תפריט
שלום Anonymous ::: 2024, 05:02
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
שנאי בלי הארקה מחשמל
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) › תצורת הדפסה
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » DIY, אלקטרוניקה וחיווט
  Seamus  
Supporter
שנאי בלי הארקה מחשמל
הודעה פורסם: שני 31 מאי,04 18:30   
יש לי שנאי של 12V כשבכניסה שלו מתחבר תקע קומקום חשמלי (3 פינים) וביציאה כבל סטנדרטי עם + ו - (- בפנים + בחוץ). כשחיברתי אותו עם כבל קומקום נורמלי שיש בו הארקה ישראלית (כלומר שלושה פינים נכנסים לשקע) הכל היה טוב ויפה. אבל כשחיברתי אותו עם כבל קומקום בלי הארקה (כלומר רק 2 פינים עגולים עבים, נדמה לי שזה כבל גרמני) אז התעוררה בעיה: ברגע שהייתי במגע עם הרצפה ונגעתי ביציאה של השנאי קיבלתי זרם חלש באצבע, וכשלא הייתי במגע עם הרצפה הזרם הפסיק. אני מבין שהגוף שלי שימש בתור הארקה לשנאי ואפשר לכאורה לפתור את הבעיה עם כבל קומקום ישראלי, אבל השאלה שלי האם השנאי לא בסדר וצריך להחליף אותו (הוא חדש לחלוטין של sakal electronics דרך אגב)? והאם שימוש בכבל הישראלי עם ההארקה יפתור לחלוטין את הבעיה, או שעם הזמן השנאי עלול לגרום נזק לפסנתר החשמלי שאליו הוא מתחבר?

תודה לכולם ויום טוב.
S.Supporter
הודעה פורסם: שני 31 מאי,04 18:59   
אזהרה אתה הולך לקבל שטיפה
ReuvenM
Administrator
הודעה פורסם: שני 31 מאי,04 19:43   
אם השאלה היא מה המידה של הנעליים שאתה אמור לנעול, אז זה משהו בסביבות 45-46, וזאת לפי עוצמת ההתחשמלות והאופי המושבניקי של כף הרגל שלך #biggrin
אם השאלה האם צריך הארקה, אז בטיחותית היא חובה.
ואני שואל (אם מותר לי) למה כל המשחקים האלו? למה עם ובלי, ולמה יחף, ומה אתה רוצה להוכיח לעצמך? (נייר לקמוס כבר לא מספיק לניסויים?) יש משהו שלא סיפרת?
או שתעשה סדר בשאלה. #ugh
אנסה לעזור לך:
- האם מדובר בספק כוח? (יש הבדל בין שנאי (טרנספורמטור) לספק כוח, המכיל בנוסף לשנאי גם מערכת יישור וסינון, וביציאה שלו מקבלים זרם ישר (פלוס ומינוס DC).
- אם כן, האם הגוף שלו עשוי מתכת? לא מקובל עלי אם אכן כך.
- איפה הספק המקורי של הפסנתר החשמלי?
- האם השנאי/ספק הזה הגיע ללא כבל חשמל? ואם כך, האם התקע בכבל החשמל שללא "הארקה ישראלית" (אגב, הארקה תימנית הרבה יותר מומלצת) מחובר נכון פאזה-אפס בפינים של התקע (או שהוא יצוק בכלל)?
- האם מדובר במכשיר למתח 110 וולט במקרה?
פתאום אני שם לב שיש לי יותר מדי שאלות... #lol
אולי יש לך צילום? או נעליים מבודדות?
  Seamus  
Supporter
הודעה פורסם: שלישי 01 יונ',04 00:03   
או קיי, קודם כל תודה על ההתייחסות וסליחה על הבלגן...עכשיו ננסה לעשות קצת סדר...

אז מדובר בספק כח: הכניסה לפי הרשום עליו היא בין 110V ל 240V, והיציאה 12V DC (יש אפשרות לכוון את מתח היציאה, במקרה שלי מדובר ב 12V). אם זה רלוונטי ונדמה לי שלא אז ההספק שרשום עליו הוא 30W. וכנראה שגם מיוצב. הגוף שלו מפלסטיק.
אמנם זה לא הספק כח המקורי של הפסנתר של KAWAI אבל זה הספק שקיבלתי כשקניתי אותו והוא אכן מתאים לפסנתר (12V DC, מינוס בפנים, הספק מקסימלי של הפסנתר ע"פ הוראות היצרן 30W). יחד איתו קיבלתי את הכבל חשמל ה"לא ישראלי" (וגם לא תיימני או מרוקאי), למרות שכמעט תמיד השתמשתי בכבל ישראלי שכידוע מצוי בכל בית (תיימני, מרוקאי או פולני).
עכשיו: הניסוי שביצעתי לא היה רק מתוך סקרנות אלא הכל התחיל במקרה:
הפסנתר היה מחובר באמצעות הספק והכבל עם שני הפינים וכשחיברתי ליציאת האודיו שלו כבל PL ונגעתי במקרה בקצה השני של ה PL (בדרך לחבר אותו למגבר) אז קיבלתי זרם חלש יחסית אבל מורגש בהחלט (וקבוע, לא איזו התפרקות של חשמל סטטי כמובן). התופעה קרתה גם כשהפסנתר היה כבוי ומחובר לחשמל וכאמור רק כשהייתי במגע עם הרצפה. נאמר לי ע"י טכנאי אלקטרוניקה שכנראה יש בעיה של קצר לההארקה בספק-כח (אם הטענה הזאת נשמעת מטופשת להפליא נא להתעלם ממנה). כדי לוודא שהבעיה אכן נובעת מספק הכח ולא מהפסנתר (חס ושלום יתברך ויתגדל הפסנתר וירבה באוקטבות) עשיתי את הניסוי המדובר.
בשורה התחתונה השאלה שלי היא האם בטוח לחלוטין להשתמש בספק הזה (עם כבל ישראלי 3 פינים) מבלי לגרום נזק לי או לפסנתר החשמלי? ואם לא אז מה אומרים למרום בקרית ביאליק כשיגידו לי שזה כן בטוח?

תודה ולילה טוב לכולם.
Act Compatible
הודעה פורסם: שלישי 01 יונ',04 00:47   
האמת היא, שלא הבנתי כלום מההודעה פה,

את מה קיבלת עם "כבל חשמל לא ישראל"?
לפסנתר יש שני מוליכים בכבל?

מכשיר חשמלי עם שלושה מוליכים (עם הארקה יותר נכון),
זה מכשיר חשמלי שמשתמש ביותר מ - 50v,
והוא אינו בעל בידוד כפול (כלומר שיש בו חלקים ממתכת שניתן לגעת בהם,
ולא אמור להיות בהם מתח, כגון קומקומים ממתכת, מחשבים וכיו"ב)

אם הפסנתר עובד על 12v, מכאן שהוא אינו צריך הארקה.

בכל מקרה לא הבנתי את מה קיבלת עם "כבל לא ישראלי" ואיך השתמשת ב"כבל ישראלי"?
ReuvenM
Administrator
הודעה פורסם: שלישי 01 יונ',04 07:55   
- אם ההתחשמלות היא בגלל ספק הכוח, אכן יש אפשרות שהארקה שלו מקוצרת או מתח דולף אליה, וזה יכול לקרות בכמה נקודות בספק הכוח, לרוב בשנאי שאינו מותקן או עשוי נכון(!).
- אם ההתחשמלות היא בגלל המגבר (או לאן שהיה מחובר ה-פלג היוצא שבו נגעת), אז יש לבדוק הארקה גם מצידו.
- אם ההתחשמלות היא עקב מערך הארקה או חיווט חשמל לקוי, תתחשמל כמעט בכל מקום בו תיגע בהארקה. כנ"ל אם פאזה ואפס מוחלפים היכנשהו בדירה, השקעים, תקעים או מפצלי חשמל.
עצתי:
קח מברג "טסטר", נתק את כל המכשירים ביניהם (אודיו, או כל מגע פיזי אחר ביניהם), וכעת בכל מכשיר בתורו, גע בחלק מתכתי שלו (אפילו ברגי גוף או הארקה/אדמה של מחברי היציאות/כניסות.
כל מכשיר שמצליח להדליק את הנורית במברג, חשוד הוא (או כבל החשמל שלו).
  Seamus  
Supporter
הודעה פורסם: שלישי 01 יונ',04 10:22   
תודה אוהד ותודה ראובן על התשובה המפורטת. עד שאני אשיג מברג טסטר ואעשה את הבדיקות שתיארת, אני רק אבהיר כמה דברים שכנראה הסברתי בצורה מעורפלת קצת:
את ההתחשמלות מכבל האודיו שיצא מהפסנתר קיבלתי כאשר שום מכשיר לא היה מחובר אליו, פרט כמובן לספק הכח, והוא גם לא היה במגע פיזי עם אף מכשיר. ואז ניתקתי את הפסנתר מהספק והשארתי רק את ספק הכח מחובר לחשמל (כל זה באמצעות תקע החשמל עם שני הפינים), וכאשר נגעתי בקצהו של הכבל שיוצא מהספק (זה שאמור להיכנס לפסנתר) קיבלתי שוב את אותה התחשמלות. המסקנה המיידית צריכה להיות שאין בעית קצר כלשהי בפסנתר, נכון? כלומר האפשרויות שנותרו הן בעיה בספק או בעיה ברשת החשמל, נכון?

ועוד שאלה לגבי הבדיקה בטסטר: צריך לעשות את הבדיקה כאשר כל המכשירים בחדר מחוברים לחשמל ודלוקים אבל מנותקים ביניהם?

תודה ויום טוב.
Administrator
הודעה פורסם: שלישי 01 יונ',04 10:46   
עכשיו לאחר שהבהרת, הבעיה כנראה בספק הכוח.
כל מכשיר בדוק לחוד כשהו לא מחובר למכשירים אחרים, רק לחשמל.
בטסטר יש לגעת עם האצבע בגב שלו, כדי שזה יעבוד.
אנא בדוק אם חיבורי החשמל בתקע החשמל של ספק הכוח נכונים.
  Seamus  
Supporter
הודעה פורסם: רביעי 02 יונ',04 20:32   
ניסיתי כבר את תקע החשמל של הספק (זה עם שני הפינים) לחבר לשקע החשמל בשתי האפשרויות ובשני המקרים קיבלתי זרם.
עכשיו כנראה הזמן לחזור למרום שוב (!!, זה כבר הספק השני שאני מחליף מאז הקניה לפני פחות מחודשיים, וגם את הסטנד של הפסנתר הייתי צריך להחליף!). השאלה היא מה אומרים להם כשהם יגידו לי: תשתמש בתקע הנורמלי עם ההארקה והכל יהיה בסדר..(והם כבר אמרו לי את זה בטלפון)?

תודה ולילה טוב...
Administrator
הודעה פורסם: רביעי 02 יונ',04 21:04   
הגיוני ששנאים מסוימים חייבים בהארקה בתקע הזנת החשמל. אם זה הפתרון הבטוח, זה מקובל עלי.
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » DIY, אלקטרוניקה וחיווט

עמוד 1 מתוך 1

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון