תפריט
שלום Anonymous ::: 2024, 01:57
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » אקוסטיקה, סביבת עבודה
  אילן44  
צריך עצה בבניית חדר אקוסטי לאולפן על גג
הודעה פורסם: רביעי 11 פבר',04 22:35   
טוב, אז יש לי גג ובחלק האחורי שלו אני הולך לבנות חדר אקוסטי.יש לי שם 3 קירות שכבר בנויים מבלוקים, עם טיח גס. אני הולך לבנות עוד קיר אחד עם חלון גדול לנוף (זכוכית כפולה) ודלת. אז הנה השאלות: 1. לאור העובדה שאני מתכוון לבנות חדר שמכבד את יושביו, משמע שיהיה עם רמת גימור אסטטית, מה צריך לשים על הקירות? האם לבנות במקביל אליהם קיר גבס דק ולהציב בינו לבין הקיר החיצוני צמר סלעים או ספוגים? או שמא, לשים בידוד כלשהו מבד או ספוג שנראה טוב (ואחיד בצבעיו)? אשמח לעצות. 2. רצפה. האם פרקט יתאים (לי הוא יותר רצוי)? או שמא שטיח? 3. גג. מאחר ואני מתכוון לבנות בלי רישיון, אני מעוניין שמלמעלה החדר דווקא יראה קצת כמו מחסן, ז"א כשהעיריה עושה צילומי אוויר שהגג יראה כמו גג קל. האם יש איזשהו חומר קל שיכול לשמש כגג ובגשם לא ירעיש, ולשים מתחתיו בידוד ותקרת גבס? או תקרת גבס ומתחתיה בידוד? 4. דלתות. האם יש דלתות מיוחדות? או אולי בידוד לדלתות?

אשמח גם להערכת עלויות ולבעלי מקצוע שאתם מכירים וממליצים עליהם.
בתודה מראש,

אילן
הודעה פורסם: רביעי 11 פבר',04 23:29   
השאלה שלך כוללנית מידי ולא ממש ניתן לענות עליה.
כעיקרון שבונים אולפן חלק מההחלטות לגבי בידוד מרעש, שהוא לפעמים חלק נכבד מההוצאות מתקבלות לפי הרעש בסביבת האולפן, אין טעם להשקיע כסף רב בבידוד מרעש אם אתה גר בתל זוכמיר המבודד שבגליל.
כנ"ל לגבי הספיגה האקוסטית שבתוך האולפן, שחלקה נובע גם מרמת הבידוד שלו (ז"א כמה אנרגיה עוברת החוצה), בשימושים שלו וכו..

אני מציע לך לעבור על נושאים קודמים, שם יש תשובות ומידע בנושאים הנ"ל ,כולל לגבי דלתות.

על פקחי העיריה לא ניתן לעבוד, וברגע שאחד השכנים שימאס לו מהבומים שלך יתקשר להלשין, יבואו ויאטמו לך את החדר, לא חבל?
ReuvenM
Administrator
הודעה פורסם: חמישי 12 פבר',04 10:33   
בנוסף לנאמר מעלה, ושכדאי שתבין אותם, אתן לך דוגמא למה שעשינו אצל פוליקר בסיטואציה דומה, רק ששם הכל חוקי (השכנים קיבלו מעלית תמורת חלק מהגג #smile ).
אי אפשר היה לעבוד באולפן עם רצפת הפרקט והחלונות הגדולים, ובו זמנית יהודה לא רצה לוותר על הנוף. אז הצעתי לפרוס שטיח על הרצפה, אשר בכל מקרה עזר לאווירה, ועל הקירות ווילונות כבדים גליים חשמליים, אשר יורדים לגובה הרצוי אקוסטית/ויזואלית לפי הצורך.
מה שנשאר שם זה להעיף את המוניטורים הזוועתיים ואפשר לעבוד כמו שצריך. #biggrin
לגבי רעשים מהגג, ככל שהוא רך יותר הגשם פחות יפריע, אך במקרה שאי אפשר, ניתן להניח רשת (כמו של יתושים) במרחק מה מהגג, והיא בולמת משהו את מכת הגשם. חוץ מזה, כמה גשם יש פה כבר. אז עשים הפסקה של כמה דקות וזהו. הלחות צריכה להטריד אותך יותר, ביחוד אם אתה סמוך לישובי החוף.
  אילן44  
טוב, אז נתחיל שוב בשלבים.
הודעה פורסם: חמישי 12 פבר',04 18:12   
קודם כל, השכנים לא יסבלו מבומים כי אין אצלי הקלטות של להקות ותופים, בד"כ זו הקלטת שירה או דיבוב או מקסימום פלייבק שיורד ממקלדת, כך שהפרעות בטח שלא יהיו להם.
נתחיל מהקירות, האם קיר גבס פנימי שיוצב במקביל לקירות הקיימים עם בידוד בין לבין יהיה יעיל או שיש צורך להציב רק בידוד שיצמד לחיצוני כלפי פנים? סה"כ כמו שאמרתי ה"רעש" שצריך להיספג אינו חזק והעיקר זה ליצור סביבה מבודדת מרעש חיצוני ו"חמה" מבחינת אקוסטיקה פנימית. בנוסף, אשמח להצעות גם לגבי חומר הבידוד המומלץ במקרה כזה.
תודה.
אגב, הגג הוא שלי בטאבו...
הודעה פורסם: חמישי 12 פבר',04 18:19   
כך שאני פטור מן הצורך לצ'פר את השכנים בטובות הנאה למיניהן כמו מעלית ("לו הייתי פוליקר יה בה בה בם") שפריץ חיצוני למעטפת הבניין ועוד כיד הדמיון הטובה עליהם...
הודעה פורסם: חמישי 12 פבר',04 19:00   
בוא נגיד שצריך להכיר את האויב כדי להילחם בו.
אילו רעשים יש לך, כמה אתה שומע אותם כשהכל סגור, ומהיכן הם דולפים לחדר?
לא עושים דברים אוטומטית, אם לא ממש צריך.
ראשית דאג לאטום מעבר אוויר מבחוץ, דפן עמודי ביטון הקשורים לכל הבנין, והקשב כמה זה הוריד. (קרא פה מספיק חומר)
מדובר כאן על בידוד רעשים, לא טיפול אקוסטי בחדר, שזה משהו אחר.
  אילן44  
מיקום החדר העתידי.
הודעה פורסם: חמישי 12 פבר',04 20:14   
החדר עתיד להיות בחלל פתוח אחורי של הגג שלי. מצידו האחד קיר החוצץ בינו לבין חדר השינה שמפריד מרעש המכוניות שבאות מן הרחוב, קיר נוסף גובל בגג המשותף של הבנין שנמצא ממש בטבור הבניין וקיר נוסף ביני לבין הגג של השכן. הקיר שייבנה יש מאין הוא היחיד שאליו עשויים להגיע קולות חיצוניים של ממש, בי"ס לא רחוק ובעתיד גם מסילת רכבת שתעבור במרחק של כק"מ, אך בין הבניין שלי למסילה יש לא מעט מבנים. בקיר שייבנה עתיד להיות חלון גדול (זכוכית כפולה) ודלת. בקיצור, המיקום הוא באופן כללי אידאלי מבחינת רעשים שכן הוא קרוב מאוד למרכז הבניין ובקומה (7) יחסית גבוהה. הבידוד נחוץ הן מבחינת רעשים חיצוניים והן כנגד חום וקור. אז עצות לגבי סוג חומר הבידוד בין הקירות עביו וכו', יתקבלו בברכה. אני מזכיר שהחדר בשלבי תיכנון ועל מנת שאוכל לחשב את ה"נזק" אני חייב לדעת קצת יותר לגבי מה החומרים הנדרשים ומה נדרש כדי להשיג סביבת עבודה אופטימלית. כמובן שאסתכל במקביל גם במאמרים שכבר כתובים כאן.
ושוב תודה.
הודעה פורסם: חמישי 12 פבר',04 22:21   
אם כך אתה גר בסביבות רחוב החומש, לא רחוק מהמבנים הגבוהים החדשים, ובקרוב תתחדש עם כביש 531 ומסילה, שהם דווקא פחות מפחידים אותי במקרה שלך.
תיכננת מיזוג וכניסת אוויר? האם אתה ליד פיר מעלית? האם שמת אוזן על אחד הקירות בזמן שהמעלית עובדת? האם באת בלילה לשמוע מה שומעים כשבחוץ שקט?
אם אין לך בעיה להקרין לשכנים, כל בניה רגילה תהיה בסדר. בידוד תרמי יהיה קלקר, אבל זה לא בידוד אקוסטי. משטחים מצמרס במרחק מהקיר ולאחריהם גבס יכולים לעזור, השאלה למה הם יעזרו?
נסה לאתר רעשים. רעשי מבנה ורעשים אקוסטיים. בינתיים המשיך לקרוא כאן.
  אילן44  
שמע, אתה גאון, על המעלית לא חשבתי.
הודעה פורסם: חמישי 12 פבר',04 23:30   
כן, היא מרעישה למרות שהחליפו לה מנוע רק לא מזמן. היא מרעישה ברמה כי החדר שלה גובל למעשה, או במרחק קצר מאוד מהמיקום שאני מתכנן. שני הקירות שקרובים אליה יצטרכו בידוד שהוא מעבר לקלקר. אגב נכנסתי לאתרים של גולמט ופז רק שאין שם מחירים. בתחילת השבוע הבא אעשה טלפון כדי לברר. תודה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » אקוסטיקה, סביבת עבודה

עמוד 1 מתוך 1

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון