הבעיה היא שזה לא מוצר מדף. אני מניח שלבוני האולפנים המנוסים שעוסקים בכך כמקצוע יש את הקשרים לאנשים הנכונים + הגדרות נכונות למה שצריך. יכול להיות שזה גם יהיה יקר.
מה שכן היו כאן אנשים בפורום שיצרו מיני פתרונות מאולתרים שלטענתם עבדו לא רע, כמו מזגן מפוצל רגיל היושב בחדר אחד והאוויר ממנו מועבר בתעלות לחדר ההקלטה. שווה לחפש בפורום אקוסטיקה.
מזגן מפוצל רגיל היושב בחדר אחד והאוויר ממנו מועבר בתעלות לחדר ההקלטה
בדיוק זה מה שמעניין אותי. איך עושים את זה, מי עושה את זה?
אציין שהקונטרול נמצא קומה מעל חדר ההקלטה.
האם וכיצד ניתן להעביר אויר קר מהקונטרול לחדר למטה? _________________ יוניטון - בית להפקה מוזיקלית 054-4870303
פירורים - שירים חדשים ומחודשים לילדים וגם לגדולים www.perurim.com
אז זהו שאין לי ניסיון מעשי בכך. בת'רדים שעסקו בכך (חפש) היה, אם אני זוכר נכון מישהו שעשה זאת בעצמו והסביר בקווים כלליים איך. אם אתה רוצה משהו יותר בטוח יכול להיות שניתן לפנות לאחד היועצים האקוסטיים המוכרים ולבקש ממנו המלצה על איש מקצוע + הוראות לביצוע.
בזמנו ניסיתי לברר את האפשרות אצל מתקין מזגנים "רגיל" והוא אמר שמזגן מפוצל לא בנוי לזרוק אוויר למרחק גדול דרך תעלה. אני מניח שבכל זאת זה ניתן לביצוע אולי עם פגיעה מסויימת ביעילות המיזוג שעדיין תיתן פשרה סבירה לאולפן. _________________ יובל עמית - אולפן הקלטות | הגברה והקלטת מופעים | הוראת סאונד
www.yuvalamit.com https://www.facebook.com/YuvalAmitSoundRecording
לעשות משהו כזה בעצמי זה מתכון לכישלון. חוץ מזה שאין לי זמן לזה ובטח שלא לניסוי וטעיה על חשבוני. שולח את הפניה מכאן לאנשי מקצוע בתחום האקוסטיקה. אשמח לקבל הצעות והמלצות. _________________ יוניטון - בית להפקה מוזיקלית 054-4870303
העניין דחוף כי לא ממש מתחשק לי לבשל נגנים בחדר ההקלטה
מתקיני המזגנים כרגע בתקופה לחוצה מאד וחוץ מזה הם לא כל כך מבינים מה בדיוק לעשות ואיך. אני לא יודע אם זה הגיוני ובטיחותי לקדוח חור (נוסף) ברצפה (שזה חדר הקונטרול) לצורך מעבר תעלת אויר אל חדר ההקלטה. מי יכול לאשר כזה דבר או לבדוק אם זה מעשי ובטיחותי?
שאלה נוספת: האם ישנו פתרון ביניים זמני לקירור הסשנים הקרובים עד לפתרון קבע לבעיה? מאוורר לא ממש עושה את העבודה.
בכל אופן אשמח מאד לשמוע המלצה על בעל מקצוע / מתקין מזגנים המתמחה בתחום המיזוג השקט / אולפנים. לא הצלחתי למצוא בינתיים אף אחד כזה, אפילו בחברה מקצועית למכירת מזגנים משאירים אותי באויר בלי פתרון. _________________ יוניטון - בית להפקה מוזיקלית 054-4870303
היי איתי-
אולי יוכלו לעזור לך פה יותר בקלות אם תשרטט את האולפן - חדר הקלטה בקומה נפרדת הינו דבר לא סטנדרטי... שרטוט פשוט יוכל לעזור לאנשים לטקס עצה _________________ קובי פרחי
טכנאי קול-מוזיקאי.
http://www.mitzlol.com
איתי, אם רעש ולו הכי קטן אינו בא בחשבון הברירה היא רק מזגן מרכזי המעביר את האוויר בתעלות אל היעד, רצוי תעלות מעוקלות או במקרה של חשש ממעבר גלי קול דרכן - עם מדפי בלימה כדי לשבור כמה שיותר את גלי הקול ולרסן אותם בדרך.
אין כאן פתרון מושלם בתקציב נמוך, אבל זה אפשרי בתנאי אולפן מסחרי למחצה. ראה כאן:
איוורור באולפן בעיית מזגן מיני מרכזי באולפן
כעת השאלה היא תקציב, אם לשימוש במזגן יחיד למיזוג שני המקומות ו/או תעלות נפרדות או פשרה, שיכולה לעתים לספק בעל אולפן (תעלות כפי שהוזכרו מעלה +מאוורר מעבה הפועל במהירות איטית יחסית). מיותר לציין שהתקנת המדחס עצמו חייבת להיעשות בבידוד מרעידות על מבנה האולפן (ניתוק הצמדה פיזית לקירות וקורות הקשורים לאולפן).
מתקיני מזגנים אמיתיים יודעים כיצד להתקין מדחס איכותי בצורה שלא תרעיד את המבנה ועליך לבחור מזגן מומלץ שעובד שקט וידוע ככזה שהמאוורר-רדיאטור שלו ממורכז היטב, ולמקם אותו במרחק מאוורר מחסימת אוויר כדי שיעבוד ביעילות (המאורר פולט הרחק). מאוורר שאינו ממורז (לרוב באלקטרה) ירעיד את המזגן מאוד, עקרון הויברטו).
בוני תעלות זה סיפור אחר, גבסנים לרוב עושים זאת אלא אם אתה מוצא מתקיני תעלות מיזוג ספציפיים. את התעלות עושים על עקרון אטימה מלאה בהתחשבות אולפנית, אוויר נכנס/יוצא והנמכות/תעלות הגבס המכילות בתוכן את תעלות השרשור הגמיש (או שהשרשור עצמו חשוף, לשיקולך).
מיזוג שנדרש לעבור מקומה לקומה בעייתי. אמנם ראיתי שזה אפשרי אך יקר. במקרה של חסכון ניתן להקים מדחס אחד שממנו יוצאת צנרת לשני מעבים, אחד בכל קומה, כי אחרת במקרה של חימום רצוי שהמעבה יהיה בחדר התחתון ובמקרה של קירור בחדר העליון, כי לאוויר יש זרימה משלו בהתאם לטפמפרטורה.
השיקולים שלך יהיו נפח החדר ורמת הבידוד שלו כדי לקבוע את עוצמת המזגן. לרוב המתקינים מגזימים בהגדרת גודל המזגן ותמיד חם או קר מדי.
לחברות כמו תדיראן יש יועצי מיזוג משלהן שבאים למקום ומייעצים. פעם השתמשתי באחד כזה (ללא תשלום) לשתי קומות ויצאה מערכת לתפארת (כפולה) של 1/2 1 כ"ס לקומה וזה היה אפילו קר/חם מדי.
מזגן שקט ניהיה שם חם בשוק בשנים האחרונות, כי יש מודעות לאנשים. המזגנים היפניים ידועים ככאלה, אך אם שמים על זה דגש בעת סקר שוק רוב הסיכויים שיבינו אותך. את הרעש מחלקים לשניים: המדחס שבחוץ והמעבה/מאוורר שבפנים. _________________ Facebook של אקט ::: חפש לפני שתשאל ::: התקנון! ::: אינדקס ::: האינפו