תפריט
שלום Anonymous ::: 2024, 11:10
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
הקלטת דג'מבה ...
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) › תצורת הדפסה
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » SoundBoard - סאונד מקצועי
  tomshir  
Expert
הקלטת דג'מבה ...
הודעה פורסם: שישי 27 ינו',06 18:44   
אהלן ,
אני עומד להקליט תוף דג'מבה בסשן הקלטות אקוסטי ללא הגברה באולם קטן ( 10 על 20 מטר ) עם תקרה נמוכה יחסית - בערך שלושה וחצי מטר כשהסאונד לא רטוב במיוחד .
המטרה היא להקליט את הכלי בצורה הטיבעית ביותר עם זליגה נמוכה במידת האפשר משאר הכלים
יש ברשותי זוג AKG 451 זוג RODE NT 2000 שור 57 , 57 בטא EV 468 , D112 וסנהייזר E 604 .
אני זקוק להמלצות לגבי מקרופונים מתאימים (במידה ומה שיש לי לא מספיק )
קונדנסרים , דינאמיים או השילוב של שנייהם ?
ולטיפים לגבי הצבת המקרופונים .
תודה #smile
  tomshir  
Expert
הודעה פורסם: שבת 28 ינו',06 04:07   
מרוב תגובות אנ לא יודע למי לענות קודם ( על משקל לא לדחוף יש מספיק לכולם ) #thumbsup
שי
Supporter
אני הייתי הולך
הודעה פורסם: שבת 28 ינו',06 06:58   
על ה 57 או ה 604 כמה ס"מ מהכלי
הודעה פורסם: שבת 28 ינו',06 08:53   
בעיקרון, גם אני הייתי הולך על דינמי קרוב לעור. מה שעלול ללכת לאיבוד במיקום כזה הוא הססטיין של ה"דום" - אבל לפעמים זה דווקא טוב, מה גם שסביר שתקבל אותו מהדליפות שכן יהיו למיקרופונים האחרים.יתרון נוסף הוא מינימום של דליפות מכלים אחרים לתוך הדג'מבה וצליל בהיר ומפורט של מגע האצבעות בעור. אם יש לך בעיה עם תדרים נמוכים מוגזמים ומהדהדים נסה לשחק עם שיטות אטימה שונות בגוף התהודה - כלומר, גאפה ונייר טואלט. אם תראה שאינך מקבל מספיק מתדרים אלה נסה לעבוד עם קונדנסר מעט רחוק יותר מהכלי, אפשר בשילוב עם הדינמי (שים לב לביטולי פאזות), אפשר לכיוון פתח היציאה האחורי. גם דינמי במיקום זה יכול לעזור. כמובן שעצמת הנגינה של הנגנים האחרים והמיקום שלהם ישפיעו. נסה לא לשים כלים שקטים כמו למשל גיטרה אקוסטית או עוד ליד הדג'מבה. (בעיקרון, נראה לי שתהיה לך בעיה הרבה יותר קשה של דליפת הדג'מבה לכלים אחרים מאשר להיפך, אבל זה תלוי, כמו שאמרתי).
shem_tov
S.Supporter
הודעה פורסם: שבת 28 ינו',06 12:06   
טיבעי וללא זליגה לא הולכים ביחד, היות ועל מנת להקטין את הזליגות אתה צריך להיתקרב אל הכלי מה שכבר לא נשמע טבעי היות שכלים אקוסטים פולטים תדרים והרמוניות מחלקים שונים של הגוף ולא רק מהעור.

לא ברור באיזה סיטואציה אתה מקליט אבל מספר פתרונות שיכולים לעזור לך הם שימוש במחיצות אקוסטיות שונות בין הכלים כדי להקטין זליגות

מצד שני אתה יכול במקום להילחם בזליגות להישתמש בהם בחוכמה על מנת להשיג את הסאונד הטבעי בחדר ע"י משחק בהצבות וכ"ו.

אני בטוח שתקבל יותר תשובות אם תציין איזה כלים נוספים משתתפים בסשיין ומה בדיוק הסידור ואופי וסגנון הביצוע.
  tomshir  
Expert
הודעה פורסם: שבת 28 ינו',06 19:03   
תודה על התגובות #smile
הקלטתי בעבר הופעה של אותו ההרכב ודווקא לא היו יותר מידי זליגות מכלי לכלי
( כל השאר הם כלי מיתר יחסית עדינים כמו גיטרות אקוסטיות כלומר - התוף יהיה הכלי החזק ביותר )
גם לא מ הדג'מבה שהוקלט עם 57 מלמעלה מה שלא היה נשמע רע כל כך
אבל גם לא היו מספיק נמוכים והצליל חוץ מאשר פאנצ'י לא היה עשיר ואמין במיוחד
הבעיה בעבר היתה דווקא ההגברה שנכנסה לכל מקום ועכשיו היא לא תהיה
לכן חשבתי אולי להשתמש גם בשני אוברהדס לקבל תמונה יותר רחבה ונושמת
אבל אני לא יודע אם עדיף קונדנסרים גדולים או קטנים כמו ה 451 .
מלבד להרחיק מעט את הדג'מבה משאר הנגנים אולי גם באמת עדיף לי לעשות איזו מחיצה נמוכה שתמתן את עצמתו החוצה אבל עדיין תשאיר שדה ראייה לנגנים לתקשר...

שאלה נוספת : מישהו יודע איפה אפשר להשכיר מספר זוגות אזניות + מגבר אזניות ?

תודה #smile
Ynondigital
נציג עסק/מוסד/שירות
טוווווווווום
הודעה פורסם: שלישי 31 ינו',06 14:33   
דג'מבה,
מהניסיון הלא רב שלי, יצא שדי במקרה הקלטתי הרכב קטן של ג'מבה דיג' וקולות(ג')

לתוף (יותר קל לרשום, מה לעשות) הצבתי דינמי מול העור קצת בזווית והצליל העיקרי היה עור ללא sustain כמעט, הישועה הגיעה דווקא מזליגות התוף למיקרופון השירה (nt-2) והוסיף את הנפח החסר. מיק שירה היה ממוקם כ-2 מטרים מהתוף בגובה מטר ורבע בערך. (היא ישבה ושרה)

חשוב לציין שהחדר היה קטן ויבש לחלוטין מה שמאוד הקשה על השגת sustain מכובד ונאלצתי להוסיף REV מלאכותי.

אבל קונדנסר ממברנה רחבה בהחלט מוסיף את החסר.
#smile
בהצלחה
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » SoundBoard - סאונד מקצועי

עמוד 1 מתוך 1

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון