פורסם: חמישי 31 מאי,07 10:05
אממ .. לפי דעתי פשוט לך לאולפנים תברר ותשאל
הכי פשוט לא ?
S.Supporter
פורסם: חמישי 31 מאי,07 16:45
אלה שאלות מאד מסובכות (וגם מאד מפורטות). ככלל, אני תמיד מתקשה להשיב על שאלות מסוג זה משום שהן שאלות הקשורות לטעם אישי, לכימייה, לאהבה, לדינמיקה והן מאד תלויות זמן ומקום.
אני יכול לתת לך טיפים מנסיוני האישי אבל זה בדיוק העניין - זה נסיון אישי, שאתה חייב לרכוש לעצמך ולעניות דעתי - לא כדאי לפסוח עליו.
ובכל זאת:
אני אוהב מאד את הפסנתר באולפני בארדו. אני אוהב עוד כמה אולמות עם פסנתרים אבל אלה לא אולפני הקלטה.
את המחירים קיבלת.
אני רוצה מאד להסתייג מהאמירה (והיא נאמרה כבר כמה פעמים בפורום הזה, גם ע"י כמה טכנאים) שאין כזה דבר טכנאי שמתאים לסגנון ושטכנאי טוב מתאים את עצמו לסגנון.
דעתי היא, שטכנאי טוב מתאים עצמו לסגנון ולומד את כללי הסגנון הצרה היא שאז הוא הופך לטכנאי "טוב מדי" שכל אומן שבא אליו, מיד הופך להיות "שפוט" של הסגנון של הטכנאי.
בהחלט יש דבר כזה "אולפן שמתאים לסגנון", "טכנאי שמתאים לסגנון" וכמובן, "מפיק שמתאים לסגנון".
אם מצאת כזה - עשית חלק גדול מהעבודה.
היו ימים שבהם אנשים מכל העולם נסעו עד שיקאגו או עד מרילנד רק כי שם "הבינו איך להוציא סאונד מסויים" וכ"ו.
להקליט ג'אז, לא שונה במאום מלהקליט רוק. אלא אם כן, אתה רוצה שהטכנאי יעזור לך לעצב את הסאונד. בהיבט הזה אתה שם אותו טיפה במקום של מפיק וזה לא נאמר סתם.
מפיק מוסיקלי, מעצב סאונד, פונקציות חשובות מאד.
לא הבנתי מהשאלה שלך אם אתה ממקד את השאלה בהיבט התמחירי "וזהו" או שאתה מחפש תשובות מהסוג שלי.