תפריט
שלום Anonymous ::: 2024, 11:15
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » SoundBoard - סאונד מקצועי
  tomshir  
Expert
ההתאמה בין זוג מקרופונים בהקלטת סטריאו , האם זה משמעותי ?
הודעה פורסם: רביעי 22 מרץ,06 16:27   
אהלן ,

מעניין אותי לדעת עד כמה באמת חשובה ההתאמה בין זוג מקרופונים בהקלטת סטריאו
היום כש- "פס היצור" הרבה יותר עקבי וההבדלים הם כל כך קטנים האם אתם שומעים הבדלים רציניים בין זוג מקרופונים ? למשל בתור OH בהקלטת תופים או בכל מקור אחר ...

לפני כמה חודשים קניתי שני מקרופונים AKG 451B ואני משתמש בהם להקלטות תופים וגיטרה אקוסטית עם תוצאות מהממות (לטעמי ) .
ולמרות שבגרף התדרים שמגיע עם כל מקרופון ( המחשב מדפיס גרף לכל מקרופון מסויים ) ,
ראיתי הבדלים מאוד קטנים באזור הגבוהים , עדיין לא שמעתי הבדלים מיוחדים במהלך העבודה .
נכון , גם לא ממש התאמצתי לחפש ומאחר וכלום לא הפריע לי אז גם לא ראיתי בזה שום טעם .

אני יודע ש AKG מוכרת גם חבילת סטריאו הכוללת זוג מקרופונים " מותאמים "

אז שוב השאלה - אתם חושבים שהייתי מרגיש בהבדל כלשהו אם הייתי קונה את גירסת הסטריאו ?
וזה עוד לפני המיקס שקרוב לבדאי יטשטש הבדלים כאלה אם היו בכלל ...

תודה #smile
Zooot
S.Supporter
הודעה פורסם: רביעי 22 מרץ,06 17:55   
גם השאלה הזאת וגם זאת הן מה שאני קורא "שאלות זן של אנשי A&R" (אנשי חברת התקליטים האחראים על מגע עם האמן), והן כאלה מאחר והן לא חותרות לתשובה ממש, אלא רק באות לאשר הנחה מוקדמת אליה מתכוונים להגיע ויהי מה.

שאלות דומות:
A&R: "למה צריך 48 ערוצים? ואם נקליט ב-47 ערוצים, השיר לא ישמע טוב?"
טכנאי/מפיק: "כמובן שבמקרה כזה השיר עדיין ישמע טוב".
A&R: "אהה, אז למה לא 46?"

"איך זה שאת סרג'נט פפר הקליטו ב-4 ערוצים והוא נשמע טוב?"

"אתה יכול לחתום לי שאם נשכור את הקומפרסור/ EQ / ריברב, הפרחה מ... תקנה את התקליט? היא בכלל תשמע הבדל? ואם לא תבשל עם המכשיר הזה - זה מה שיגרום לתקליט להיכשל?"

"כמה עותקים פחות נמכור ללא ה(ממלא את החסר) הזה?"

"אם אתה "חייב" לבשל לאנלוג - איך זה שריקי מרטין "לא חייב"?

וכ' וכו' וכו'.

ההנחה ששאלות כאלה באות לבסס היא שכביכול אין כל נקודה קריטית בה ניכר הבדל בין מקרופונים "קרובים" במחיר (ואם אין נקודה קריטית הרי שגם הקו כולו הוא לא קריטי) - וכך להוביל למסקנה שהקניה הזולה היא "החכמה". (ולא שההפך הוא תמיד נכון).

אבל רוב אנשי ה-A&R לא למדו מעולם חשבון אינפיטיסימלי בביה"ס הגבוה לחלקלקות, ולכן אני תמיד "מוכיח" להם בתשובה איך ישיג תמיד הצב האיטי את אכילס המהיר בתחרות ריצה ביניהם, אם רק ייתן לו אכילס יתרון קל בפתיחה.

ואת העובדה שאת רוב ההפקות שמצטטים פה השכם והערב מקליטים במקרופונים שמחירם גבוה פי חמישה ויותר ממחיר זה ניתן להסביר רק בזה שלנו הטכנאים יש כנראה אחוזים מהמכירות, ולכן אנחנו תמיד משתדלים לבקש את המקרופונים היקרים.

Peace,

Zooot
MrSoundMan
Act Compatible
Re: ההתאמה בין זוג מקרופונים בהקלטת סטריאו , האם זה משמעותי
הודעה פורסם: רביעי 22 מרץ,06 18:41   
tomshir :
וזה עוד לפני המיקס שקרוב לבדאי יטשטש הבדלים כאלה אם היו בכלל ...

המיקס יכול לטשטש הרבה דברים, ולאט לאט אתה מגיע למצב בזמן ההקלטות שאתה אומר לעצמך "יש משהו שמפריע לי בסאונד אבל המיקס יטשטש את זה" עד שמרוב טשטושים המיקס יוצא מטושטש... #smile
אסף
S.Supporter
Re: ההתאמה בין זוג מקרופונים בהקלטת סטריאו , האם זה משמעותי
הודעה פורסם: רביעי 22 מרץ,06 20:07   
tomshir :
אז שוב השאלה - אתם חושבים שהייתי מרגיש בהבדל כלשהו אם הייתי קונה את גירסת הסטריאו ?

אני חושב שהיחיד שיוכל לענות על השאלה הזו הוא אתה - אחרי שתקנה את גרסת הסטריאו, כמובן ... #smile
  tomshir  
Expert
הודעה פורסם: חמישי 23 מרץ,06 05:05   
תודה

אבל יש תשובה פשוטה יותר לשאלה הפשוטה שלי ?
( תשובה פחות "מטושטשת " אני אדם פשוט ... #biggrin )
משהו מנסיונכם ?

אני אנסח שוב - במקרה שלי לא הרגשתי הבדל בין שני המקרופונים , שהפריע לי בהקלטה , אבל אולי ישנם מקרים שההבדלים בולטים יותר לכן ,לאור נסיונכם האם הרגשתם בהבדלים קריטיים בין מקרופונים מודרניים לא מותאמים ?
(

בין השאר אני עומד לקנות זוג 414 ושוקל להזמין את הגרסה " המותאמת "

העניין הוא שהיא יותר יקרה ומכאן נובעת השאלה

האם שווה לי להשקיע יותר ?

תודה #smile
ReuvenM
Administrator
הודעה פורסם: חמישי 23 מרץ,06 08:56   
מעשית אתה יכול להשתמש גם עם שני מיקרופונים שונים בתכלית, השאלה אם התוצאה היא זו שאתה מייחל לה או כזו שאתה רוצה ליצור כמיוחדת מלכתחילה, וסוגי המיקרופון + העימוד והחדר חוברים יחדיו להתנסות הזו, שיכולה להיות מענינת ואולי מדהימה.
השימוש במיקרופונים זהים הוא לא רק בשביל ה"קליטה" הזהה, או סימולציה של האזניים (גם הן לא זהות תמיד) אלא גם לאחידות מופע לרוחב תחום ההיענות, ו/או מניעת ציבוע של המקור בצורה שאינה נשלטת או מכוונת, ותאימות למצב מונו במקרים אחרים. לא שלא ניתן לטפל בזה (עימוד שונה במקצת, לדוגמא) או לעקוף את הכל עם איזה פלג שיבצע פילוח מורכב של הצדדים, אבל אתה כנראה בא מהמקור של הקלטה סטריאופונית בשאלה שלך ולא מהפלג.
כלומר, זה שוב מחזיר אותנו למקור וליישום #smile כל הדרכים פתוחות, תלוי איזה כיוון בוחרים.
ויותר ממוקד: אם אתה מדבר על הקלטה סטריאופונית והתנסית בעימוד ומיקס שלה, ולא מצאת הבדלים בתוצאה המבוקשת או חריגים מדרך/כוונה מסוימים, אין שום מניעה שהתוצאה היא זו שתוביל אותך בהחלטה.
עדיין, מיקרופונים ופסי ייצור אינם זהים, כמו גם הצבע/מירקם קליטה, אחרת היינו רואים רק דגם אחד בשוק.
t-kol
S.Supporter
הודעה פורסם: חמישי 23 מרץ,06 10:00   
ובנוסף לתשובתו המלומדת של ראובן,
כדי שתדע נתון חשוב, מקרופונים, ובמיוחד קונדנסרים, משתנים (עקומת ההענות לתדר ושאר
פרמטרים) עם הזמן, ולא תדירות השימוש אלא עצם היותם חשופים לאוויר,לחות,אבק,עשן
ושאר מריעין בישין לא עושים טוב למיקרופון,
השינוי (אני מעדיף "שינוי" על "נזק") גם הוא שונה ממיקרופון למיקרופון וגם זוג מיקרופונים
שיצאו זהים לחלוטין מפס היצור, יהיו שונים מעט האחד מהשני ברבות הזמן.
אבל הבדלים אילו לדעתי זניחים דווקא בגלל העובדה שאתה רוצה להקליט סטריאו,
שכן מהות הסטריאו הינה מידע שונה בשני הערוצים, אם המידע זהה , אין סיבה להקליט
בסטריאו.
וכפי שאמר ראובן, ( לא ציטוט מדויק )הקלטת סטריאו במקרופנים שונים יכול להביא לתוצאה
מדהימה.
וחכם מימון היה מוסיף: גם הקלטה במיקרופונים זהים יכול להביא לתוצעה מחורבנת........
(העימוד, הכייול , האקוסטיקה, וכל השאר חשובים בהרבה מזהות המיקרופונים)
S.Supporter
הודעה פורסם: חמישי 23 מרץ,06 10:05   
tomshir :

אני אנסח שוב - במקרה שלי לא הרגשתי הבדל בין שני המקרופונים , שהפריע לי בהקלטה , אבל אולי ישנם מקרים שההבדלים בולטים יותר לכן ,לאור נסיונכם האם הרגשתם בהבדלים קריטיים בין מקרופונים מודרניים לא מותאמים ?

לשאלתך, גם אני מעולם לא הרגשתי בהבדל בין זוגות מיקרופונים מותאמים ולא מותאמים (במעט שיצא לי לבדוק ולהאזין לו) - מה לעשות, אוזני זהב אין לי #biggrin - אבל כמו בכל דבר בסאונד גם אם היה הבדל, וגם אם היה אפשר לבטא אותו במלים, אני לא חושב שאפשר להחיל איזשהו שיפוט על עליו ולומר "זה יותר טוב מזה". וכמו כל דבר בסאונד מדובר בהבדלים ב"צבע", ב"מרקם" ובשאר דברים שאי אפשר לתאר בשפה. אני חושש שאף אחד פה לא יוכל לתת לך את מה שאתה מבקש.
  tomshir  
Expert
הודעה פורסם: חמישי 23 מרץ,06 16:35   
תודה רבה ראובן ו T-KOL עזרתם לי מאוד ! #smile

לאסף - הם נתנו לי בדיוק את מה שבקשתי

אבל תודה בכל מקרה גם לך #smile
עדי זילברברג
הודעה פורסם: שישי 24 מרץ,06 08:55   
אני חייב לציין שהשרשרת הזו מועילה גם לי.
אני שומע רק באוזן אחת, ולכן יודע מה זה סטריאו רק בתיאוריה. יחד עם זאת - אני מנסה בהקלטות שלי לקלוע גם למה שאנשים אחרים יחשיבו כמקובל.
אמנם - כל התובנות שנתנו כאן הם בגדר הגיון פשוט, אבל בכל זאת- בנאדם לא תמיד חושב על הכל, ואני תמיד חשבתי שאין טעם ליצור הקלטת סטריאו במקרופונים שונים כי האוזניים יקבלו את זה אך ורק כמשו אקספרמינטלי. (ובלשפוט את התוצאה בעצמי אני כאמור מוגבל. בערך כמו שתיתנו לעיוור צבעים לשחק עם הלוולס בפוטושופ? נו, טוב - דימויים תמיד מחטיאים את המטרה במובן של נאמנות למיקוד המקורי)

אגב - אני צריך לברר במילים פשוטות מה החשבון האינפנטילי אומר על הפרדוקס. כלומר - כן, חיכינו 2000 שנה בערך לפיתרון, אבל האם הוא שווה משו אם האדם הפשוט לא יכול להבין אותו באלגנטיות שלפחות מתקרבת לרמת השאלה?
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » SoundBoard - סאונד מקצועי

לך לעמוד 1, 2   הבא
עמוד 1 מתוך 2

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון