Art Reviewer
פורסם: שישי 21 נוב',03 20:04
לכבוד חברי הפורום שלום רב!
לפני כמה חודשים פניתי אליכם בבקשה לסייע לי באיתור החבילה הכוללת של הסאונדים הנשמעים היום בכל הפקת דיסק full on .אומנים כדוגמת:sento sento,melicia,alien project,astrix,nissimyani ועוד.
בקיצור,אחרי עבודת שטח מקיפה וניסיונות מרובים הגעתי למסקנה חד משמעית! כולם כולם כולם משתמשים ב-reason ומשם מפיקים את הסאונדים הזהים.העיניין הוא,שלדעתי מסתובב בין היוצרים kit אחיד של refills שאיתו כולם עובדים.
בקשתי אליכם,אם ידוע לכם שם ה-refill או יותר מזה, אם יש לכם את מה שאני מדבר עליו,אנא ידעו אותי.
תודה מראש
Art Reviewer
פורסם: שבת 22 נוב',03 12:44
סבבה,אבל אל לנו לשכוח שיש ים refills שהם המרה של דיסקים שהם במקור של akai לחבילות refills של אגדות כדוגמת:nord lead,access virus,jp 8000,novation ועוד.
לא בזה העיניין,העיניין הוא שהסאונדים של האומנים שציינתי נשמעים פשוט כאילו שוכפלו ע"י שבלונה אחת ומכאן אני מסיק שמדובר על אותה חבילת refill.אותו bit crusher עם אותה תנועת lfo על הסאונד העיניין הוא שלא מדובר על סאונד אחד חופף אלא על תבנית.
בקיצור,אם יש מישהו מכם שיכול לשפוך קצת אור על חוסר הבהירות לגביי העיניין, אודה לכם מאד.
תודה
פורסם: שבת 22 נוב',03 13:13
מה הטעם בלנסות ולהתחכות אחרי אומנים אחרים ?
הרי אתה בעצמך אומר שכולם נשמעים "כאילו הם שוכפלו מאותה שבלונה" ,
למה שלא תנסה לחדש וליצור "שבלונה" חדשה משלך שתשמע שונה מאחרים ?
Art Reviewer
פורסם: שבת 22 נוב',03 13:42
שבלונה,מבחינתי,היא לא מילה אסורה.
לא התכוונתי להקניט את האומנים בעצם המילה שבלונה,עובדה היא שכולם מנגנים,כולם מוכרים,כולם מופיעים.
כמאזין וכיוצר,השאיפה היא לקחת את חומר הגלם הזה-הסאונדים האלה ולצייר בהם משהו משלי, ייחודי לי.
Act Compatible
פורסם: שבת 22 נוב',03 20:13
אולי אתה צודק אולי באמת יש קבצים שמסתובבים אצלהם אבל לפי דעתי זה סוגי תיכנות של הסינטים בחומרה אני לא מאמין שהם משתמשים בריזון וחוץ מזה עד לפני כמה זמן לא היתה בכלל את התוכנה.
אותי זה גם מעניין לדוגמא הסאונד של אסטראל אבל עד שמישהו שבאמת מכיר אותם או אפילו אם אחד מהאומנים שהזכרת לא יתן טיפ לא תוכל לדעת...
Art Reviewer
פורסם: שבת 22 נוב',03 22:15
אני לא חזק בסאונד של אסטריקס , אליין פרוג'קט ושאר החברה ... אבל מחברים שכן הצליחו וכן עושים טראנס ...זה בדרך כלל ממכשירים חיצוניים , ומסינטוזים שהם יוצרים ...(וכן גם דגימות )
פשוט לטראנס יש את הסאונדים המוכרים שלו והרבה הולכים איתם ....
יש המון רפילים לריזון ...וחלקם באמת עוסקים בטראנס ...
יש את WIRED (שמו המלא ZERO G. WIRED .THE ELEMENTS OF TRANCE ) שמכיל תופים , בסים וסינטים . ובתוכו יש בהחלט סאונדים מוכרים ...
אבל , אני אישית חושב שמהסינט החדש של ריזון (MALSTROM) אפשר להוציא אחלה דברים , שכן יש בו יותר אופציות סינטוז ...
בכל מקרה , אם תתן דוגמא לסאונד ספציפי אולי אוכל לשייך אותו לאיזה רפיל שאני מכיר ...
פורסם: שבת 22 נוב',03 23:12
זה העיניין,אני לא מדבר על סאונד אחד אלא על מיכלול.כדי להבין על מה אני מדבר צריך להקשיב לדיסקים של האומנים שציינתי ומייד תבין על מה אני מדבר.
תודה בכל אופן
Art Reviewer
פורסם: ראשון 23 נוב',03 02:24
בדרך כלל לזאנר של מוסיקה יש מאפיינים ואנשים רצים בין הגבולות שלהם (אני מתכוון למיין סטרים של הזאנר). לכן יהיו המון סאונדים דומים .
לקיק של הטראנס יש את המאפיינים שלו . לכן יהיו הרבה דומים .בבס יש שימוש נרחב ב TB 303 ובבסים דומים . וגם ללידים יש מאפיינים מסוימים . חוץ מזה שלטראנס הישראלי (פסיכודלי...ורק אלוהים יודע מאיפה ההגדרה הזאת ...) יש מאפיין מקומי בנוסף .
שוב , אני מכליל בגדול . בטראנס יש פתיחות עצומה לסאונד ...תקשיב לקטעים הישנים מאוד (כגון פלטיפוס , חואן - שחלקם נשמעים היום כמו האוס וצ'יל אאוט - כמה חמים ושונים היו הסאונדים של אז ).
דוגמא , ביקשתי בכדי לעזור לך למצוא רפילים ...בכל מקרה ל ZERO G יש אחלה דברים .