פורסם: שלישי 24 מאי,05 14:11
שלום אנשים.
לא מזמן סיימתי לבנות תקרת גבס בחדר שאוטוטו יהיה חדר החזרות הפרטי שלי
קניתי ספוג אקוסטי בצורת ביצים בעובי 7 ס"מ ואיתו אני רוצה לכסות את התקרה.
(אני יודע שבטח חלקכם חושבים שזה רעיון לא טוב בכלל אבל בואו נשאיר את זה הפעם בצד)
רפד שדרכו הזמנתי את הספוג (20מטר) הדביק לי את הפלטות לחתיכה אחת גדולה ואימתנית במידותיו של החדר.
התכנית שלי היא לשים ווים על הקירות כמה ס"מ מתחת לתקרה כך שיהיה ניתן למתוח בין הווים חוטים וליצור שטי וארב של חוטים שעליהם יונח הספוג.
חורים בקיר קדחתי , דיבלים הכנסתי , ווים השחלתי , גם ספוג כבר יש.
הבעיה היא שאני ניסיתי לעשות את זה עם חוט ניילון (כמו זה שמשתמשים בו לדייג) ונוכחתי לדעת שהוא מאבד מהמתיחות שלו ונמתח עוד ברגע שמופעל עליו לחץ כך שהוא יורד במקום להחזיק את הספוג למעלה.
באיזה חוט כדאי לי להשתמש למטרה הזאת?
S.Supporter
פורסם: שלישי 24 מאי,05 16:08
שום חוט לא יחזיק לך מידות שכאלה בלי להתרופף (לפחות מה שאתה קורא לו חוט).
האופציות שלך הם או לקשור את החוט לתיקרה בכמה מקומות בדרך , או לבנות בצורה אחרת.
אני הייתי הולך על שימוש בזוויות של תיקרה אקוסטית, אופצייה יותר זולה היא לתלות לייסטים מהתקרה.
אם אתה בכל זאת נעול על חוט, השתמש בחוט חשמל קשיח, אבל פה נדרשים דיבלים חזקים כדי שהנ"ל לא יתלש מהקיר, ורצוי גם וו מתיחה (טיפשות אם אתה שואל אותי).
פורסם: רביעי 25 מאי,05 13:23
אוקיי , כמובן שלפני שהתחלתי את העבודה קראתי את החומר הרלוונטי בפורומים והתייעצתי עם אנשים באני סומך עליהם ומה שהומלץ לי הוא במקום להדביק את הספוג לתקרה , להציב אותו בצורה כזאת שיש מרווח של אויר בינו לבין התקרה , לצורך זה ליהי מאשקלון פולימרים הציעה לי להניח את הספוג על שתי וארב של חוטים.
קירות החדר הם קירות בטון , בקירות האלה קדחתי , שמתי דיבלים ובהם טבעות מתכת (פלדה) שמתברגים לתוך הדיבלים.
הטבעות הנל ממוקמות על כל הקירות במרווח של חצי מטר אחת מהשניה.
חשבתי במקום חוטי הניילון הארורים להשתמש ברצועות כאלה שמשמשות להרמת תריסים.
מה אתם אומרים?