תפריט
שלום Anonymous ::: 2024, 20:36
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
שאלה בנוגע לסיכון בריאותי של חומרים אוטמים!!
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (95) › תצורת הדפסה
לך לעמוד 1, 2   הבא
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » אקוסטיקה, סביבת עבודה
  snir_m  
שאלה בנוגע לסיכון בריאותי של חומרים אוטמים!!
הודעה פורסם: שלישי 02 מרץ,04 02:31   
שלום לכולם!

בעתיד הלא רחוק אני מתכנן להפוך את חדרי הנחמד לחדר אקוסטי...
לצורך כך לקחתי מאתר בנייה כלשהו חבילות גדולות של צמר זכוכית הארוז בתוך שקיות אטומות שחורות של 1.25X0.50 קראתי פה באחד המאמרים שסיבי הפיברגלס וצמר הסלעים מסרטנות אך לא נאמר דבר על צמר זכוכית...
שאלתי היא האם לשמור ובעת ההתקנה לשים עוד שיכבה מעל הרפידות הנ"ל כגון רפידת לבד,או סדין כלשהו,
או לזרוק ולהעיף כמה שיתר מהר...

סימן קריאה סימן קריאה

תודה..

www.snirdrum.com
UV
Supporter
הודעה פורסם: שלישי 02 מרץ,04 08:11   
פיברגלס הוא שם אחר לצמר זכוכית.
ReuvenM
Administrator
הודעה פורסם: שלישי 02 מרץ,04 09:07   
אכן.
הבעיה היא יותר בזמן הטיפול בחומרים האלה, או יישומם בצורה שאינה אטומה לשבבים הקטנים שזה מפיץ.
אם דואגים לאוורור נכון, פילטר על הפנים (אף/פה) ונקיון המזרונים לפני הכנסתם לאולפן או לסביבת מגורים, הסיכון או אפסי. כמו כן מומלצת שאיבה לאחר היישום.
זאת - אם הם מייושמים בתוך ניילון אטום ולא בתפזורת!
יצא לי לראות אולפנים שהדביק צמר'ס חשוף ישירות על הקיר וכיסו על זה עם בד יוטה או כל בד אחר... מיותר לציין שכל מי שנכנס לאולפן יוצא עם גרדת בכל הגוף, ואותם שבבים (זה נראה כמו אבק רגיל) עשויים להיכנס לריאות ולעשות שם נזק בלתי הפיך.
בזהירות.
CosmoGrill
Act Compatible
הודעה פורסם: שלישי 02 מרץ,04 16:13   
אם כבר דובר על פיברגלאס,

לפני כמה שנים נפצעתי בפצעים שטוחים וחסופים משברים של פיברגלאס,

האם אני צריך לדאוג מכך שהחומרים המסרטנים נכנסו לגופי, או שהחומר מסוכן רק כאשר חלקיקים ממנו נכנסים דרך דרכי הנשימה..?

תודה
ReuvenM
Administrator
הודעה פורסם: שלישי 02 מרץ,04 16:37   
כשזה מעובד הסיכוי קטן בהרבה, כמו במקרה של לוחות העשויים מפיברגלס, אך כמו עם אסבסט, כל חיתוך, ניסור, שיוף או כל פעולה שמפרקת את המרכיבים, מגדילה את הסיכוי לחשיפה לחלקיקים מזיקים.
לגבי כמות ורמת הנזק, רצוי לבדוק באתרי איכות הסביבה ומכון התקנים.
shem_tov
S.Supporter
הודעה פורסם: שלישי 02 מרץ,04 19:03   
ציטוט:
זכוכית הארוז בתוך שקיות אטומות שחורות

בכל מקרה ה"אריזה" היא למעשה חלק מהמוצר שנועד לבודד טרמית במקרה הזה, כל עוד הוא בשקית הערך שלו כסופג אקוסטי קטן.
  snir_m  
וזה למה?
הודעה פורסם: רביעי 03 מרץ,04 09:57   
ככה ראיתי שמשתמשים בזה באתר בנייה... לא מסירים את הניילון ול כלום וזה לחדר שספציפית היה אמור להיות אקוסטי...

www.snirdrum.com
ReuvenM
Administrator
הודעה פורסם: רביעי 03 מרץ,04 12:30   
לגבי מה שראית בבנין, יש להבדיל בין בידוד אקוסטי לתרמי. כתרמי, מספיקה השכבה כמות שהיא בניילון (לרוב שמים את זה על הגג, אני מעדיף קל-קר במקרה הזה), ואם זה אקוסטי, גלי הקול צריכים לעבור דרך הצמרס', כך שאם הניילון מחורר או דק (צבעוני או שחור?!) ועדיין עביר לצליל, זה יותר טוב מלהיחשף לזקיקי החומר המסוכן הזה. לא מאחל לאף אחד זריעה של אלו ב-ריאות.
יישום המונח "אקוסטי" בבנינים, אם לא נעשה בהדרכה של מישהו עם אוזן ונסיון, לרוב מסתכם בידע שטחי מקורס שולי בבית הספר לאדריכלים. לעתים עוזר ולפעמים לא.
עכשיו אני רואה שכתבת שהניילון שחור. כנראה מהסוג הדק יותר. זה עשוי לעזור לך, רק אני לא הייתי מכניס את החומר הזה לחדרי.
השאלה אם אתה רוצה לבודד את החדר מרעשים פנימה-החוצה או להקנות לו טיפול אקוסטי כדי שיישמע טוב. אם זו הברירה השניה, עטוף את הצמרס' בעדינות, ועם כפפות החזר אותו לשטח הבנין. לאחר מכן שאב אבק בחדר עם חלונות פתוחים (גם על המזרונים האלה יש אבק זכוכית).
אם זו הברירה הראשונה, קח בחשבון שנפח החדר יקטן, מה גם שיעילות הצמרס' תלויה במרחק שתתקין אותו מהקיר (ראה כאן).
אם שמת אותו בכל זאת, אתה אמור לצפות אותו בבד עביר לסאונד, אבל כך שיסתיר את הניילונים המכוערים.
  snir_m  
הודעה פורסם: חמישי 04 מרץ,04 04:32   
אוקיי השתכנעתי.... ואני מעיף את החומר הזה כמה שיותר מהר...

מה עכשיו? קראתי פה כל כך הרבה המלצות, טיפים, ספוגים, קלקרים, מנדלבאום,שוק הפישפשים...
החדר מיועד למערכת תופים ואני מעוניין שיהיה נזק קטן ככל האפשר לחדר מכיוון שזו עתידה להיות דירה שכורה...
יש עצות או אולי לינקים רלוונטיים ?

תודה

שניר

www.snirdrum.com
ReuvenM
Administrator
הודעה פורסם: חמישי 04 מרץ,04 11:04   
פנה ל"רגומי" בפתח תקווה (נדמה לי), תגיד להם שאתה רוצה חדר תופים, ספק נתונים ושמע מה יש להם להציע.
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » אקוסטיקה, סביבת עבודה

לך לעמוד 1, 2   הבא
עמוד 1 מתוך 2

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון