תפריט
שלום Anonymous ::: 2024, 01:56
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
ציקים, ניצוצות בחשמל - הצילו!
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (220) › תצורת הדפסה
לך לעמוד 1, 2, 3   הבא
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » DIY, אלקטרוניקה וחיווט
  צור  
אורח
ציקים, ניצוצות בחשמל - הצילו!
הודעה פורסם: חמישי 05 יול',01 23:16   
אני כבר ל א יודע אם זה היה או לא אבל אני שומע כל מיני ציקים וטיקים
ברמקולים, וגם באותו הזמן רואה שהמיטרים קופצים.
מה אפשר לעשות? זה מחמם לי את השכל!
ReuvenM
Administrator
הודעה פורסם: חמישי 05 יול',01 23:36   
אל תדאג, תיכף נפתור את זה. רק חסרים כמה פרטים:
- אם זה התחיל פתאום, מה השינוי האחרון שעשית באולפן/בית (כלומר: הכנסת איזה מכשיר חדש? החלפת אחר? החלפת כבלים או חיבור או חשמל באיזה מקום במערכת שלך?)

- האם זה קשור להדלקה או כיבוי של מקרר או מזגן (לא תמיד אפשר לדעת אם מזגן או מקרר פועלים. הם יכולים להיות דלוקים אמנם, אבל הקומפרסור לא נדרש לפעול כי הטמפרטורה הושגה). יש להקשיב טוב למכשירים אלה. האם זה קורה בו זמנית?

-האם יש לך מכשירים שפועלים עם שנאים קטנים כאלה שמתחברים ישר לחשמל?

-האם יש לך עוד בעיות חשמל ששכחת או מתעלם מהן (כל מיני רעשים שלא שייכים לסאונד).
-----
בינתיים ארצה עוד נסיון ממך: נסה לכבות את כל המכשירים ולהשאיר רק את המגבר (שמחובר לרמקולים) דלוק. האם הציקים עדיין ממשיכים? (אם צריך, תחכה. כל כמה זמן זה קורה?)
אם הם לא חזרו:
1. התחל להדליק בכל פעם מכשיר אחר - והמתן עד שתשמע ציק..
2. אין? המשך להוסיף ציוד דלוק.
3. יש? רשום את שם המכשיר, השאר כבוי והמשך ב-2.

חזור לכאן עם כל הפרטים. סליחה על הטירטור, אבל ככה זה יהיה הכי מהר.
  צור  
אורח
הודעה פורסם: שישי 06 יול',01 00:27   
אני ממש לא יודע אם זה קרה פתאום, פשוט שמתי לב לזה עכשיו
או שזה התחזק.
לא עשיתי שום שינוי שזכור לי בתקופה האחרונה, ולפי הנסיון שביקשת לא היה שינוי
בכל הדלקה של מכשיר, אבל כן יש הבדל עצום ברמת הרעש שאני מקבל מהמיקסר
ככל שאני מוסיף מכשירים (רעש כללי של איס וזמזום נמוך).
יש לי כמה שנאים כמו שציינת שמחוברים קבוע לחשמל. לא הייתי אומר שאין לי בכלל בעיות של חשמל, כי האזור שאני גר בו על הפנים וגם הדירה היא לא היכל חלומותי.
אני לא יודע אם זה קשור, אבל כל מכשיר שאני מדליק עושה פוק חזק במערכת
(בעצם אני לא חושב שכולם).
או שנהיתי רגיש או שנדמה לי שזה מתחזק כל זמן...
SL
נציג עסק/מוסד/שירות
הודעה פורסם: שישי 06 יול',01 03:19   
בתור אחד שרשת החשמל בביתו היא בת בערך פי 3 מהגיל שלו אני שותף לצרותיך.

אני אציע את הגישה של ראובן אבל במאקרו:
רשת החשמל בבית מחולקת לחלקים , כלומר לכל חלק נתיך (בעברית :פיוז) נסה להשאיר רק את הפיוז אליו מחוברים המכשירים שלך דולק ובדוק איזה עוד מכשירי חשמל נשארים דולקים , כבה אותם ונסה שוב , בצורה כזו קודם כל נפסול את האפשרות שההפרעה היא ממקור חיצוני.
אם הרעשים הפסיקו סימן שהבעייה אינה באולפן אלא באחד המכשירים האחרים שיושבים על אותה פאזה.
באותה צורה שעשית עם מכשירי האולפן , עשה עם מכשירי הבית (מקרר , מזגן וכו') ברגע שהרעשים חזרו כשהדלקת מכשיר מסוים תדע מה מקור הצרה.

