S.Supporter
פורסם: ראשון 18 אוג',02 07:31
לכל אחד היתרונות שלו (אולפן מול בית).
אקוסטיקה היא דבר מאוד יחסי ולפעמים חלל ביתי מוסיף ולא גורע (מצד שני מחשב באותו חדר עלול להוות סיכון אקוסטי במיוחד כאשר הכלי אינו גיטרה בדיסטורשן מטורף עם מיקרופון צמוד :smile: ).
היתרון המרכזי של הבית הוא זמן.
במידה ואין תפקידים שהם קבועים לגמרי או שהנגנים אינם מקצועיים דיים (לא יעשו את זה בטייק אחד ובעולם הביתי של "נגנים מתנדבים" זה קורה :smile: )עבודה בבית נינוחה יותר בתחום ה"זמן = כסף".
להשיג תוצאות נאות אפשר בבית ובמהלך השבוע הזה אני מתכנן לבצע הקלטה שכזו בביתי הקט באיזור לא סטרילי במיוחד (אני לא מאמין שהתוצאה תהיה מופלאה אבל מצד שני ההקלטה בציוד הביתי היא בפני עצמה לפעמים התפשרות מכורח הנסיבות ולפעמים היא דווקא חיובית).
כמה נקודות למחשבה:
- אם מקליטים רבעייה או שלישיה (קווארטט, טריו) לפחות 3 קונדנסרים וכמה שיהיו יותר איכותים הרי זה משובח - פה זה טעם אישי שלך והכרה של המיקרופונים והצבעים שלהם...
- הכפלות.
כאשר מקליטים מספר נמוך (שסופרים לא בעשרות או מאות :smile: ) של נגנים הכפלות לפעמים הן דרך אולפנית סבירה להניב יותר "כוח" ל- שירה/מקהלה, כלי קשת, כלי נשיפה (ואני בטוח שידעת את כל אלו).
לרוב עדיף להקליט יותר מכלי אחד בו-זמנית ונניח כנרים, אז עדיף להקליט 2 באוניסון יחד על-מנת לקבל את המרקם של הרכב כלי קשת.
צ'לו לעומת זאת בתזמורת קאמרית יהיה לרוב 1-2 ועל כן הצורך המרכזי הוא בכנרים ונגנים בעלי ויואלה.
מקווה שתרמתי ואם תהיה מעוניין לשמוע את מה שיוקלט במהלך השבוע תשלח לי פרטי ואני אשלח משהו (רק נקווה שההקלטה תצא לפועל ולא תפוצץ...)
Supporter
פורסם: ראשון 18 אוג',02 16:14
עם מעט הניסיון שיש לי בנושא אוכל לתרום משהו רק בקשר לצ'לו - קונדנסר אחד בהחלט עשוי להפיק תוצאה טובה עם מיקום שלא יהיה קרוב מדי כדי לקלוט סאונד מאוזן מכל חלקי הכלי הפעילים בהפקת הצליל. אני השגתי תוצאה טובה יותר עם AKG 460/CK1 (קפסולה קטנה, קרדיואיד) מאשר עם U87. לא נדרש קימפרוס משמעותי. כמובן שניתן לנסות טכניקות אחרות בהתאם לאקוסטיקה בחדר שלך ולסאונד שאתה מחפש.
פורסם: ראשון 18 אוג',02 23:57
או לחלופין יש את דגימות MIROSLAV VITOUS הנהדרות בפורמט AKAI. אולי תנסה אותן לפני שאתה מתקשר לפילהרמונית. :wink: