תפריט
שלום Anonymous ::: 2024, 07:41
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
מה הדרך הכי טובה להקליט בס ?
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (345) › תצורת הדפסה
לך לעמוד 1, 2, 3   הבא
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » SoundBoard - סאונד מקצועי
  frankzappa  
הצטרף: 25 יול' 05
הודעות: 519
מה הדרך הכי טובה להקליט בס ?
הודעה פורסם: שלישי 09 אוג',05 09:39   
הבס הוא הכלי הכי "מקופח" בהקלטה. בעוד כלים אחרים כמו : שירה, גיטרות ותופים זוכים לטיפול של אינספור מיקרופונים מסוגים שונים, עם העמדות שונות, טכניקות הקלטה אקוסטיות, מכשירי אפקטים מגוונים ומעבדי אות. הבס בהרבה מקרים, מחובר למיקסר או ל- direct box ומוקלט ללא כל חשיבה יצירתית, למרות החשיבות המוזיקלית הגדולה שלו. #read
_________________
Industry Standart
בנציון
Act Compatible
הצטרף: 29 מרץ 04
הודעות: 379
מיקום: Bney Braq
הודעה פורסם: שלישי 09 אוג',05 12:10   
הנה דרך לא רעה בכלל
האמת שבד"כ לא צריך יותר מפריאמפ טוב. כמו משהו מסדרת ivory 2 של tl audio
yoramilan
S.Supporter
הצטרף: 28 אוק' 01
הודעות: 4654
מיקום: country side
הודעה פורסם: שלישי 09 אוג',05 13:04   
אתה מבין קצת בבישול?
לא, כי אני ממש כן, אז תן לי לצייד אותך במספר תובנות:

סטייק אנטריקוט טוב. לא טוב, מעולה! מבשר משובח, שלא טחנו אותו בבתי המטבחיים המוכשרים, ולא גיידו אותו, ולא המליחו אות, בקיצור, לא נגעו בו...
תלו אותו נכון ליישון, במקרר בטמפרטורה מדוייקת של 4 מעלות
ככה, לפי הצורך (בין שבועיים לשלושה)

אתה בא לקצב, הוא חותך לך מזה נתח יפה של 3 אצבעות (בערך 300-350 גר).
אתה לוקח הביתה, מרגיע את הבשר
מנגב אותו
משמן את הגריל עם בצל ושמן זית.
אחרי שהגחלים בוערות שווה בשווה והגיעו לצבע הלבן והרוחש שלהם, אתה שם את הנתח על הרשת, סוגר אותו (יעני - הופך אותו אחרי 15 שנ'), ואז, בערך 45-60 שניות מכל צד.
מהבשר קופצות טיפות אדומות = מדיום רייר
מהבשר קופצות טיפות ורודות - לבנות עכורות = מדיום וול
מהבשר קופצות טיפות חומות עכורות - שחורות = לפח הזבל (Well done)

אם אתה רוצה להיות יצירתי בטירוף - שים על הבשר קצת פלפל גרוס.

הבנת?
ככה גם עם דגים טריים
ככה גם עם סלט ירקות מחומרי גלם משובחים
ככה זה בחיים

ואם לא הבנת - ZOOOT יסביר לך את הנמשל
או ראובן, אם הוא זוכר איך נראה בשר אחרי כל הגבינות הבולגריות שהוא מאביס את עצמו בהן השבוע #biggrin
צופיפניק
S.Supporter
הצטרף: 06 ינו' 02
הודעות: 5239
מיקום: תל אביב
הודעה פורסם: שלישי 09 אוג',05 13:16   
יורם... עשית לי תיאבון #biggrin
pildus
Supporter
הצטרף: 20 מאי 01
הודעות: 481
מיקום: רעננה
הודעה פורסם: שלישי 09 אוג',05 13:33   
yoramilan :

אתה בא לקצב, הוא חותך לך מזה נתח יפה של 3 אצבעות (בערך 300-350 גר).
אתה לוקח הביתה, מרגיע את הבשר
מנגב אותו
משמן את הגריל עם בצל ושמן זית.
D


אתה יכול גם טיפה למרוח שמן זית מלח גס ופלפל שחור על הסטייק - זה מקפיץ אותו עוד קצת למעלה.
ואם כבר אתה משקיע לך ל"דלישס" בנווה אביבים ותקנה שם את הבשר-לא תתאכזב לרגע
Dror_Shi
תומך
הצטרף: 15 אוג' 01
הודעות: 3169
מיקום: לפעמים בארץ
הודעה פורסם: שלישי 09 אוג',05 13:45   
יורם,
bloody- זה רק ה"צידוד" הקל? ללא טיפטוף?
יש פה תיכנון לתפריט של יום שישי.
_________________
Hackintosh i7 9700k 32giga Mojave
Macbook Pro UB (mid2012) OSX 10.8.2
Lynx Aurora Mark1
Wavelab 9.5 Pro/Nuendo8.3/Pro tools 12.5
avi arbel
Act Compatible
הצטרף: 10 יול' 02
הודעות: 463
הודעה פורסם: שלישי 09 אוג',05 14:08   
חברים, מספיק עם אנינות הטעם, אני גורס כך

פיתה עירקית

חומוס עם זעתר

אורגנו וחריף מלמעלה

חציל מטוגן קלות מרבדים למרגלות הצלחת

שמן זית זך, כוסברה קצוצה ומעט פטרוזיליה, עם טיפ טיפה שמיר ובצל מטוגן דק עם שום

וחלאאסס

שזה אומר, יש לא מעט דרכים להקליט בהם בס

מצחיק מה שקורה פה #biggrin הבנאדם מבקש דרך טובה להקליט בס ומתנפלים עליו עם מתכוני הגשה

בסוף יחשבו שנפלנו על הראש #clap #clap #clap
Dror_Shi
תומך
הצטרף: 15 אוג' 01
הודעות: 3169
מיקום: לפעמים בארץ
הודעה פורסם: שלישי 09 אוג',05 14:37   
אם היה עושה "חפש" ואחר כך שואל
היו מתייחסים אליו יותר ברצינות.

כבר כתבו פה עשרים פעם על הקלטות בס.
למה DI למה לא..
וכל אחד שלא טורח לקרוא את המדריך או שלא מתייחס אליו ברצינות אבל מאוד שמח לשאול את שעולה על רוחו מחזיר אחורה את הפורום הזה.
זה קורה פה כבר שנתיים.

לינק

לינק

לינק


לינק
_________________
Hackintosh i7 9700k 32giga Mojave
Macbook Pro UB (mid2012) OSX 10.8.2
Lynx Aurora Mark1
Wavelab 9.5 Pro/Nuendo8.3/Pro tools 12.5
Zooot
S.Supporter
הצטרף: 19 מאי 01
הודעות: 2814
הודעה פורסם: שלישי 09 אוג',05 14:41   
yoramilan :



אתה בא לקצב, הוא חותך לך מזה נתח יפה של 3 אצבעות (בערך 300-350 גר).
אתה לוקח הביתה, מרגיע את הבשר
מנגב אותו
משמן את הגריל עם בצל ושמן זית.
אחרי שהגחלים בוערות שווה בשווה והגיעו לצבע הלבן והרוחש שלהם, אתה שם את הנתח על הרשת, סוגר אותו (יעני - הופך אותו אחרי 15 שנ'), ואז, בערך 45-60 שניות מכל צד.
מהבשר קופצות טיפות אדומות = מדיום רייר



תביא ביס.


Where I come from the meat is placed on metal crosses 1m from the fire and bronzed 4 a few hours...

In comparison the local meat is kinda funny, but so is the football :-)

But a good cut should b prepared natural, anything else is an "effect".

And so r electric basses.

Most of "the sound" is produced by the player - and even the most subtle changes (sounds equal in solo) can make or break a song.

The bass is the foundation, the basic tone, and all other parts "surf" its overtones, thus cre8ing a single giant instrument - the band.

Any shift in bass color will "color" the song on the spot. So the natural approach is best in most cases.

Having said that, Thai beef and Carpachio r also good, and they r far from being "flat".

I like recording the bass amp as well when I can. I may try several mics, mostly large capsule 4 the color, but I had some 57s there as well.

I then record the amp and di 2 separate trax.

In general, give me a good musician> P-bass > Ampeg SVT and I'm happy.

The di is crucial - bad di's produce bad, murky, thin bass sound.

Next comes the mic pre-amp, with the same role it plays in vocal trax. Different pre's will produce different tones.

I try 2 leave the track natural, I try not 2 compress and just let the player do his thing.

I'm not shy however when artillery is needed.

If the musician is good, lis10 carefully 2 what he has 2 say. Bass players, being tuned 2 the fundamental 4 a good number of years, develop a good harmonic sense, keen hearing, and groove manipulation abilities.

That's y I think (and I have met some) gr8 bass players make gr8 producers and engineers.

Peace,

Zooot
yoramilan
S.Supporter
הצטרף: 28 אוק' 01
הודעות: 4654
מיקום: country side
הודעה פורסם: שלישי 09 אוג',05 15:04   
בשום מקרה, לא להמליח את הבשר לפני הסגירה.
זה גורם למיצים לצאת החוצה.

בשר טוב = בס טוב
קצב טוב = נגן טוב
גרילמן אחראי ומדוייק = טכנאי הקלטה
צלחת מחוממת ל-22 מעלות (אפשר במיקרו עם טיפה מיים) כי אחרת הבשר מתכווץ בירידה מהאש = ציוד מינימאלי אבל לא צלחת חד"פ

לגבי הגיוון, עם או בלי מטאפורות: אז שומן יש באנטריקוט, מוצקות יש בסינטה, שילוב יש ב T-BONE ומינימאליסטיות ועידון מטורף יש בפילה.

מה שנשאר הוא לא פחות חשוב שזה בירה קרה כקרח (ואי למי שמזמין אותי לגריל ולא מציע בירה קרה).בכל מקרה, כדי שכל העסק יעבוד, בבקשה לא להזמין אותי להקליט (לא כנגן ולא כטכנאי) בלי כוס קפה שחור. (ישר שתיים, אם ההקלטה היא לפני 9 לפנות בוקר)
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » SoundBoard - סאונד מקצועי

לך לעמוד 1, 2, 3   הבא
עמוד 1 מתוך 3

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון