שאלה לתותחים בחשמל
יש לי שנאי 9VDC 400mA
אני יודע מה צריך לעשות בשביל להפוך אותו לAC אבל נתקלתי בבעיה קטנה.
מתוך הגוף יוצאים 2 חוטים דקים שמחוברים ל4 דיודות, השאלה שלי היא אחרי שאני מנתק את כל מערך הדיודות, הקבל והרגולטור אני נשאר 2 חוטים באויר, פלוס ומינוס, ואותם אני אמור לחבר ל2 חוטים הדקים שיוצאים מהגוף, לאיפה אני מחבר את הפלוס? לצד ימין או לצד שמאל?
הקלק על התמונה לצפיה בגודל מלא _________________ MOE - MADEONEARTH
Custom Made Synths And Effects
AC פרושו : זרם חילופין
הסבר מדוייק עוד יותר.:
זרם חילופין, מחליף את קוטביות 100 פעמים בשניה (50 מחזורים שלמים של פעם + ופעם - )
ולכן, אין חשיבות לקוטביות _________________ ציוד הגברה-המומחיות שלנו, מעבדות תיקונים לציוד אודיו מקצועי T-KOL 08-8524785 / 054-4282553
http://shop.ebay.com/merchant/huckyts
בהפיכת ספק כוח DC ל-AC למעשה משתמשים רק בשנאי, ולא בכל מה שאחריו באותו מכלול/קופסת-קיר.
יש לאתר את שני החוטים שיוצאים מהשנאי לכיוון גשר דיודות (מעין מרובע או עיגול עם 4 רגליים) או דיודות רגילות, לנתק אותם מהדיודות/גשר ולחבר לדו-חוט שיוצא מהשנאי אל המחבר שהולך לציוד.
כאמור, אין קטביות כאן, ולמעשה גשר היישור, המייצב והסינון אמורים להיות בתוך ההתקן שמקבל AC ("המכשיר").
כדי שהמכשיר בשימוש לא יתחמם - חשוב שמתח ההזנה יעמוד בדרישות היצרן ולא יותר מ-2-3 וולט מעל.
כדי שהמכשיר בשימוש לא יהמהם (יכניס רעש נמוך לאודיו או לא יתפקד בכלל) - חשוב שמתח ההזנה לא יהיה פחות מדרישות יצרן המכשיר.
לא כל ספק/כוח/שנאי עומדים בנתונים שהם מציגים או שמראים נתונים גבוהים מהמצוין (תלוי עם/בלי מייצב/מיישר), לכן מדידה נכונה וסופית תהיה תחת עומס (=חיבור למכשיר הקצה). _________________ Facebook של אקט ::: חפש לפני שתשאל ::: התקנון! ::: אינדקס ::: האינפו
אוקי, הסתבכות קטנה..
השנאי המקורי הוא 9V DC 400mA
הוצאתי את כל מעגל הDC הכל הלך חלק.
חיברתי את 2 החוטים הדקים לכבל המחבר בין השנאי למכשיר.
סגרתי הכל, עשיתי מדידה וקיבלתי 13.48V AC
פתחתי בחזרה והחזרתי רק את הרגולטור שהיה בתוך השנאי בכדי להחזיר את המתח ל9V אבל במקום 9V קיבלתי 6V.
כך זה נראה אחרי :
הקלק על התמונה לצפיה בגודל מלא
מה עושים? _________________ MOE - MADEONEARTH
כמ שאמרתי, עליך למדוד את המתח AC תחת עומס של המכשיר (או כל עומס דמי אחר)- -האם כך התבצעה המדידה (אני חייב לשאול כי זה לא צוין במפורש). לגבי המדידה של DC, האם מדדת לפני ההתעסקות עם ספק הכוח? גם כאן הזכרתי שרוב שנאי המדף האלה לא אמינים מבחינת נתונים (וגם תחת עומס).
כמו כן בדוק שלא קיצרת משהו עם בדיל או משחת הלחמה. אנא הזהר מחשמל חי! _________________ Facebook של אקט ::: חפש לפני שתשאל ::: התקנון! ::: אינדקס ::: האינפו
1. אם היית מודד את יציאת השנאי לפני הניתוח (בלי לנתק שום דבר) היית רואה כבר אז איזה מתח AC תקבל...
2. כדי לקבל DC ראוי אתה חייב להחזיר את קבל הסינון (הגדול)
3. ממה שאני מצליח לראות מהצילום, החלפת בין רגלי הכניסה והיציאה של מיצב המתח.
כאשר אתה מסתכל על ה 78XX עם הלוחית עם החור למעלה, הרגליים למטה, והכיתוב מולך:
כניסת המתח (+, הלא מיוצב) ברגל השמאלית.
האדמה/אפס/- היא הרגל האמצעית (וגם הלוחית הנ"ל)
יציאת המתח המיוצב ברגל הימנית.
קו יציאת המתח DC מתחבר לרגל האמצעית (-) ולרגל הימנית (+)
והסבר לגבי המתח AC ה'גבוה':
מיצבי מתח כנ"ל דורשים מתח הזנה גבוה בכ 3 וולט לפחות מעל מתח המוצא הנומינאלי המיוצב.
כדי להבטיח הפרש שכזה גם כאשר השנאי מועמס, מנדבים עוד וולט אחד, שניים, שלושה... ב AC.
ל DC זה כמובן שלא משנה כי הוא מיוצב/קבוע. אבל אם אתה זקוק למתח הנומינאלי (9V) ב AC
אז השנאי לא מתאים.
אם היית עושה ניתוח שכזה לשנאי 'פושט' (לא מיוצב) קרוב לוודאי שהיית מקבל מתח יותר קרוב למה שרצית
מדדתי את השנאי כשהוא היה DC, המתח היה 8.89V DC.
אחרי שהפכתי אותו לAC המדידה שביצעתי נעשתה ישירות מהפלאג/מחבר עצמו כי חששתי לחבר אותו ישר למכשיר. אמרת שאם הוא יותר מ2-3V אז המכשיר יתחמם, אז בדקתי לפני שאני מחבר.
בדקתי לעומק שאין קצר איפשהו.
לא בדקתי אותו אחרי חיבור למכשיר או לכל מכשיר דמי אחר.
אתה אומר שנחבר אותו למכשיר ואז נבדוק ? אפילו שבדיקה עם הרב מודד מראה לי 13.48VAC?
נ.ב כמובן שאני יוציא את הרגולטור קודם.. _________________ MOE - MADEONEARTH