המכשירים באולפן כן אמורים לעשות "פאק" כשאתה מדליק אותם , לא כולם עושים כי בחלקם יש שנאי חכם יותר המעביר זרם בהדרגה אל המכשיר , לכן מומלץ תמיד (גם אם אין שום בעיה) להוריד את המוניטורים למינימום כדי לא לגרום נזק למוניטורים.
ReuvenM
Administrator
הודעה פורסם: שישי 06 יול',01 04:08   
לפי הנתונים שמסרת, יש שתי בעיות לפחות. אחת היא רעשים מרשת החשמל, שכנראה מגיעים ממזגן או מקרר, שלקראת הקיץ פוצחים ברינה. והשניה היא רגישות יתר בחיווט.
טרמוסטטים ומדחסים במכשירים הנ"ל מחדירים לרשת רעשי מיתוג שמגיעים עד לציוד שלך, שמן הסתם הוא ציוד אודיו, ובגלל זה זה גם שמיע.
מילא שמיע, אבל זה גם מסוכן! רבים לא מודעים לכך, אבל 'ציקים' תמימים אלה קטלנים, ולא אחת הם שורפים איזה רכיב באולפן, והלא זה תמיד (תמיד) קורה בהדלקות, נכון?
טוב שנדלק לך המוח, ידידי.
לגבי רגישות החיווט, זו מתבטאת בתיסוף הרעש בכל הדלקה של מכשיר, למרות שזה הגיוני, זה עדיין לא צריך להיות משמעותי כדי שבאותו ווליום שמיעה שלך תוכל להרגיש בהבדל (כפי שציינת!). גם לזה לא הרבה מאמינים.
עשה:
- שכך את הרעשים המגיעים מרשת החשמל (ראה בהמשך).
- טפל בחיווט.
-------
בחיווט בדוק מגעים רופפים, חיבורי סיכוך מתפרקים, השלך כבלים של גיד וסיכוך בלבד, אלא אם זה לגיטרה.
נתק את החשמל שמגיע למכשירים. מצא את הנקודה הטובה והבריאה ביותר של חשמל בחדר. חבר אליה כבל שילך למפצלי חשמל, ממנו יוזנו כל המכשירים. אל תשאל עכשיו למה. עשה!
אם אתה מתמצא בלבד!! ולא על אחריותי, כי באמת צריך להבין קצת באלקטרוניקה של חשמל ולא בחשמלאות: דאג שכל מכשירי האודיו יהיו ללא הארקה ורק המיקסר יהיה עם - בתקע החשמל שלהם ולא בקיר או במפצל!
רק מכשירי אודיו! מחשב ומתחבריו חייבים בהארקה, אחרת תתחשמל!
-----
שכך ת'ציקים:
באחת משתי דרכים, או לקנות או לקבל מחשמלאי רחום את מה שהם מכנים "קונדנסר", שזה מעין קבל שסופג חבטות חשמל ומרכך אותן. הלה מתחבר בסמוך למקור המפגע, דהיינו שקע המזגן או יציאת המעגל החשמלי שלו בארון הראשי.
רכיב אחר, קטן יותר ומאוד יעיל, הו הוואריסטור (Varistor). הוא נמצא בשימוש כמעט בכל ספקי הכוח במחשבים, מכשירי אודיו ועוד, ובסמוך לנקודות הזנת המתח.
רכיב זה נראה כמו דיסקית בעלת שתי רגליים. רוכשים בחנות אלקטרוניקה ולסיווג מתח של 240 וולט לערך. (כן, רשת החשמל בארץ צריכה תקנית להיות 240, אבל מנסיון של אלה שהתחשמלו, זה היה הרבה פחות...).
רכיב זה רצוי לחבר בתקע החשמל הראשי שמזין את כל הציוד שלך, ובתקע חשמל של מכשיר שעדיין רגיש. מתחבר בין הפאזה לאפס, אם זה אומר לך משהו (אם לא, תן למישהו אחר לעשות - לא באחריותי, כן?).
ראה שרטוט להלן, המתאר ציק בחשמל ואת ידידנו הוואריסטור. דווח!
  צור  
אורח
הודעה פורסם: שישי 06 יול',01 15:56   
הופה.
לא הייתי אומר שהכבליצזיה אצלי היא משהו. אז ככה:
את החשמל סידרתי כמו שהצעת וזה הוריד לי חמישים אחוז מהרעש
(אני מקווה שזו לא אשלייה כי זה נשמע יותר מדי טוב).
לגבי הווריסטור לא הבנתי ממש מה הוא עושה
אבל אנסה למצוא כזה ולדווח.
אחלה. תודה מהלב.
ReuvenM
Administrator
הודעה פורסם: שישי 06 יול',01 16:05   
הוואריסטור הוא מעין קומפרסור, שלא נותן למתח שעובר את הסיווג שלו לעבור. בפשטות: אם הוא מיועד ל-200 וולט לדוגמא, אז כל עליה במתח תקוצץ על ידו למתח הנקוב שלו. הוא מעולה במקרים של ספייקים (ניצוצות) וברקים ומגן יופי על ציוד. בכל אולפן שהקמתי שמתי כאלה ברשת החשמל, בשקעים הראשיים של הציוד, וגם במכשירים המחוברים לקווי טלפון (מזכירות, פקס, מודם).

