תפריט
שלום Anonymous ::: 2024, 06:26
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
הדהוד בתדר נמוך אחרי טיפול אקוסטי.
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) › תצורת הדפסה
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » אקוסטיקה, סביבת עבודה
  intro  
הדהוד בתדר נמוך אחרי טיפול אקוסטי.
הודעה פורסם: שלישי 09 מרץ,04 01:20   
שלום לכולם,

לפניי שבועיים עברתי דירה ובניתי חדר אקוסטי.
מידות החדר הם 4.10x3.5 וגובהו 2.9 מטר (חדר יחסית דיי גדול). ציפיתי את כל החדר בספוג ביצים אקוסטי בעובי 5 סמ" עד לגובה 2מ', כאשר בצד שמאחוריי המוניטורים (טאנויי פאסיביים) הוספתי עוד 40 סמ" ויש שטיח שמכסה כמעט את כל הריצפה. המוניטורים עומדים על סטנדים בגובה האוזן, והם במרחק של 60 סמ" מהקיר שמאחוריהם. חלון החדר גם כן נאטם בשיכבה עבה של ספוגים.
אחריי כל העבודה הזאת, עדיין יש בחדר מין הד קטן ומעצבן שמגיע מהתדרים הנמוכים ומורגש בעיקר בקיקים ובבאסים סאביים. הבעיה החמירה כאשר הרחקתי ממני את המוניטורים (כלומר קרבתי אותם לקיר). יכול להיות שהחדר גדול מידיי....? בעבר עבדתי בחדר 2x2 ללא כל אקוסטיקה, ולא סבלתי מהבעיה הזו...
יש לציין שמלבד ספה דו מושבית, ושולחן העבודה עם הציוד, החדר ריק...
כמו כן, זה בניין ישן יחסית והתיקרה פה דיי גבוהה (כמעט 3 מטר...) הייתי עושה הנמכה אבל נגמר לי הכסף... אשמח אם יש למישהו פתרון יותר זול להציע.

אני אנסה לארגן תמונה בימים הקרובים.

תודה.
ReuvenM
Administrator
הודעה פורסם: שלישי 09 מרץ,04 09:17   
הטיפול שעשית נחמד, אך לא נגעת בעניני באסים, כי ספוגים לא לגמרי מזיזים להם.
הם אוהבים רצפה, קירות (ביחוד פינות שנותנות להם חיזוק), ארונות וכל מה שמתאים לחיה הזוחלת הזו, הכבדה ומתפשטת בקצב שלה וברוחב הגל האהוב עליה, זה התופס מידה מתאימה בחדר ומתחיל לרעוד ממנה בהתרגשות הלוך ושוב עד דעוך.
זה ההד שאתה שומע.
באין ציוד למדידה, אני יכול רק להנחות:
- לאימות, נסה לבחון באמצעות סריקה של תדרים נמוכים (חפש איזה סינטי עם גל סינוס) הלוך ושוב בסקאלה, ונסה להבחין באיזה תדר (או כפולות של תדר) החדר מתחיל לרעוד או שחפץ מסויים מתחיל להתרגש.
- ניתן לעשות זאת גם בהבזקים קלים (להשמיע ומיד לסגור, מעין מכה קצובה של תדר נמוך, כמו קיק, אבל אל תשתמש בקיק אלא אם יש לך שליטה על הפיץ' שלו).
- ברגע שזיהיתי את התדר הכי דומיננטי שמרגש את התופעה, השאר אותו עובד ובחן אם הוא תקף בכל מקום בחדר, או שבמקום מסוים הוא חזק ביותר (אפשר שתצטרך להשמיע אותו קצוב ואפשר שלא).
- ניתן לבלוע תדר נמוך ולדכא אותו באחד המקומות בהם הוא הולך לבצע פניה. מחכים לו עם מלכודת בס (ראה כאן) המחבקת אותו היטב ומוציאה ממנו חזק לחזור ולעשות שמות בחדר.
- תקציבית-לוחצת ניתן להקטין את גובה החדר באמצעות יריעת בד רחבה התלויה/מתוחה מעל, לא חשוב הדיוק כאן, רק שהמרחק בינה לבין התקרה לא יהיה בסביבות ה-2 מטר במקרה שלך (עד חצי מטר ולא פחות מ-30 ס"מ מהתקרה). אפילו לנסיון זה לא צריך להיות מסובך.
- כמו כן אפשר שתצטרך (לא בטוח) להעמיד ספוגים בפינות התקרה, תלוי באופי ההתפשטות של התדר.
- האם זה קורה בכל עוצמה? באילו מוניטורים מדובר?
shem_tov
S.Supporter
הודעה פורסם: שלישי 09 מרץ,04 18:22   
מה רע בתקרה גבוהה דרך אגב ?
אני רואה בזה יתרון, יש מקום ליצור שיפועים, תקרות אקוסטיות, תעלות למזגנים, להציב אובר הד מעל גובה מטר וחצי, והקטנת ההחזרים הקצרים ועוד...
לא ציינת אם חדר משמש כחדר בקרה, או כחדר הקלטה (או שניהם).
  intro  
הודעה פורסם: שלישי 09 מרץ,04 23:06   
תודה על העצות #thumbsup
מבדיקות שעשיתי עם גל סינוס בתדר משתנה, ראיתי שרב הבעיה מרוכזת בתחום שבין 60-100Hz (כהשיא היה ב 80Hz) ובעוצמות גבוהות (אך לא יותר מידיי, ואני מצטער אך לא מדדתי את זה ב dB...). תוך כדיי הבדיקה שוטטתי בחדר, ושמתי לב שמרבית ההדהוד נשמע צמוד לקירות הצדדיים (מיימיני ומשמאלי...) אך לאו דווקא בפינה אלא במרכזם.
אך הפלא ופלא, יצאתי היום החוצה וראיתי מזרון זוגי גדול ועבה שפשוט מישהו זרק החוצה...
אמרתי לעצמי שאכניס אותו לחדר, מה כבר יש להפסיד... וזאת עשיתי.
מיקמתי אותו על הקיר מאחוריי המוניטורים (Tannoy Reveel פאסיביים ד"א) ומה אני אגיד לכם... ההדהוד שהיה במרכז החדר (היכן שאני יושב) פשוט נעלם כמעט לחלוטין... וגם כעת כשאני מסתובב בחדר, ההבדל בסאונד כבר לא כ"כ מורגש ואין כמעט הדהוד. יש מצב שבלי להתכוון הסתדרתי על מלכודת באס מאולתרת...? (כן, אני מנסה להשלות את עצמי... #smile )
ראובן, לגביי יריעת הבד, יכולה להיות לזה השפעה חוץ מההשפעה הויזואלית של הקטנת החדר? האם זה יכול לבלוע חלק מהסאונד? זה רעיון מאד מעניין (ואכן זול...) אבל אני לא מצליח להבין את ההגיון שמאחוריו ואודה לך אם תוכל לפרט יותר בעניין זה...

תודה
shem_tov
S.Supporter
הודעה פורסם: שלישי 09 מרץ,04 23:17   
ציטוט:
אך הפלא ופלא, יצאתי היום החוצה וראיתי מזרון זוגי גדול ועבה שפשוט מישהו זרק החוצה...

או שסתם הרסת לאיזה פרוצת קראק את העסק.

היות והזכרת tannoy , מכוון שלרמקולים הנ"ל, יציאת bass port אחורית שיוצרת אינטראקציה עם הקיר, ניתן לנסות לסגור אותה בחומר סופג, במקרה של עודף באסים (זה אף מוזכר בהוראות הפעלה).

לפי התאור שלך נראה שיש לך בעית גלים עומדים בחדר, וכמובן שאם בצעת "טיפול אקוסטי" כלשהוא ששיפר את המצב לפי דעתך אז זה טוב, (רק תזהר ממחטים).
ReuvenM
Administrator
הודעה פורסם: שלישי 09 מרץ,04 23:18   
לכל דג יש פתיון תואם: השכנים שמאסו בבסים שמו לך מזרון פתיון, אתה גררת אותו לחדר ופיתית בו את הבסים.. חד גדיא. למה להפלא? שיחקת אותה כנראה.
לגבי התקרה, זה לא מתאים בכל מקרה שהוא, והענין היה לשבור החזר רחב וכפול, במקרה שהמרחק שווה לתדר התהודה. זה קורה במקרים נדירים, תלוי במבנה. אצלך יש שטיח מלא, כך אמרת, לכן הספק. זה לא היה ליופי, אם זו השאלה.
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » אקוסטיקה, סביבת עבודה

עמוד 1 מתוך 1

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון