תפריט
שלום Anonymous ::: 2024, 08:30
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
טורבו סאונד - גועל נפש או שאני דפוק?
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (95) › תצורת הדפסה
לך לעמוד 1, 2   הבא
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » הגברת ותאורת מופעים - PA
MT Set
טורבוסאונד
הודעה פורסם: חמישי 26 פבר',04 16:10   
אשמח אם מישהו יכול להסביר באופן יסודי מה ההבדל בין טורבוסאונד למה שהוא לא?

האם ההבדל רק במבנה הרמקולים או גם בהגברה?

מה זה עושה לסאונד שמתקבל?

למה עושה רושם שלא משנה איזה מוזיקה תשים במערכת טורבוסאונד הכל ישמע באותו גוון פחות או יותר?

תודות לעונים
Dror_Shi
תומך
הודעה פורסם: חמישי 26 פבר',04 16:35   
למיטב ידעתי "טורבוסאונד" היא חברת מערכות הגברה.
האם יש הבדל מסויים בין המערכות בין כאלה למערכות אחרות?
כן אם אתה מתייחס למבנה המערכת ולמערכות יחסי ההספקים והמתחים שנקבעו ע"י החברות.
Wavelab 9.5 Pro/Nuendo8.3/Pro tools 12.5
shaharv
S.Supporter
הודעה פורסם: חמישי 26 פבר',04 23:20   
הדבר הכי מיוחד שיש לחברת טורבו סאונד זה הדגם " טורבוסאונד אחחחחייייי" שמביאים לכל המסיבות טראנס #clap

ברצינות, במעט פעמים שיצא לי לעבוד איתן ולשמוע במועדונים מדובר לדעתי במערכת שיותר מדברים עליה ממה שהיא באמת, אישית יותר אהבתי מערכות של EAW או JBL, אם תיכנס לאומן 17 אבל תבין למה כל בעל מועדון רוצה אחד כזה: הן פאקינג חזקות, בווקס ובקומפורט 13 יש סה"כ שני סאבים ושני "טופים" באולם(לא יודע לגבי הדגמים הספציפיים) והפיזור של הסאונד הרבה יותר אחיד ממה ממה שתחשוב ששני רמקולים חזיתיים מסוגלים(בד"כ במועדונים יש פיזור טבעתי מסביב לרחבות) יש להם גם איזה הדגשה לאיזור הקיק, ואולי בגלל זה אוהבים אותן במועדונים כל כך, ואולי זה רק השם המגניב והצבע הכחול....

בקיצור, חזקות מאד, ופיזור מעולה, לא יותר.
www.turbosound.com

אגב, הבעלים המקורי והמפתחים של המערכות האלה עזבו את החברה ופתחו חברה חדשה, לא זוכר את השם אבל המורמקולים שלהם נראים אותו הדבר כמעט, רק באפור כסוף.... זה הדבר הבא כנראה במסיבות הטבע קיץ2004
Dror_Shi
תומך
הודעה פורסם: שישי 27 פבר',04 00:05   
ציטוט:
אם תיכנס לאומן 17 אבל תבין למה כל בעל מועדון רוצה אחד כזה: הן פאקינג חזקות, בווקס ובקומפורט 13 יש סה"כ שני סאבים ושני "טופים" באולם(לא יודע לגבי הדגמים הספציפיים) והפיזור של הסאונד הרבה יותר אחיד ממה ממה שתחשוב ששני רמקולים חזיתיים מסוגלים(בד"כ במועדונים יש פיזור טבעתי מסביב לרחבות) יש להם גם איזה הדגשה לאיזור הקיק, ואולי בגלל זה אוהבים אותן במועדונים כל כך, ואולי זה רק השם המגניב והצבע הכחול....

תגיד אתה רציני ?
אתה מתייחס פה באופן "ביקורתי" למערכת הגברה ברמה של טורבוסאונד.מכניס אותה בביקורת למועדון ריקודים,לא זוכר את הדגם ועוד משווה את זה למערכות הגברה אחרות(שכבודן במקומן מונח)?

ציטוט:
בקיצור, חזקות מאד, ופיזור מעולה, לא יותר.
www.turbosound.com

תגיד אתה צריך יותר מזה?? ואם כן מה?
surreal
Act Compatible
הודעה פורסם: שישי 27 פבר',04 00:37   
לצערי אני לא מבין גדול במערכות הגברה..למרות שיצא לי לעבוד על לא מעט מהן..
יש משהו שונה בטורבוסאונד ולטובה..אני חושב שאוהבים להביא אותם למסיבות טראנס לא רק בגלל העוצמה המערכת פשוט זורקת לך את הבס בפנים (במובן הטוב..) ולא בהכרח בגלל ווליום מאוד גבוהה
ציטוט:
הדבר הכי מיוחד שיש לחברת טורבו סאונד זה הדגם " טורבוסאונד אחחחחייייי" שמביאים לכל המסיבות טראנס

דרך אגב זה הדגם האהוב עליי ביותר #thumbsup
shaharv
S.Supporter
הודעה פורסם: שישי 27 פבר',04 00:41   
כן אני רציני, כתבתי פה דעה שלי, הצהרתי על כך שלא יצא לי לעבוד איתן יותר מדי, מה עוד?
לא אני הכנסתי אותה למועדון הריקודים, אלא בעל המועדון וחברת ההגברה, ומה עוד אני רוצה? צליל יותר מוגדר, שלא כל סינטי בהיי מיד יקרע לי את עור התוף, ולגבי הדגמים אין הרבה הבדלים הבדלים ביניהם, חוץ מהגודל, לפחות אלה שעומדות במועדונים הנ"ל .

אם יואיל כבודו לתת תשובה "נכונה" יותר אשמח להשכיל

אגב, גם באתר של חברת טורבו סאונד דוחפים את המערכת למועדונים, ושחושבים על זה, לאן ידחפו אותן, לאולפן?! לקולנוע ביתי?
הדבר היחיד הנוסף שאפשר לחשוב עליו לגבי המערכת זה שיש ליצרן קרוסאוברים דיגיטלים עם פריסטים לפי דגמים, אבל את זה יש גם ליצרנים אחרים, ואני בטוח שגם אותו "סאונדמן" שחיבר לי ביום שישי האחרון פטיפונים לכניסות ליין וסידי לכניסת פונו יכול לדפוק
SL
נציג עסק/מוסד/שירות
Re: טורבוסאונד
הודעה פורסם: שישי 27 פבר',04 01:19   
טוב , בלי להעליב אתכם חברים , אני מבין שאם לא תהיה פה תשובה אחת שתענה על השאלה יתפתחו כאן כל מיני תאוריות מוזרות אז :

MT Set :
אשמח אם מישהו יכול להסביר באופן יסודי מה ההבדל בין טורבוסאונד למה שהוא לא?

האם ההבדל רק במבנה הרמקולים או גם בהגברה?

מה זה עושה לסאונד שמתקבל?

למה עושה רושם שלא משנה איזה מוזיקה תשים במערכת טורבוסאונד הכל ישמע באותו גוון פחות או יותר?

תודות לעונים

1. ההבדל בין מה שהוא טורבוסאונד למה שהוא לא הוא בדיוק כמו ההבדל בין מה שהוא BMW למה שהוא לא , זה יכול להיות סוסיתא וזה יכול להיות גם מרצדס , טורבוסאונד היא כולה חברה שמייצרת ארגזים. וכמו בכל שוק , יש ארגזים טובים ויש כאלה שפחות.

2.אחד הדברים החשובים ביותר בתוצאה שתקבל מרמקול ביא הארגז שבו יושבים האלמנטים , לכל חברה יש את התוכניות והצורות (כן כן וגם הצבעים , אבל זה לא ממש משפיע) שבהן היא משתמשת , ותתפלא לשמוע שגם סוגי העץ (בדר"כ , יש גם כאלה מפלסטיק) משנים מאוד את גוון הצליל.כמובן ששימוש במכשירים שונים (החל במיקסר וכלה במגבר) בשרשרת ההגברה יכולים לשנות את אותו גוון.

3.ע"ע תשובה 2.

4.לכל חברה שמייצרת רמקולים יש את הצבע או גוון הצליל שמאפיין אותה בדיוק מהסיבות שפירטתי למעלה (אלמנטים , ארגזים ותכנון שלהם), יהיו כאלה שEAW עושים להם את זה יהיו כאלה שJBL ויש גם כמה שמאוד אוהבים EV , על טעם וריח אי אפשר להתווכח , גוון צליל הוא בדיוק כמו טעם באוכל , מה שטעים לאחד לא ממש מוצא חן בעיני אחר.

ודבר אחרון, אין טעם להשוות דגמים לא ידועים בעלי מגברים לא ידועים ועם נתוני אקוסטיקה לא ידועים , זה פשוט לא יהיה נכון.
הודעה פורסם: שישי 27 פבר',04 10:51   
תודה SL.
לשחר..
לא התכוונתי להעליב אותך,נשאלה שאלה לגבי טורבוסאונד,רצית לענות לא?
הצורה בה ענית היא חסרת כל בסיס עובדתי ואף במנוסחת באופן מחריד(עוד פעם אל תעלב לי!!),
כי אם הרפרנס שלך הוא ה"קיק" או היי מיד או לוו מיד ששמעת במועדון כזה או אחר,
כל שאני אומר במילים פשוטות,
ואפילו ידידנו SL אמר את זה במילים פשוטות עוד יותר,ורגע לפני שהוא מוחק פה הכל..
אתה לא יכול לשפוט זאת כי החלל הקוסטי בו אתה נמצא משתנה מפעם לפעם,ולכן הדבר העובדתי היחדי
שאתה יכול להתיחס אליו הוא הקונפיגורציה של המערכת באופן של היא יצאה מהחברה ,ומה שSL הוסיף,
תצורת הבנייה האקוסטית שלה.

ציטוט:
ודבר אחרון, אין טעם להשוות דגמים לא ידועים בעלי מגברים לא ידועים ועם נתוני אקוסטיקה לא ידועים , זה פשוט לא יהיה נכון.

נכון....

אם אין לך נתונים מדוייקים,ואתה לא מכיר את המערכת,אז העובדה שהסינטי שלך הרג לך את האוזן עדיין לא יכול להגיד לך דבר(חוץ מללכת לסאונדמן ולתת לו אחת #biggrin ),
אולי האלמנטים בכלל לא של טורבו סאונד?ואם כן איזה?
ואם המגבר לא טורבו סאונד? כל העסק פתאם כבר שונה?
ומה עם הגברי חוץ למופעים?הידעת עם מה להקת "משינה" מופיעה?
כשאתה מדבר על שהרמקולים של הטורבוסאונד זורקים את הצליל,זה לא הטורבוסאונד אלא מבנה הרמקול עצמו(ושוב תודהSL) אותו דבר היית יכול למצוא בכל חברה אחרת-ההבדל-פרונטלי או שופרי.
שי
Supporter
משינה מופעים עם טורבו סאונד כי
הודעה פורסם: שלישי 23 מרץ,04 19:48   
זה מה שיש לבטי בם.
אני גם לא ממש אוהב את מהמערכות שלהם נותנות.
ממה ששמעתי אני מסכים עם סאונד קצת מרוח והמון באס.
(אם משיהו היה בפסטיבל הבירה האחרון ביום של הדורבנים נקמת הטרקטור וכו היה ממש זוועה של סאונד עד שעלו הדג נחש)
אבל לדעתי זה המון תלוי בטכנאי ובכמה הוא מכיר את המערכת שלו(יכולות מגברים,פרוססורים,איקיו נכון וכו).
מה כן יש להם אחלה מוניטורים.
זאת לא התשובה הכי מקצועית בעולם אבל זאת דעתי.
טורבו סאונד - גועל נפש או שאני דפוק?
הודעה פורסם: שלישי 18 מאי,04 01:55   
90% מהפעמים שיצא לי לשמוע PA שמבוסס על המערכת הזו סבלתי מיתר לחץ בבסים (בעיקר במסיבות).

מערכות אחרות בדר"כ היו הרבה יותר נעימות ועשירות בספקטרום רחב יותר, בטורבו - חוץ מבאסים לא שומעים הרבה, לרבות תדרים גבוהים מסביבות ה 5000 ומעלה.

למרות זאת המערכת הזו מאד פופולרית, אז אני סתם דפוק? או שנתקלתי במקרים של כיוון זועתי במיוחד? או שפשוט לטורבו הזאת אין את זה חוץ מהשם המפוצץ?
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » הגברת ותאורת מופעים - PA

לך לעמוד 1, 2   הבא
עמוד 1 מתוך 2

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון