פורסם: שני 23 מאי,05 12:26
שלום,
אני מעוניין לשפר את האקוסטיקה באולפן שלי, ויש לי כמה לוחות של ספוגים (ספוגי ביצים)
שעוד לא תליתי. יש אפשרות שאני אפרסם כאן סרטוט של מידות ומבנה החדר כדי שתוכלו לייעץ לי פחות או יותר איך לארגן את הדברים ואיפה וכמה ספוגים לתלות, ואם צריך גם הנמכת תקרה, קורנרים וכו ?
תודה.
S.Supporter
פורסם: שלישי 24 מאי,05 09:09
אני גם לא הבנתי עם איזה בעיות אתה מתמודד.
יש דבר ספציפי שמפריע את עבודתך?
מחזק:
- מוניטורים גדולים מדי לחדר שלך
- העדף את ציר האורך על ציר הרוחב
- העדף חלון בחזית ולא בגב (כלומר בנקודת החזר ישירה שניה ומשנית ראשונה)
ומוסיף:
- על ציר האורך התמקם לפחות 75 סמ' מהקיר (בערך רבע האורך) - הכוונה למוניטור. אתה ממקם את שולחן העבודה ביחס למוניטור.
- במוניטרים כאלה ובחתך תקרה כזה, הבעיות שלך מרוכזות מתחת 90 HZ, ובין 350 ל-630. אני מאמין שדיכויין תיצור בעיות אחרות אבל דיה לצרה בשעתה. מכל מקום, אם הספוגים שברשותך הם מתחת ל - 7 ס"מ חתך שיא, והפינות פחות מ 10 מרכז אנך, הם לא יעזרו הרבה. בעצם... רק יפריעו (משום שהם ידכאו את מה שמדוכא בלאו הכי).
- לפני הכל: שטיח מסיבי מאד. התקרה שלך נמוכה וישרה.
- מתוך הנחה שתקבל את עצת היורמים ותתמקם שפניך לחלון, וילון אקוסטי מסיבי (לחפות 20גר בצפיפיות לסמ"ק, ראה הודעות קודמות בפורום זה) ווילון זה ישלים דיכוי די מסיבי של הקיר של החלון (כלומר גב המוניטורים).
- מלכודת בס בשתי הפינות האחוריות (בתור התחלה).
זה, איך לומר... לירות למטרה בעיני קשורות.
אבל זה הכיוון.
וכרגיל אצלי - המסר הוא: תתחיל לאט לאט. אל תשפוך סתם כסף אלא צעד צעד וכל צעד שעשית תנתר את הבעיות להמשך.
פורסם: שלישי 24 מאי,05 13:19
יורם לב - יש לי ספוגים של 5 ס"מ שעוד לא מיקמתי. קיבלתי הצעות סותרות לגבי המיקום ולכן הגעתי לפורום הזה. איפה היית ממליץ לי למקם אותם, ובאיזה אופן כדאי לי לתלות אותם?
יורם אילן - גם אני יורה אל המטרה בעיניים קשורות.. כלומר, אני לא יודע ספציפית מה מפריע לי, אבל חשוב לי לשפר את התנאים כדי להעלות את רמת המיקסים שלי.
בעצם אתה אומר שלא צריך ספוגים אלא שטיח ווילון ומלכודות באס?
איפה יש מלכודות באס טובות? ומה אני עושה כשהדלת צמודה לקיר? (ובעצם אין פינה)
תודה.
פורסם: שלישי 24 מאי,05 18:04
תודה על העצות.
רק רציתי לציין שחשוב לי הסאונד רק בסביבה שאני יושב, בשאר החדר לא משנה לי כי אני מתעסק רק במיקסים. (ועושה את זה בישיבה)
פורסם: שלישי 24 מאי,05 23:03
כמובן שבאולפן אידאלי אפשר יהיה לשמוע טוב מכל פינה בחדר.
אבל, במקרה שלי אני לא יכול להתחיל לדאוג לכל גל עומד שיש בפינה הימנית מאחורה.
בתור צעד ראשון מה שקריטי בעיניי זה לדאוג שעמדת המיקס תהיה נקיה ורק אחר כך השאר. עדיף לי להשקיע את הכסף והאנרגיה שעומדים לרשותי עכשיו באזור הזה.
WITH THAT IN MIND, היית מציע לי תכנית אקוסטית חלופית?