נציג עסק/מוסד/שירות
פורסם: שישי 29 אוק',04 02:11
אם יורשה לי...
Planet noise ריספקט על הידע והטיפים הכל נכון למעט דבר אחד:
כאחד שמנגן תקליטים למחייתו כבר לא מעט זמן, התנאים במועדונים רחוקים מאוד מלהיות אידיאליים לניגון תקליטים, תוסיף לזה את מה שאנחנו (הדי ג'ייס) עושים לתקליטים ותגלה שלהיות מחט בידיים של די ג'יי זו לא משימה פשוטה בכלל.
משקל גדול על המחט ייגמור את התקליטים מהר יותר - נכון, אבל אם אתה די ג'יי ממילא לא תנגן כמעט אף תקליט יותר משלושה ארבעה חודשים (ואני ממש נדיב כאן בהערכה), כך שגם אם הוא נשחק מעט בזמן קצר יחסית, זה לא נורא, כל יום שעובר מקרב אותו אל מדף ה"נשכחים" (יש לי אלפים כאלה שהיו להיטים גדולים ותוך זמן קצר עלו על המדף ומאז הם שם, אלפים..) - ומכאן שבדר"כ אני אנגן עם משקל שיספיק לי לעבודה נורמלית ללא דאגות מבלי יותר מדי לשים לב לכמה גרם יש על המחט.
דבר שני וחשוב לא פחות, לכל ראש ומחט יש משקל שונה והתנגדות שונה ומכאן שאין שום מספר כללי שיכול לקבוע בוודאות מה יהיה טוב בשבילו, כל דגמי הקונקורד למיניהם בעלי משקל אחיד אמנם, אבל מה עם כל הראשים שבהם אתה הוא זה שמרכיב את ה head shell ויכול להוסיף אליו משקולת קטנה (בדר"כ בקניית ראש חדש אתה מקבל אחד כזה עם שני חורים לברגים).
וכדי לא להאריך את הת'רד הזה יותר ממה שהוא כבר, אני אסכם ב:
שים כמה משקל שצריך כדי שלא ייקפוץ כל עוד המשקל לא "ישכיב" את הראש עצמו לתקליט ולא יעוות את הצליל, תוסיף שקלים דאכמות ודינארים ותהפוך את המשקולת כמה שאתה רוצה, תקליט רגיל גם ככה יעלה למדף תוך זמן קצר ותקליט של פיינל עולה סה"כ כ90ש"ח , אז במקום להחליף כל חודשיים וחצי תחליף כל חודש וחצי, לא ביג דיל.
מישהו חכם אמר כאן "הכל תלוי בתקליט ובמי שמסובב אותו" - כל כך נכון.
גם אני אוהב פטיפונים , מאוד !.
פורסם: שבת 30 אוק',04 00:11
נראה כאילו המשקולת שלך כן מורכבת הפוך.... תבדוק את ההוראות
לבד הוא לבד הוא לבד, גם כשהוא הפוך
מנסיון על מחטים של ניומרק, הדגמים הראשונים שלהם היו סתם מחטים סיניות מאוד זולות עם מדבקות עליהם, לא הרבה מעבר לזה, לא יודע איך זה היום, הייתי נזהר בלקנות מחטים סתם דרך האינטרנט בלי לראות ולשמוע בחנות(ואפילו לנסות להתעלל בהם קצת שם....)
לגבי ווסטאקס, אם יש לך את אחד הדגמים העליונים שלהם(כמו זה שבתמונה) המחט ממש נוטה להידבק אליהם בלי רצון לעזוב, כל עוד השולחן יציב וכו' (אפילו עם המחט הזולה של ווזסטאקס שמגיעה איתם)
באופן אישי, לא הייתי משקיע יותר מדיה במחטים בשביל פיינל, ובמיוחדלא לבית, בכל מקרה המחט לאמעבירה סאונד, משהו כמו אחד מסוסי העבודה של סדרה 500 (520 אמורים להיות הכי יציבים) יחזיקו לך מעמד הרבה זמן