תפריט
שלום Anonymous ::: 2024, 00:35
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
מיקום אולפן בעליית גג?
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (140) › תצורת הדפסה
לך לעמוד 1, 2   הבא
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » אקוסטיקה, סביבת עבודה
  אלון כהן  
Act Compatible
מיקום אולפן בעליית גג?
הודעה פורסם: שישי 20 מאי,05 15:34   
סרקתי את הפורום ומדובר המון על אקוסטיקה של חדרים,ממדי"ם אבל שמתי לב שלא מוזכר כלום על עליות גג
אני עובר עוד זמן קצר לביית פרטי עם עליית גג גדולה יחסית (בערך 8 מטר על 4 מטר)
אני מתכוון למקם שם את האולפן שלי ,
עפ"י מה שלמדתי מקריאה בפורום זה שהקירות מטבעם לא מקבילים (בגלל שאחד מהם הוא חלק מהגג) והתקרה יחסית גבוהה עוזר לכל נושא האקוסטיקה
אם מישהו יכול לתת סקירה קצרה על טיפול בעליות גג באיזה חומרים עדיף? מה עושים עם התקרה ? מה שווה לוודא ספיציפית בשלב הבנייה שיקל אח"כ (מעבר לנושאים שכבר פורטו בעבר).
תודה

אלון
shem_tov
S.Supporter
הודעה פורסם: שישי 20 מאי,05 15:43   
אתה צריך לספק יותר פרטים על המבנה, סוג הקירות, סוג הגג,רצפה מידות שיפועים וכו..
  אלון כהן  
Act Compatible
מיקום אולפן בעליית גג?
הודעה פורסם: שישי 20 מאי,05 16:03   
א.תודה על ההתייחסות המהירה .
ב. הביית בבנייה והעליית גג מגיעה לא בנוייה אלא רק כמעטפת לא בנוייה
ככה שזה מה שאני רוצה לדעת איך מלכתחילה הכי טוב לבנות אותה ,באיזה קירות לבנות, איזה ריצפה כדאי לשים,
הנתונים הבסיסיים של העליית גג או אם לדייק חצי עליית גג (כי זה ביית דו משפחתי שהגג חצוי לשניים)הוא הם שהגג הוא גג רעפים רגיל,
הצד הימני הוא קיר הוא בגובה של כ6 מטר ומתחיל לרדת עד שהוא נעצר בגובה של מטר וחמישים בערך (מטר אחד בערך לאורך כל החדר הוא לא אפקטיבי היות והוא נמוך מ2 מטר)את השיפוע אני לא כל כך יודע
כמו בציינתי אורך החדר הוא 8 מטרים ורוחבו 4 (שמתוכם אחד לא אפקטיבי כל כך כי הוא נמוך)
התקציב שלי לבנייה הבסיסית של ריצפה, קירות ,תיקרה הוא דיי לא מוגבל
מה אתה מציע ?
ושוב תודה
אלון
ReuvenM
Administrator
Re: מיקום אולפן בעליית גג?
הודעה פורסם: שישי 20 מאי,05 18:39   
אלון כהן :
שמתי לב שלא מוזכר כלום על עליות גג

מומלץ בנוסף לקרוא כאן:
צריך עצה בבניית חדר אקוסטי לאולפן על גג
#smile
אסף
S.Supporter
הודעה פורסם: שישי 20 מאי,05 20:29   
I cannot stress the following enough:
If you're building a room from SCRATCH, do it RIGHT - hire an acoustician, one with experience designing studios.
You'll beat yourself up later on for not doing so.
DO NOT design a room based on criteria offered by members of an internet forum, whom you've never met in your life. I don't care if we're all platinum-album engineers here (I'm not #biggrin ). There are experts on acoustic design out there, with years of study and experience. HIRE THEM - in the long run they'll save you a lot more money than you'll spend (on hiring them).
  אלון כהן  
Act Compatible
הודעה פורסם: שישי 20 מאי,05 22:02   
תודה לכם על התגובות
אסף - מה שנכון נכון אני הולך להשקיע הרבה כסף בחדר הזה ואין סיכוי שאעשה זאת בלי איש מקצוע (ואני בינתיים רחוק מזה כמה שנות אור...),סתם רציתי לידיעה כללית
ראובן - SORRY אין לי שמץ איך לא עלתה לי השרשרת בחיפוש למרות שראיתי אותה מתישהו...

אלון
אסף
S.Supporter
הודעה פורסם: שבת 21 מאי,05 10:13   
One last piece of advice: make sure the acoustician you hire has had previous experience building studios. You'd might want to take a trip to some successful big studio and ask for their consultant's name. I've heard a horror story once of an acoustician who designed mainly public gathering places (coffee shops, clubs, etc ... ) who made a horrible design for someone by choking his room with too much absorption and too little diffusion. So experience is important!
yoramilan
S.Supporter
הודעה פורסם: שבת 21 מאי,05 10:13   
אין שום בעיה עם עליית גג.
להיפך, אמרתי כאן כבר מספר פעמים שחתך תקרה בעל הקסונומטריה משתנה הוא ייתרון עצום.
הבנתי ממך שתקרת עליית הגג משופעת.
השאלה היא אם יש חתך עולה וממנו חתך יורד, או רק חתך יורד. (האם יש מרכז פרמידה או רק משולש ישר זוית?)

מעבר לזה, אם הגג במצב תשתיתי זה ייתרון גדול כי יש לך אפשרות להתחיל את אולפן חלומותיך מאפס.
כל קבורת המובילים, מיזוג, רצפה מבודדת, תאורה
הרבה כסף, הרבה סיפוק.

בהצלחה
  אלון כהן  
Act Compatible
הודעה פורסם: שבת 21 מאי,05 12:00   
ושוב תודה ..
יורם - בתשובה לשאלתך הגג בעל חתך יורד בלבד(משולש ישר זווית) ולא עולה ויורד .
אסף - אני מאמין שבד"כ מה שעולה בחיים בזול (במיוחד בהשקעה לטווח ארוך) בסוף עולה ביוקר ולכן לא אחסוך על בעל מקצוע עם קבלות ולא אחסוך כמה אלפים שאח"כ במבט לאחור אקלל את הרגע .
הביית יהיה מוכן בעוד קצת פחות משנה ככה שעכשיו נשאר רק לחלום ולתכנן ... כשהוא יהיה מוכן אעלה תמונה בת'רד של תמונות אולפנים.
בינתיים החיים של האולפן בממ"ד נפלאים #cry ומלאי החזרים וכמובן הרבה בעיות עם
LOW MID
המשך שבת שלום לכולם
אלון
אסף
S.Supporter
הודעה פורסם: שבת 21 מאי,05 13:29   
ציטוט:
הביית יהיה מוכן בעוד קצת פחות משנה ככה שעכשיו נשאר רק לחלום ולתכנן ... כשהוא יהיה מוכן אעלה תמונה בת'רד של תמונות אולפנים.

I think it would be a good idea for you to publish an "online journal" here at act.co.il so that we may all follow the action. Lots of us have a dream of having such a home studio and it would only do good to hear about someone's experiences (good and bad) going through the process.

Good luck!

PS
yoramilan - what do you mean by "variable hexanometry"?
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » אקוסטיקה, סביבת עבודה

לך לעמוד 1, 2   הבא
עמוד 1 מתוך 2

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון