תפריט
שלום Anonymous ::: 2024, 15:22
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
נושא זה נעול ואתה לא יכול לערוך הודעות או להגיב
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » מתחילים - Newbies
  Rock_Artist  
S.Supporter
בניית אולפן ביתי - כיצד להתחיל (גם אולפן וגם בפורום!)
הודעה פורסם: שבת 27 יול',02 00:39   
הדברים הבאים נכתבו להודעה שעד שסיימתי לכתוב נמחקה (די בצדק) אבל אני מקווה שהתוכן הבא ינסה לעזור ולהסביר. יום טוב.

חן היקר שלום רב!

קראתי את ההודעה של וצר לי שאתה רואה את הדברים כך.

לא סתם שלחו אותך לחפש.
אם תבדוק את מספר ההודעות שלי או של כל תומך אחר תגלה מספר לא קטן של תשובות. חלק לא קטן מהן עוסקות בנושאים ששאלת.

אתה טוען שכל אחד שמגיע לפורום צריך לקבל תשובה מחדש על נושאים שנשאלו ו:
1. לפוצץ את המקום של האתר (מספר ההודעות ביום של האתר והעובדה שכולן נשמרות על כונן קשיח של חברה המשכירה את השטח לאקט מוזיקלי ועולה לא מעט כסף) בשאלות/תשובות דומות.
2. לפגוע בתומכים ובמשתמשים אחרים שהקדישו לא מעט זמן לענות תשובות לשאלות ובמקום שאנשים ישקיעו בלחפש את התשובות שלהם הם שוללים את האפשרות בטענה שאין להם כוח.
3. לגרום לערכו של הפורום כמאגר מידע עצום (קיים! ומתהווה) בתחומו לרדת לטמיון.

האם כלכך הרבה השתנה בתחום?
למעט העובדה שLOGIC הפכה לתת-מוצר של אפל (ועדיין לא פורמלית לגמרי),
CREAMWARE נותרה שחקנית מרכזית, DIGIDESIGN עדיין חיה ונושמת, RME עדיין מייצרים ממירים מובחרים, ROLAND עדיין מציעים פתרונות במחיר חביב עם חיבוריות פשוטה, M-AUDIO גם הם מציעים מחירים מדהימים בשביל כרטיס בכמה ליגות מעל כל SB.

סתם כתבו את זה בשבילך ובשביל אחרים (וכל המידע על אלו נמצא _פה_ בפורום)

{אני מקווה שתטרח בכלל לקרוא את כל מה שכתבתי או לפחות מישהו יקרא ויבין שהחיפוש נועד לעזור לא להתעלל}

ממשקי MIDI? גם על זה דובר בפורום.

מוניטורים? אפילו על הNS10M המשומשים, על TANOY ודומים דובר. גם על גודל של מוניטורים (שדה קרוב? שדה רחוק?), האם רמקול "פשוט" יכול להוות מוניטור או כלי לעיצוב סאונד במהלך תהליך העבודה?.
הרבה מהדברים נכתבו ונכון שאתה "מתחיל" אבל לא מעט מזה כתוב.
חבל סתם לפסול לפני שמחפשים.

בנוסף דאגו במיוחד בשבילך (ועמלו על כך לא מעט זמן) לחלק את הנושאים לקטגוריות של תוכנה ועוד אמצעים להקל על החיפוש הידני בנוסף למנגנון החיפוש.

<!-- BBCode color Start --><font color="salmon">למה שינו לי את הכותרת?</font><!-- BBCode color End -->
שינוי הכותרת גם הוא במטרה מסויימת.
ההודעה שלך יכול להיות שתעניין עוד אנשים,
עם כותרת נכונה יהיה יותר קל למצוא אותה ואנשים כמוך שמעוניינים בעזרה בתהליך יראו תגובות שנכתבו לך. (אני לא אכנס לכמה משאלות דורשות תשובה).

עוד בקשה אחת ממך בכל מקרה שהוא:

נסה להסביר מה מטרותך ומה הציוד הנוכחי.
רק בהודעה השלישית שלך הבנתי באופן מגומגם שמטרותך הם פלייבקים (MIDI? או נגנים?!?!) עם רצון להקליט באס, גיטרות וכלים אקוסטיים. יש כאן קצת בלאגן.
ומבחינת ציוד הבנתי שיש לך מקלדת פשוטה ומחשב P4 ממוצע.

מה צריך?
- כרטיס קול (<!-- BBCode color Start --><font color="salmon">חפש</font><!-- BBCode color End --> על הM-AUDIO שנראה לי המוצר הטוב ביותר עבור תקציב לא גדול).
- קדם-מגבר (PREAMP) למיקרופון ועם עוצמת פאנטום מספיק סבירה שתדע להתמודד עם קונדנסר בסיסי.

* קדם מגבר יכול להיות גם מיקסר. חפש בפורום על הנושא.

- מיקרופון אחד או יותר (תמיד עדיף יותר).
כאשר מדובר בדינמי נראה לי שהכי יתאים לצרכים שלך SM58 במידה ואנחנו עומדים על דינמי.
אם מדובר על קונדנסר יש אינסוף דגמים, מחירים ואיכות כמובן. כאשר בתקציב ה"אולפן-בית" AKG וRODE מציעים פתרונות חביבים. שנית הפורום יכול לעזור לך עם קצת חיפוש למצוא את הפתרון עבורך.

- ממשק מידי במידה וכרטיס הקול לא מכיל אחד שכזה.

- רמקולים/מוניטורים. חפש בפורום על הנושא הזה גם ותמצא הרבה. יכול להיות שבמידה ותרצה מוניטורים פאסיביים תאלץ לרכוש גם מגבר.

תודה על שיתוף הפעולה! ושימוש פורה בפורום.
נושא זה נעול ואתה לא יכול לערוך הודעות או להגיב
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » מתחילים - Newbies

עמוד 1 מתוך 1

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון