תפריט
שלום Anonymous ::: 2024, 16:56
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
הצטברות בפינות!!
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) › תצורת הדפסה
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » אקוסטיקה, סביבת עבודה
  normah d  
הצטברות בפינות!!
הודעה פורסם: שבת 10 אפר',04 23:22   
שלום לכולם!
סוף סוף הישקעתי כסף על אקוסטיקה באולפני הקטן קניתי ספוגי ביצים בעובי של 5 ס"מ
וציפית את החדר {גודלו 9 מטר מרובע עשוי מבטון}.
חרשתי את הפורום ושאלתי אנשי מקצוע לפני שציפיתי כמובן ואפילו שכרתי מד דיבי ומדדתי החזרים, הבעיה היא כזאת החדר שלי מכיל בתוכו תופים ובאותו החדר שיש את התופים אני גם מקליט שירה.{עשיית המיקס גם מתבצעת באותו החדר}מבחינתי האקוסטיקה לתופים ולשירה יצאה מעולה אין לי החזרים היכן שאני ממקם תמיקרופון ובכלל שומעים סטריליות ושקט חיובי להקלטה אבל!! שאני משמיע דרך המוניטורים שיר כל שהוא אשר טמון בתוכו בס או קיק {בדרך כלל מוזיקת טראנס} אשר יושבים על תדר של 80 עד 100 הרץ ישנם התצטברות נמוכים מאוד גבוהה בפינות החדר חשוב לי להזכיר שמבחינת מיקומי בעשיית המיקס אין את זה ! אלה רק כאשר אני עומד והולך לפינות החדר האם ניתן להיתעלם מזה? כי בעיקרון כל כלי אחר כגון ביסדראם וכו.. לא נותן לי החזר או כל דבר אחר באת ההקלטה הבעיה הזאת נגרמת רק כאשר עומדים בפינות ושומעים מוזיקה דרך המוניטורים.
אני מזכיר שנית שכאשר אני עושה מיקס אני יושב במרכז ואין לי את הבעיה הזאת האם ניתן להיתעלם מימנה או שצריך להשקיע עוד כסף על לוכדי בסים? תודה רבה #smile
Rock_Artist
S.Supporter
הודעה פורסם: ראשון 11 אפר',04 01:35   
האם ה"בעיה" מפריעה לך? (או לשכנים למקום?)
במידה ואין בעיה רק תופעה הכל בסדר.
במידה ומדובר בבעיה אז מה לעשות מלכודת באס קדימה #smile.

די ענית על השאלות שלך. אין טוב או רע.
  normah d  
הודעה פורסם: ראשון 11 אפר',04 02:52   
התופעה קיימת והיא לא משפיעה לי על המיקס או על ההקלטות אבל רציתי לדעת האם בחדר אקוסטי ישנן תופעות כאלה אשר לא מיחסים להם חשיבות ? מה היתה עושה במקומי?
shem_tov
S.Supporter
הודעה פורסם: ראשון 11 אפר',04 18:34   
ציטוט:
התופעה קיימת והיא לא משפיעה לי על המיקס או על ההקלטות

ציטוט:
מה היתה עושה במקומי?

כלום.

לחדר בקרה , ולחדר הקלטה (קונטרול/סטודיו), יש לעיתים דרישות שונות מבחינה אקוסטית.
לא ניתן לצפות שכל דבר ישמע זהה בכל מקום בחדר, בד"כ בחדר בקרה מתרכזים באזור הטכנאי.
למרות זאת "הצטברות" של תדרים בפינות יכול להיות שיש לה השפעה על אזורים נוספים ע"י יצירת ביטולים וכו.., אתה יכול כמובן לנסות מלכודות בס (חפש בנושאים קודמים), אבל האמת שאם זה לא מפריע לך אז בשלב זה לא הייתי משנה דבר.
Zooot
S.Supporter
הודעה פורסם: ראשון 11 אפר',04 18:49   
In most recording studios there's bass build-up next to the walls.

What counts is the engineer's sweet spot. If U place additional bass traps NOW it may kill ur sweet spot which is fine now, according 2 ur post.

Don't touch. If it ain't broke - don't fix it.

...And when ur only tool is a hammer everything may start 2 look like nails.

Peace,

Zooot
  normah d  
הודעה פורסם: שני 12 אפר',04 01:48   
תודה רבה לכולכם היחלטתי לא לגעת בזה כי זה מרוחק מהשדה שמיעה שלי וזה לא מפריע לי

דרך אגב shem_tov למה היתכוונת בזה? "הצטברות" של תדרים בפינות יכול להיות שיש לה השפעה על אזורים נוספים ע"י יצירת ביטולים וכו..,
Vintage
נציג עסק/מוסד/שירות
הודעה פורסם: שלישי 01 יונ',04 13:54   
קודם כל, אם אין לך בעיה במיקסים בחוץ, אז ההפרעה שלך היא משנית. אבל לדעתי, אם תשים לוכדי בסים בפינות החדר, זה די יעזור להוריד את התדר העומד.
לטעמי המקצועי, להשתמש בחדר אך ורק ב-"2 של ספוג, או כל חומר אקוסטי אחר בעובי זה, גורם להורדה של תדרים מ-5000 ועד 1000 הרץ, ולהיפך, מה שנשאר בחדר ויותר בולט אלו תדרי ה-low mid במיוחד כשהחדר מקירות ביטון התופעה הזאת חזקה יותר, בגלל החזר הקיר שאינו סופג כעמט כלום, והייתי משתמש מאחורי הרמקולים בספוגים בעובי של "7 וגם בתיקרה לפחות מעל הראש שלך והחלק שמעל הראש של המתופף.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » אקוסטיקה, סביבת עבודה

עמוד 1 מתוך 1

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון