פורסם: חמישי 11 דצמ',03 19:18
לא מצאתי כאן בשום מקום דיבורים על קלקר, למרות שלא מעט אנשים הפנו אותי לחומר הזה.
מצד אחד בחיפושים שונים, מצאתי שכתוב עליו שהוא מצוין כבולע קול. מצד שני, במקום אחר... כתוב שהוא חומר שמעביר קול.
אז... עשיתי בדיקה עצמאית בסיסית.. צעקתי לתוך קלקר, וכל הצליל נעלם בתוכו. להפתעתי, כשצעקתי לתוך חומרים מיקצועיים (ספוגים למיניהם) הם בלעו הרבה פחות מהקול (כלומר השפעת הקלקר הייתה הרבה יותר טובה).
ולשאלה...
1. אני רוצה להנחית הידהוד בחדר מדרגות .. האם הקלקר יעזור ?
2. אני רוצה לחסום את הרעש לשכנים... כבר שמתי צמר סלעים, קירות גבס, איטום פיתחי אוויר וכו'... האם הוספת קלקר על הקירות תעזור ?
חן חן לתשובתכם !
Administrator
פורסם: חמישי 11 דצמ',03 20:37
בהנחה שאתה מדבר על משטח קלקר יצוק ולא פירורים בתפזורת....
אחת: קלקר זה בידוד תרמי מעולה.
שתיים: קלקר הוא בידוד אקוסטי לא טוב (כלומר, מוליך טוב לתדר בינוני/גבוה).
מסוכן, מיותר, אלא אם קר לך בחורף וחם לך בקייץ.
הבדיקות שערכת מכשילות, כמו גם לא הבחנת בתדר גבוה שחזר מהקלקר.
פורסם: שני 15 דצמ',03 10:52
לאחר שקיבלתי מספר תשובות בכל מיני פורומים, מכל מיני מומחים, וכל תשובה אמרה ההפך החלטתי פשוט לנסות.
אז ככה :
המטרה : הנחתת ההידהוד בחדר מדרגות המוביל לקומה השנייה בתוך הבית - ששם החזרות. (חדר המדרגות בין המפלסים בתוך הבית שלי הגביר מאוד את הרעש, וגיליתי שהוא המקור לרוב הבעיות עם השכנים).
העשייה : הדבקתי קלקרים על הקירות בלבד (קלקר בעובי 4 ס"מ) והשארתי מרווח אויר חסום (גם 4 ס"מ) בין הקיר לקלקר.
התוצאה : ההד נעלם !!! קיבלתי שקט מוחלט !!! ועכשיו כשאני עולה במדרגות שומעים רק בן אדם אחד עולה , ולא עשרה אנשים כמו שהיה מקודם.
מסכנה: ההימור השתלם.
אבל : מומחים שבאו לראות ולשמוע, אמרו שזה באמת מתאים להנחתת ההד בחדר המדרגות, אבל אם אני אעשה זאת בתוך החדר אני לא אקבל סאונד טוב ויפה, ולכן לא המליצו.
לתשומת ליבכם הפתרון עם הקלקר הוא מאוד זול ויעיל . פלטת קלקר עולה 4 ש"ח, קל מאוד להדביק אותה, ובעיניין האש... במקרה שלי זה חדר מדרגות, וזה גם מצופה בבד. אני אישית.. לא דואג.