זה לא תמיד פותר את "רעשי" הציקים. הטריד אותי יותר התקלות שהם יכולים לגרום, וכאן הוואריסטור הוא גלגל הצלה בשני גרוש.

את הציקים יש לבלום, ורצוי כמה שיותר קרוב למקור התרחשותם, כפי שהסברתי מקודם.
Span^kinG
הודעה פורסם: ראשון 03 אוג',03 17:09   
לי יש בעית ציקים שקצת מפחידה אותי: כשמכבים את המזגן (מהצד השני של הקיר הימני של האולפן שלי) אני שומע לפעמים "פק" חזק כזה מהמוניטורים.
אני גם שומע פק פיצפון אם אני מכבה נגיד את המאוורר.
אם שני המוניטורים שלי מקבלים חשמל מאותו המפצל ואני מדליק אותם, הראשון נדלק שקט והשני יוצר פק בראשון.
האם על כל אלה דיברת, ראובן? האם הוואריסטור ימנע את אלה?

דרך אגב, אם אני באמצע צריבה או פירמוט או משהו מאד חשוב שהמחשב עובד עליו כמו הקלטה וקורה איזה פק כתוצאה של כיבוי מכשיר חשמלי, האם זה יכול לגרום לשיבוש בסדר הטוב של הצריבה או כל האחרים?
#smile
ReuvenM
Administrator
הודעה פורסם: ראשון 03 אוג',03 17:55   
ציטוט:
את הציקים יש לבלום, ורצוי כמה שיותר קרוב למקור התרחשותם, כפי שהסברתי מקודם.

זה בשלב ראשון, באם הציקים גורמים לנזק או רק מטרידים.
אז רצוי ליישם אותם בקרוב למכשיר היוצר אותם (דהיינו, זה הממותג מהחשמל).
יש ציקים שהם שמיעים בלבד, ולא מזיקים. ויש כאלו שחודרים רק לרמקול...
גם מיתוג של תרמוסטט מהמזגן או המקרר יוצר ניצוצות.
הניצוצות יכולים לחדור דרך רשת החשמל (רוכבים על זרם החשמל), או להיקלט אלקטרוסטטית/מגנטית בצורה של קרינה נספגת חיצונית.
כדי שתיקרה תקלה ברכיב, צריך ניצוץ גבוה (למעשה מתח רגעי) שמעל מתח ההפעלה או הספיגה של המעגל (של המכשיר המדובר), החודר אליו אלקטרונית, ועשוי לשרוף אותו.
מאין הוא חודר זה כבר לא משנה בדרך כלל, אלא אם מדובר במגבר ובכניסה שלו (או כל דרגת ככנסה), שם ציק כזה עשוי לעבור הגברה ולהישמע אכזרי ברמקול.
כיוון שניצוץ מתח עשוי לגרום להפרעה חשמלית (דמיין בן אדם מתחשמל לרגע), אם זו קיימת במעגל של התקן פעיל, נאמר צורב, הוא יכול ליצור בעיה בצריבה.
דומה הדבר לתמונה מופרעת בטלויזיה כאשר יש ניצוץ (או ברק כזה).
ben-je
שאלה בקשר לוואריסטור
הודעה פורסם: שבת 30 אוג',03 10:14   
והאם יש סוגים של וואריסטורים ? אם כן איזה וואריסטור אני אצטרך לקו הטלפון שלי שמחובר למרכזייה ויוצר ציקים לעיתים
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » DIY, אלקטרוניקה וחיווט

לך לעמוד 1, 2, 3   הבא
עמוד 1 מתוך 3

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון