Supporter
פורסם: ראשון 12 פבר',06 07:39
אני דווקא נהניתי מהכללים של רוזנטל...
(אולי צריך להוסיף משהו על "שלוש נקודות"). אם להיות רציני לרגע, אני שייך לאלה ששגיאות הכתיב והדקדוק מפריעות להם. יש שגיאות נפוצות שקל יותר לסלוח עליהן, אבל ראיתי כאן בפורום דברים מביכים מאד.
S.Supporter
פורסם: ראשון 12 פבר',06 09:24
עודד ,אין לי ולו צל צילו של ספק, שכוונתך טובה וראויה.
בוא לא נשכח , שמדובר כאן במדיה וירטואלית.
אנחנו "רואים" אחד את השני , מבעד לדפי דפדפן אינטרנט, ותו לא.
על ראובן אני משוכנע שאין צורך לגונן מפני כל מיני משגרי "אחי" זבי חוטם...
נהפוך הוא, אני מנחש שזה די משעשע אותו ( ראובן, נא אשר או הכחש...)
ובינינו זה לא ממש קשור לענייני דקדוק.
מלבד שרשורים כמו הנ"ל ( שתוצאתם המיידית היא שחרור קרעכצן בלבד), מעת לעת, דומני שלא ניתן לחייב חברים חדשים, לעבור על איזשהו תקנון לשוני, ולחייבם לנהוג ככתבו וכלשונו, בהודעותיהם כאן.
נותר רק לקוות שהשפה העברית תזכה לכבוד גדול יותר
אצל מקבלי ההחלטות והמורים , האמונים על חינוך בני הנוער, בעתיד,
כי בימינו, יש להודות בצער,מצבה די בתחת...
Act Compatible
פורסם: ראשון 12 פבר',06 10:20
נאמרים כאן דברים מעניינים ונכונים,
אבל אני רוצה לשים את הקלפים על השולחן, כי, איך לומר בעדינות, זה מרחף כאן.
הבעיה היא לא שגיאות הכתיב, אלא התוכן שעומד מאחורי ההודעות של משגרי ה"אחי" בלי סימני פיסוק, בלי פיסקאות, בלי אנטר (או עם מליונים כאלה כמו שזכינו לראות לאחרונה בשרשרת הזויה אחרת), ובלי לחפש אפילו פעם אחת (איך עושים באס של אינפקטד).
אני רואה בהודעות מהסוג הזה כמפגע לחממת הפורומים הזו. זה (אמור להיות) פורום מקצועי, לא שכונה, ובהתאם דיון על מיקסר ב200 שקל במונחים של "איכותי" לא מתאימים. בהתאם מי ששלח הודעה לפני שחיפש ועוד כתב "דחוף" בכותרת צריך להיות מורחק. בהתאם מי שלא יודע על מה הוא מדבר- שלא יענה.
בשביל הודעות מהסוג הזה יש מספיק פורומים מקבלים לאקט.
כי בסך הכל חבל לי לראות את Zooot מנמק תשובה מלומדת וארוכה ל "אחי זה הכל מהשמים אחי" במקום להגיב בשרשרת קצת יותר רצינית, כנ"ל רוב חברי הפורום. אם לכותב ההודעה אין זמן לקרוא את המדריכים לפורום, לחפש לפני ששולחים, להשקיע בהודעה, לפסק אותה- אני לא חושב שמגיעה לו תשובה מאחד החברים כאן (שנוטים להשקיע רבות בהודעות).
שוב- יש פורומים אחרים עם שאלות לא מושקעות ותשובות לא מושקעות, וזה המקום של השרשראות\חברים האלה- לא צריך להיות עדינים כל כך.