תפריט
שלום Anonymous ::: 2024, 06:13
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
חומר ממגן מפני מיגנוט?
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (170) › תצורת הדפסה
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » בקרת צליל, שמיעה
  SL  
נציג עסק/מוסד/שירות
הודעה פורסם: שני 02 יול',01 21:45   
היי
אני עומד להעביר את האולפן שלי לחדר המיועד רק לכך (סוף סוף) , החדר החדש די קטן וכאן מתחילה הבעייה שלי:
המוניטורים שלי אינם מוגנים מפני מיגנוט והם ייאלצו לעמוד די קרוב משני צידי המסך , מה שאומר שתוך כמה שעות יהיה לי צג מחשב שחור לבן.
מאוד חשוב לי שהמוניטורים יהיו בגובה האוזניים בשביל האזנה נכונה אז בבקשה אל תציעו לי לשים אותם במקום אחר.
האם מישהו יודע אם קיים חומר נגד מיגנוט ? כמו זה שמשתמשים בו במוניטורים החדישים ? האם זה סוג של עץ ? ואם כן איפה אפשר להשיג אותו וכמה הוא עולה ?

תודה.
ReuvenM
Administrator
הודעה פורסם: שני 02 יול',01 22:16   
כיוון ששפופרת המסך במוניטור רגיל פועלת בעזרת מיקוד מגנטי, כל השפעה חיצונית גורמת לקרני השפופרת להתעוות, ומכאן תמונה בעייתית ואפילו 'צריבה' של חלקים במסך.
במסכים החדשים יותר קיים סיכוך מינימלי ולא כל כך אפקטיבי, תלוי ב'יוקר' של כל מסך, אבל לרובם יש גם כפתור שנקרא Degauss או משהו דומה,בנפרד או כלחצן על המסך בזמן תצוגת הבקרה הפנימית של המוניטור. זה משמש ל"ניקוי" או ניטרול שדה שהשתרש במסך.

עוד -> מסכי ה-LCD או TFT השטוחים הנפוצים לאחרונה, לא מושפעים באותה מידה מקרינה מגנטית. יש/ לשקול.
-------

אבל אני בטוח שלא מתאים לך כל כך מה שכתוב מעלה, אבל לפחות משמש מקור השראה (תרתי משמע).

----> אז
לא אגיד לך להזיז את הרמקולים, אבל אולי לנסות להזיז את המסך פנימה והחוצה, אם יהיה בכלל שינוי (כל זאת בזמן שאתה רואה באמת עיוות או הפרעה) בעומק הבעיה.

---> חומרים לסיכוך
יש.
- היעיל ביותר הוא קיר ביטון מצופה עופרת. אבל אני מניח שאין לך מקום גם לזה בחדר החדש...

- פלטות מסוג MuMetal, זוהי תרכובת מתכות המפחיתה השראה מגנטית, קיימת בצורה של דפים או פלטות, ולרוב זה בהזמנה ישירה מהיצרן, כי זה לא מסחרי. השתמשו בזה, בין השאר, בסיכוך ראשים והגנה עליהם מפני סולנואידים בטייפ האנלוגי.

-- ומה עושים יצרני הרמקולים, שמוכרים לנו מוניטור עם Magnetic shield?

התשובה, ואולי הפתרון הפשוט בשבילך:
הם שמים בתוך ארגז הרמקול עוד מגנט! אותו מגנט שבשימוש באלמנט עצמו (דהיינו ה"רמקול"), אך עם הפנים לתורכיה.
גב אל גב הם מבטלים את ההשראה החוצה, ואף אחד גם לא צריך אותה מחוץ לרמקול עצמו.

"מה, לקנות עוד רמקולים רק לשם סיכוך?" לא, כי אפשר לקנות מוניטורים שמגיעים כבר עם סיכוך באותו המחיר... אבל תכלס, כל מגנט אחר, חזק דיו לבטל קוטבית את המגנט המקרין מפנים. (נסה אצל מתקני רמקולים, מתקיני רדיו לרכב ושאר חצרות גרוטאה).
הוא יכול להידבק מבחוץ או מהצד, מלמטה או מלמעלה, רק אל תקרב אליו דיסקטים, שליפים ושאר ממוגנטין.
מקווה שהתמגנטת.
a-tan
הודעה פורסם: שני 16 ספט',02 13:11   
לי יש רמקולים של קיי אר קיי ורשום שהם עם סיכוך מגנטי-ואכן הם די קרובים למסך ועוד יש לי 2 מסכים..כלומר כל רמקול נמצא ממש 20 ס"מ מכל מסך-
ובאמת לא נראה לי שיש בעיה או עיוות שמורגש באופן מהותי במסכים.
אבל השאלה שלי-האם יכול גם להגרם נזק לרמקולים עצמם עקב קירבה למסכים?
Span^kinG
הודעה פורסם: שני 16 ספט',02 20:10   
אני רוצה להוסיף סעיף קטן לשאלה האחרונה של איתן: האם ייתכן שהמסך הידוע בקרינתו יכול באיזושהי דרך לעוות או להוסיף זימזום למה שיוצא מהמוניטורים הקרובים, בעיקר אם הם אקטיביים?
t-kol
S.Supporter
הודעה פורסם: שלישי 17 ספט',02 00:48   
התשובה בעיקר לדורון, אבל גם איתן יבין:
1. זה שהרמקולים (מוניטורים) עלולים להזיק למוניטור המחשב זה בגלל הקרינה המגנטית שלהם, שיטת העבודה של שק"ק (שפופרת קרן קטודית-שמו המקצועי של מסך המחשב/טלביזיה) זה אלקטרונים הפוגעים במסך עצמו לאחר שנורו
מתותח האלקטרונים הנמצא בחלקו האחורי של המסך. יצירת התמונה הנצפת
נגרמת ע"י הטיית קרן האלקטרונים בעזרים מגנטיים (סלילי הטייה אלקטרו-מגנטיים)
הפרדת הצבעים במסך נעשית ע"י שידור של שלוש קרניים כאלה, ירוק אדום וכחול.וכדי שכל קרן תפעיל רק את נקודות הצבע שלה, יש בחזית המסך מבפנים
רשת ממתכת. כל השפעה מגנטית על קרני האלקטרונים או על הרשת גורמת נזק למסך
הנראה מידית כעיוות של התמונה או צבעים לא נורמליים

נזק הנגרם לרשת הינו הפיך רק במקרה והיא לא התעקמה , וע"י שימוש במכשיר מבטל
מיגנוט.
2. צג המחשב לא יכול לגרום כל נזק או הפרעה לרמקולים פאסיביים
אבל כיוון שבצג המחשב קיימים ספקים ממותגים וכן מעגלי מתח גבוהה מאד
הצג פולט קרינה רבה שבהחלט עלולה לחדור לשרשרת הסאונד ולהשמע ברקע.
ברור שמוניטורים אקטיביים המכילים מגבר עלולים גם הם לקלוט קרינה זו ולהגביר אותה לרעש.
3. הפתרון לכל התחלואים האלו מאד פשוט אך יקר וקוראים לו צג/מוניטור LCD
שעובד כידוע במתחים נמוכים ללא קרינה כלל.
Span^kinG
הודעה פורסם: רביעי 18 ספט',02 02:51   
תודה רבה על התגובה.
#smile

ולמרות שזה מותרות ממדרגה ראשונה, בתור אחד ששונא מאד לנגן על חשמלית שקולטת דרך הפיקאפים את המסך מאג שלי, הייתי רוצה לדעת מאיזה מחיר הכי נמוך נמכרים מסכי LCD נורמאליים 17" בארצינו?

אולי זה אפילו לא יקר מדי בשבילי...
#biggrin
צופיפניק
S.Supporter
הודעה פורסם: רביעי 18 ספט',02 23:05   
אני זוכר את הבעיה הזאת עם המסך שלך טוב מאוד...
ואני זוכר גם שאפילו כשכיבינו אותו, עדיין היו רעשים. אולי הגורם לרעשים הוא לאו דווקא המסך, אלא משהו אחר בחדר שלך. שווה לבדוק את זה...ובמקום להוציא הרבה כסף (אני מניח שלא פחות מ-2500-3000 ש"ח) על מסך שלא עושה רעשים בפיקאפים, פשוט תכבה את המסך בזמן שאתה מקליט #smile (ככה אני עושה)
Span^kinG
הודעה פורסם: חמישי 19 ספט',02 00:30   
נו, באמת.. כמה טיפש אתה חושב שאני? ברור שאני מכבה את המסך לפני הקלטת גיטרות!

המסך נותן אולי 80% מהרעשים, הטלויזיה גם כן נותנת מכה לא קטנה וחוץ ממנה יש איזה משהו, אולי איזה טרנספורמטור שנותן למרחקים משום מה איזו השראה משלו.
אני פשוט מכבה הכל ומסתובב\מתרחק מהטרנספורמטור (של הפוד)

ואז יוצא נקי.

אבל מה אתה עושה כשאתה צריך להקליט בכמה טייקים כי אתה לא סינגולדה? מדליק את המסך כל דקה?
אני בעצם מקליט עם המקשים ולא צריך את העכבר, אבל בכל זאת לפעמים צריך להדליק את המסך כדי לעבור ממקום למקום בקיובייס.
חשבתי שאולי אם יהיה לי לא יקר מדי ואני אוכל למכור את המאג 770Tהנוכחי שלי אני אוכל להינות מעבודה נינוחה ומהנה הרבה יותר.

#smile
yonataniv56
מרחק מממסך המחשב
הודעה פורסם: שני 04 אוק',04 03:04   
היי. למי שאין לו סכומים כאלה להשקיע במסך, ועובד עם מוניטורים אקטייבים, מה המרחק המינימלי שעלי להציב את הרמקולים בכדי למנוע בעיות שכאלו?
הודעה פורסם: שני 04 אוק',04 07:21   
מה בדיוק איזור ההשפעה המדובר?
כמה 20-40 סנטימטר או אפילו אם תיקח את המסך מטר אחורה העניין עדיין יתרחש?
קיים "טווח בטוח"? #clap
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » בקרת צליל, שמיעה

עמוד 1 מתוך 1

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון