, אני מניח שאתה מכיר גם את ההקלטה האולפנית של שירים שלה (אף כי בהופעה היא נשמעת לא פחות טוב ולפעמים יותר טוב...) כך שאולי דרך האזנה לאלבום תוכל לענות יותר ממוקד (אני כרגע בעבודה ואין לי פה אלבומים שלה...)

חוץ מזה - הקטעים האלה ביאהו... תגיד... היא לא גורמת לך להתאהב בה? #headphones
BoazP
הודעה פורסם: רביעי 05 נוב',03 15:40   
מיתרים נראה לי פשוט משהו סטנדרטי 0.10... דאג שיהיו נקיים וחדשים אבל לאחר קצת שחיקה שלא יהדהדו יותר מדי...

די ברור שהיא מנגנת במפרט, והATTACK נשמע לי בהחלט נוכח אבל לא מוגזם אז אפשר להשתמש במפרט עבה או בעובי בינוני בהתאם לאיך שאתה מנגן.

אני חשבתי שאולי עם המקרופון תוכל להשלים את החלקים החסרים בתמונת הפיקאפ במקום EQ במידת האפשר.

לא יודע לגבי MULTIBAND COMPRESSION, פשוט תיקח איזשהו קומפרסור כדי להגביל את הדינמיקה קצת - לא חייבים להסתבך עם MULTIBAND...

אין על הסאונד שלה בהופעה כל כך אפקטים אבל בדיסק יש עליה מעין SPRING REVERB קליל ובנאלי בשיר הזה למיטב זכרוני...

ציטוט:
אני כרגע בעבודה ואין לי פה אלבומים שלה

אני כרגע בעבודה ויש לי אלבומים שלה... #smile תגיד לי קטעים ספציפיים... אני דווקא יותר אוהב שירים מסוימים שבהם יש סאונדים מגניבים לגיטרה החשמלית וגם שילוב של כל מיני כלים אקזוטיים כמו בSWEET SURRENDER, WITNESS ובאלבום אחר (SOLACE) השיר BLACK (שם זה אולי למעשה מפוחית מדוסטרשת אני לא סגור על זה)... אחד השירים האהובים עלי משלה זה FULL OF GRACE... אני חושב שהיא יותר מוכשרת על הפסנתר. יהיה מעניין לשם שינוי לשמוע מישהי באמת תותחית (שבמקרה גם יפיפייה) על גיטרה מתישהו... אם מישהו מכיר אשמח לשמוע...

ציטוט:
חוץ מזה - הקטעים האלה ביאהו... תגיד... היא לא גורמת לך להתאהב בה?

תראה, שרה בהחלט מוכשרת ויפה אבל מבחינתי אף אחת לא מתקרבת לקרסוליים של טורי איימוס גם לא מבחינת כשרון וגם לא מבחינת יופי... #headphones

וחוץ מזה אני כבר מאוהב במישהי אחרת והיא אפילו לא מוזיקאית... #ugh :razz: #smile

בועז
  nooneyet  
הודעה פורסם: רביעי 05 נוב',03 16:57   
דווקא המיתרים הייתי מהמר שהם עבים יותר...
בכל מקרה, תודה על העזרה. לכשאנסה, אם יהיה מה להמיע, אשמיע...
ReuvenM
Administrator
הודעה פורסם: רביעי 05 נוב',03 17:10   
הנה דוגמא, ויש שם עוד.
(שים Sarah McLachlan בחיפוש)
  nooneyet  
תודה, אבל זה עבור החשמלית שבשיר... (ומה זה המולטי הזה?)
הודעה פורסם: רביעי 05 נוב',03 18:57   
בחיפוש ברשת אי אפשר למצוא אותו... סמסון מייצרים עכשיו 707 אחר בלי האותיות GFX ועם מראה אחר - יש קשר ביניהם?
AMIT
Act Compatible
הודעה פורסם: רביעי 05 נוב',03 21:00   
אכפת לך שננסה עוד קצת?
. אמנם אי אפשר, כמובן, להגיע לתוצאה המדוייקת .. בגלל כל המשתנים שאין לך אותם . אבל אפשר להתקרב לניואנסים.
אם בא לך ללכת על זה, פרט את הציוד שברשותך, מקרופונים, גיטרה , קומפרסור . ויחד עם זה תקליט דוגמא (כ10 שניות) וננסה כמה שיותר להתקרב ליעד,גם אם לא ממש נצליח (הכל תלוי בסביבת העבודה שלך +הנגן) - אין מה להפסיד.
עשינו הסכם?
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » SoundBoard - סאונד מקצועי

עמוד 1 מתוך 1

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון